Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, June 12, 2013

Di Sebalik Tabir Photoshoot Majalah Pa&Ma..

Orang dah jemput untuk photoshoot kan haruslah pergi bukan senang nak dapat photoshoot ala2 retis ni..hahaha Khamis tu memang ambik cuti awal sebab besok tu dah bertolak pergi Hong Kong dah alang2 Jumaat cuti terusla cuti hari Khamis tu.. Kalo tak ari Jumaat photoshootnye tapi ari Jumaat tu i dah bertolak pergi HK so ambikla ari Khamis untuk photoshoot..

Marilah tengok muke kite yang di penuhi makeup tebal 10 inci..hehehe..Rase dah lama tak makeup tebal2 macam ni...Last makeup tebal macam ni masa wedding Yana tahun 2011 kalo tak silap la..haaa lama tu..

Mak teman photoshoot kat Karangkraf.. Kalo aku jer ngan Raiisah pergi Karangkraf mati katak aku kat situ mau tak tenang masa nak makeup.. Kena datang awal sebab nak makeup, buat rambut kepok2..

Raiisah mengantuk masa ni.. Dalam kereta die dah tido bile sampai Karangkraf pon tido lagi..Tido tido tido..hahaha Tapi takper biar die tidur puas2 nanti masa photoshoot takdelah mengantuk mengamuk tak cukup tido.. Kalo mengamuk takper nenek ada takde hal nak pujuk..

Baju2 yang nak di pakai masa photoshoot nanti.. Raiisah 4 helai mummy pon 4 helai.. Kalo nak tau baju Raiisah ni aku beli masa Raiisah 5 bulan lagi, memang beli khas untuk photoshoot, kalo tak photoshoot tu  masa Raiisah 5 bulan tup tup Raiisah kena cikenpox sekarang Raiisah dah 8 bulan memang tak muat la kasut yang beli ari tu..Baju nasib baik muat..

Manjer i Eira ganti tempat i kalo tak kesian reporter tu nak cari orang ganti tempat i.. Bukan senang nak cari orang last minit ni.. Raiisah kena cikenpox lagi seminggu nak photoshoot terus cancel photoshoot ari tu ganti ke sekarang ni..hehehe =)

Ok sesi mencantikkan muke sudah bermula.. Nak dekat 1 jam jugakla makeup ni baru siap..

Ok pakai baju dulu then baru buat rambut..

First baju untuk photoshoot Majalah Pa&Ma..

Baju kedua.. Masa ni Raiisah dah start merengek sebab nak susu.. Tak boley dok diam die masa ni terooekk oooekkk merengek.. Shoot pon dah kelam kabut.. Cepat2 shoot terus bagi susu, ko abis die minum.. Dah abis minum tukar baju ketiga baru semangat nak bergambar baru nak tersengeh2 kalo tak merengek.. Masa photoshoot baju pertama ok gelak2 masuk baju kedua merengek baju ketiga dan keempat  ok..

Nampak die dah tak boley dok diam masa ni mengeletek kiri kanan ngan rambut2 mummy die tarik.. Headband tu jangan cakap la brape kali die tarik.. Ok sekarang ni Raiisah dah pandai tarik headband.. Senyummmmm... =D Kalo pakai lama2 mesti die tarik.. Sejak dah masuk 8 bulan ni la dah pandai tarik headband, tangan pon pandai capai2 benda nak tarik..

Baju last.. fuuhh lega baju yang terakhir kalo 20 helai macam ni ngan Raiisah mau pitam kat situ.. hahaha =P
Nampak tak baju Raiisah tu dah singat, tu baju untuk 4-6 bulan sekarang die dah 8 bulan memang singkatla kan..kekeke Nasib tak nampak pusat ia..

Bersama Fatin.. Fatin ni la yang buat ruang khas Mama Cantik dalam majalah Pa&Ma tu.. Tq Fatin coz sudi jemput akak dan Raiisah untuk ruang khas Mama Cantik ni.. Yang sebelah kanan kite tu makeup artis.. Alaaa lupe nama die.. hehehe

Rase retis sangat.. Puii perasantan sangat..hakhakhak Cantikkan die makeup..Suke sangat lagi2 tang mata.. Macam mata barbie doll tak Kak Ton.. ;P

Yeaaa jom tukar baju balik.. Kepontan sudeh.. Eh nanti jangan lupe beli yer Majalah Pa&Ma keluaran lepas raya.. Bulan 9 kot rasenye..





piece : kathyjem

6 comments:

Rina Ellisa said...

ok, wajib beli ni.. cant wait kak!! :D

suke tgok akak & raicha posing.. nice!!!!

Suhailah Abdul Hamid said...

pandai raicha posing, ooo... patut la anak ceera masuk pa& ma ye..

lyana hasan said...

cantek laa mekap dia manjer.. hehe mekap artis baru kot ni , aku tak kenal poonn..

Jojet said...

a'ah! mmg cantik die mekap, nampak natural sgt!

Mimy Hamid said...

cantik la mekap...natural tp look stunning

intanloveamir said...

nama norezz klu xsilap artist mekap nie :)