Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, January 29, 2014

Cari Kain Untuk Wedding ILa

Hari tu cari kain ngan Eira kat Jalan TAR.. Ayu ngan Yana dah siap tempah.. Biaserla kiteorang mak2 ni kan lambat sikit la mencari kainnya.. Kain untuk ape untuk Wedding Ila hujung bulan 2 ni kat Kedah.. Ayu ngan Yana konon nak cari kain sama2 sudahnye dieorang ngi cari dulu tinggallah aku ngan Eira terkontang kanting kat Jalan Tar..hahaha Sebab nak tunggu aku ngan Eira memang lambat la kan so dieorang pegi cari dulu..

Sebelum tu kami bincang dalam wechat nak pakai colour apa untuk wedding Ila nanti.. Nikah nak colour macam mane sanding colour macam mane nak buat design macam mane.. Tu pon pening jugak nak memikirkan design macam mane nak buat.. Tapiii tak nak over sangat nak biaser2 jer kang buat havoc2 sangat dah ko macam pengantin pulak..haha

Awal pagi dah terjegat depan rumah eira.. Aku ambik Eira kat rumah die sebab dari rumah die nak ke KL dah dekat lagi pon senang naik satu kereta..

Ingat nak lepak dalam kereta je sekali Eira call suruh masuk dulu sebab die nak menyusukan Yunnan kejap.. First time masuk rumah Eira sebelum ni mak mertua die duduk sini..

Yunnan baru lepas mandi baru lepas menyusu nak pakai baju.. Besar dah Yunnan.. Ni kalo Raiisah jumpe abis Yunnan ni kena gomol..haha

Tibelah saat memilih kain.. Ok tarik nafas dalam2..

First sekali kiteorang pegi Jakel tengok kain2 kat situ dulu mane yang berkenan mane yang cantik mane nak beli.. Kakak tu tanya nak kain macam mane.. Kiteorang cakapla nak kain macam chiffon colour cokelat tapi tak nak jarang kalo boley nak tebal malas nak letak lining..hehe

Mula2 kakak tu tunjuk kain yang semeter 30 hengget ke atas.. Pilih punye pilih aku ngan Eira ambik colour yang kat atas ni.. Lagi pon aku nak match kain lace yang Ayu beli kat Jakarta tahun lepas tak buat2 pon.. Nasib aku teringat ada lace cokelat ni boley buat baju so cari kain jer.. Jimat sikit duit aku..hehe

Pastu Eira nak cari kain cokelat yang ada corak untuk baju pulak nak match ngan kain cokelat plain tu.. Koooo pitam kat situ jap tengok harga kain kat sini meletop top top semeter 161 hengget baru semeter kalo 4 meter tak ker rm644 hengget kat situ.. Pengsan tak nak bayar pengsan kan...hahahaha..

Yerla ahkak ni orang biaser jer dik selalu beli kain kat Nagoya jer..muahahaha Cantik jugak kain yang Eira pegang ni..

Last2 kiteorang pegi tengok kat Gulati's.. Mane tau murah lagi dari Jakel design cantik2.. Akhinye ada jugak kain yang Eira berkenan.. Murah la jugak semeter 38 henget kalo nak bandingan harga Jakel semeter 161 hengget tu.. Yang Eira ambik ni 2 meter baru rm76..

Ok dah settle cari kain untuk nikah Ila.. Kain untuk pakai waktu sanding pulak.. Fuhhhh... Nampak macam senang nak cari kain ni susah ok lagi2 kain yang banyak design colour lagi pening nak pilih..

Omai aii mahalnye kakak takde murah lagi..hahaha Kiteorang ni kalo boley nak murah lagi dan lagi nak semeter 10 hengget ada kak..hahaha..

Rehat jap kaki dah lenguh..huhuhu

Nasib ada chiffon yang berharga 10 hengget.. Sebelum tu akak tu tunjuk kain chiffon yang harga rm38 semeter jenis pon lebih kurang.. Biaserla orang perempunkan kalo boley nak murah dan murah lagi..hehe

Ni pon cantik sekali wechat tunjuk kat Yana, Yana kata bukan colour ni... Lol bukan ni?? Bukannnnn...

Colour turquoise upernye ingat colour mint green bukan dalam wechat kata mint green ke manjer.. Ok nasib tunjuk kat Yana..hehehe Last2 kami ambik yang ini... Eeee tak sabar nak tengok hasilnye...

Tapi yang lining kiteorang beli kat Nagoya lagi murah semeter 6 hengget jer.. Ala dalam murah2 jer bukan orang nampak pon..hehe

Hepi muke menujukkan kelegaan kain semua dah cari.. Tunggu nak pi tempah jer..Dupdupp dupdupp.. =D

piece : kathyjem

4 comments:

my name is ivana said...

Sy terjah nagoya ja kalau nak beli bahan baju...
Mengikut budget poket katanya...hakhakhak..

Jakel ok, tp kekadang harga tak serupa kualiti...
Mihmihhh

kathy jem said...

my name is ivana : kan kadang2 harga melampau2..huhuhu

salwana nordin @ che'wa said...

tak sabar nk tgk :)

mesti meleTOP!

pondokmerah said...

Nk tanya tudung yg kauorg pakai tuh jenis apa, mcm cantik je..share sikit??