Klik Yer!! Mekasih...

Monday, January 6, 2014

The Daily Grind Bangsar & 6D Motion Adventure

Lamanye rase tak berhangout ngan Ayu.. Sejak die jaga anak buah die dah jarang jumpe.. Kalo jumpe pon sekejap tu pon nak anta barang.. Hari tu wassapp ngan Ayu kata ngan die Affan rindu nak jumpe Aseng.. Jom la jumpe lepak2 makan2..hahaha Pompuan tu kan kalo ajak jumpe ajak lepak makan takkan tak free mesti free punye..hahaha

Ok manjer u decide restorant mane yang best.. I ngan Affan ok jer.. Ayu bagi 2 pilihan nak Tomyam apa tah nama restorant tu or western food The Daily Grind, Bangsar.. Nampak siap ada pilihan lagi mampu uols ada kawan macam ni siapkan list lagi nama2 restorant yang sedap takyah pening2 nak cari..hehehe Last kami pilih The daily Grind sebab ramai cakap kat situ tu sedap.. Kalo dah sedap kena la cube..

Yeee jumpe jugak aku ngan Ayu.. Lama sangat tak lepak makan2 macam ni... Si Raiisah tido masa ni boley la mummy ngan mummy Ayu bersembang kejap..

Sebelum tu kasi tengok menu kat The Daily Grind ni.. 

Aku suke kalo menu yang ada gambar ni senang nak pilih..
 
 
Burger die semua menarik.. Rase macam semua nak..hahaha

Untuk children's menu pon ada jugak..

Dessert die perghhhh yum yummm.. Nanti datang sini nak try Tarty Apple Crumb Pie pulak..

Mek Ecah tido dibuai mimpi... Penat sangat la tu sebab di bangun awal pagi...

Affan dan Ahseng..

Ok makanan dah sampai.. Instagram dulu...muahaha..

Affan oder Lambugerni rm28.. Amboii dah macam bunyi kereta aku dengar..hahaha Sedap burger ni ramai yang recomend..

Ahseng oder Portobello Paleo Burger rm25..

Ayu oder Lamb Ragout Spaghetti rm32.. First time rase Spaghetti Lamb.. Dap jugakk..

Aku oder Meatballs & Spaghetti rm28.. Haaa tu la die aku spaghetti spaghetti.. Ata dah gambar Meatballs Spaghetti tu nampak menarik kena la oder.. hahaha Lagi pon i memang pencinta Spaghetti.. =)

Aseng dengar burgernya..haha

My bulat dengar Lambugerninye.. Bulat pon bulat la ye b janji hepi takyah pening sibuk nak diet bagai makan jer apa rase nak makan... hahaha

Bukan macam isteri awak ni sibuk nak mendiet 24 hours tapi sibuk la makan itu ini.. kekeke.. B bulat tu yang buat huny lagi sayang tau lagi comel tau.. hakhakahak Lantak la orang nak cakap apa janji huny suke b bulat macam ni tetap shayang..muahahaha *Silajanganmuntah yer

Ayu dan saya..

Nak diet tapi dok mengadap ni..muahaha Ada mak kesoh.. =P

Sedap Spaghetti Ayu ni.. Nanti korang cube pasti tak menyesal.. Sapa bukan pengemar lamb tak disaran makan..

 Sebabkan Raiisah suke makan ku oderkan die Fish Fingers & Chp rm15..

Siap ngan orange juice lagi..

Kena kacau ngan daddy.. Daddynye pulak tak sabar nak suruh Raiish makan.. Dah melalak budak tu..

Bagi makan senyap terus..

Bangun tido terus makan.. Berselera makan sebab dari pagi tak makan.. Abis ko die makan...hahaha

Ok dessert pulak.. Nampak Raiisah kat tangan die tu apa.. Orang dah dessert die tak abis makan..haha

Old Fashioned Waffles rm18.. Ni sedap aku suke tak manis sangat..

Dah kenyang ko hadap makan ni sorang memang tak abisla portion die besar boley makan 3 orang..

Dolly Pancake Stack rm15.. Ni pon sedap jugak tapi aku dah kekenyangan jadi agak muak la sikit sebab ada peanut butter.. Rasenya kalo tengah lapar makan ni jer boley abis..

Patung tu yang buat comel pancake ni.. Raiisah suke sangat main patung tu abis baju die tertanggal.. Baju die pon die perbuat dari cokelat.. Penuh cokelat kat tangan Raiisah..hehe

Sesi membahagi dessert.. 2 dessert makan 4 orang..

 
 Raiisah dan mummy Ayu.. Dah dapat hp jangan harapa la nak sayang..

 Mummy Ayu tak bagi pegang hp terus tak nak sayang..hahaha

Manjer dengan mummy Ayu.. Mula2 jer takut dah lama2 ok.. Raiisah kalo ngan orang perempuan die ok jangan ngan orang lelaki semua pon takut..

Yeaaa dah abis makan jom pegi One Utama mummy Ayu ngan uncle Aseng nak belanja tengok 6D..

First time tengok 6D Motion Adventure.. Mula2 Ayu bagitau nak tengok 6D ni... Ingat movie terbaru  ker apa ker kat GSC upernya bukan.. Die lebih kurang macam tengok 3D tapi die punye seat tu siap bergerak2 lagi macam ko tengah naik roller coaster dengan angin rase jatuh tu memang real la..hahaha Aku siap menjerit-jerit macam budak kecik dalam tu.. Huhhh penat macam real naik roller coaster.. Serius memang best.. Sekejap 6D movie dalam 15 minit jer..

Mummny Ayu jaga Raiisah sekejap bagi chan mummy ngan daddy kanak2 riang dalam tu..haha..

Pastu bawak Raiisah naik kereta yang pusing2 tu.. hahahaha

Kemain takutnye sampai tarik2 tangan Mummy Ayu suruh angkat die..

Muke cuak abis.. Raiisah ni naik apa pon semua takut... Rasenya dah besar sikit baru die ok kot.. Jangan besok dah besar dah naik sampai tak nak turun sudah.. Masak mummy ko..

Tenkiu Mummny Ayu ngan Uncle Aseng belanja kami tengok 6D movie..

Jom cari baby room si Raiisah sudah eyakkk...Buibui caya nak calin pampers..

piece : kathyjem

11 comments:

Ayu Firzara said...

Wowww sedapnyeeee... *lapairliur*

p/s : Mummy kathy dengan mummy Ayu dan Mak ecah comel...

mama tisya said...

best tgk menu2nya..yummm,,pernah msk yg 4D je,..ni 6D lg gempak...brp bayarannye??

kathy jem said...

Ayu Firzara : tq Ayu..zahra pon sama comel..kim salam cium kat die..hehe

kathy jem said...

mama tisya : alaaa tk sure pulak brape..nnti kathy tanya Ayu sebab ari tu die belanja lupe nak tanya..

Chekgu Azrine said...

Raiisah ni mmg comella..jd menantu auntie la ek..hahaha

Zee Suhaini said...

macam best jer 6D tu kathy...kat mana?? nak try jugak ni..hehehee

raishah memang cute...montok jer..
makanan tu tak yah la cakap, tengok rupa pon dah kecur liur..

kathy jem said...

Chekgu Azrine : boley2..nak tngk calon die..hehehe ;P

kathy jem said...

Zee Suhaini : serius mmng best..6D ni kat One Utama New wing...

strawberi said...

wahh..abih mek ecah mkn tu..perghhh...

~♥dieyba_baby♥~ said...

dkt wangsa walk pn ada kak 6d motion tu.. best gilaa

^*NaNa*^ said...

comel nya raishaaa...