Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, January 7, 2014

Packing Baju

Ahad hari tu adalah hari yang sangat stressssss.. Alaa takdela stres mane pon buat2 stres sebenarnya..muahahahaha

Ahad tu jer yang ada masa aku nak packing baju.. Senin sure tak sempat balik kerja sampai rumah dah penat.. Hari ni lepas balik kerja ambik Raiisah kat rumah mak Sg. Buloh terus bertolak ke rumah mak mertua malam ni tido Kajang sebab subuh pagi besok mak mertua anta kami ke KLIA..

Malam ahad baru hegeh nak kemas..

Tengah sibuk kemas si Mek Ecah ni la hai nye pon nak sibuk mengemas sekali..hah kan dah kurung kat dalam beg tu..kekekeke

Nilah akibat kalo buat kesalahan.. Penjara 10 saat..hahaha

Nak tau apa kesalahan Raiisah buat..

Mummy lipat baju die duduk dalam beg taburkan baju... Pastu pijak2 baju tu.. Mummy dah lipat kemas2 die tarik2 baju tu.. Mummy dah susun elok2 cantik die saje2 buat lalu sambil senyum gelak macam takde apa yang berlaku sambil mengeluarkan suara..haha haha acece aaa geguo eee uu tuwoo.. *gelak bahasa jepon

Mummy panggil Raiisah jangan dok dalam tu mummy nak lipat baju ni.. Die buat tak dengar buat dekkk jer sambil korek cotton bud..

Pastu keluar masuk keluar masuk dalam beg dengan sesuka hati..

Sudahnye kena penjara la jawabnye..kekekeke

Mummy ampun saya.. Saya insaf mummy tak nak buat lagiii..

Uuwaaaaa Tak nak dadddy!

Muat pulak die dok dalam beg tu.. Ngam2 pulak tu.. hahahaha

Tapi kejap jer la kena penjara kan ada orang kata aku tak sayang anak buli anak pulak.. hahahaha Tak lama pon 10 saat jer kena buli.. Kalo lama2 aku pon boley nangis woo.. Mak mane tak sayangkan anak.. Kecik2 macam ni la syok lerr kite buli die..hehehe

Besok dah besar kite bagi tunjuk gambar ni... Mesti die sekeh2 aku nanti.. Apa la mummy buat Raiisah macam ni...hahaha

Uwaaaa cian tite kena penjara tadi..tatut tite... uuuwaaaa~~

Dah daddy pulak nak rase kena penjara ker.. Bee dah kenapa nak kena penjara seumur hidup ker dalam beg tu.. Boley kalo nak rase tapi kena patah lapan badan baru muat dok dalam tu.. Nak ker??? kakaka

Lipat baju sambil urut kepala sendiri supaya urat marah tu tak timbul.. =P

Ni tak leh jadi kena bagi biskut bagi tengok cartoon senyap sekejap..

Aman kejap mummy ko nak lipat baju.. Siap jugak akhirnya tinggal baju daddy ko jer yang tak lipat lagi.. Baju mummy ngan Raiisah semua dah setel.. Tu la die bila anak dah pandai buat macam2 kan semua die nak explore..

Besok kite bertolak ke Paris... Wehuuu nampak sangat menipu Paris nye punnnn..hakhakhak Alaa negara jiran jer.. =D

Semoga perjalanan kami besok selamat ke destinasi.. InshaAllah dan dimudahkan Allah swt..amin..

piece : kathyjem

20 comments:

Allene said...

aduh... ganasnya main buli2... hiihih cian muka si raisah tu ha...

Aiza Haris said...

hahahaa alaa comeyyy.. siann dia... babapp mummyyy die niii

husna zahidi said...

bhahahaha.. sian mak ecah..
sekali dpt biskut tgk katun senyap je menyandor.. =P

kathy jem said...

Allene : hahaha tu bukan ganas tu manje buli namanye..kekeke

kathy jem said...

Aiza Haris : hahaha sekali sekala buli die..eh bukan selalu..kekeke

Cik Puan Rara said...

hahahaha kena telefon tele dera ni.hehehe.kesian.

kathy jem said...

husna zahidi : tu jer cara nak bagi die senyap kalo mengacau lagi..hahaha

strawberi said...

alah..kecik sgt mek ecah..muat je lm beg tuh..hahaha

Rina Ellisa said...

alololo kesian nye dia kena buli dengan mummy.. hihihihi

kathy jem said...

Cik Puan Rara : jgnla call nnti kena penjara..hehehe

Cheq Eem said...

hahahaah...... kejam tapi kelakar... muat pula tuu masuk dlm beg.... :p

kastari multimedia said...

hahahaha
umur brp anaknya ?
lucu banget

lyana hasan said...

enjoy your honeymoon manjer !! ;)

kathy jem said...

Cheq Eem : hahahaha bukan kata raiisah mummy die pon muat dok dlm tu..hehe

kathy jem said...

kathy jem : hahaha sudah masuk 1 tahun 3 bulan.. =)

Anis Shafeera said...

hahahah..sian nyer mak ecah ni kena buli dgn mummy,,hahaha...happy holiday sis kathy.. :)

kathy jem said...

Yana Hasan : tenkiu manjer...mmuahsss.. =)

kathy jem said...

Thanks Anis Shafeera.. =)

mizajasni said...

comel muka raisah mkn biskut tuuuu huhu

mizajasni said...

happy holiday kak :)