Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, June 13, 2013

Bile Raicha Dah Masuk 8 Bulan..

Tak sempat nk update perkembang Raiisah dah masuk 8 bulan.. Sekarang ni Raiisah dah masuk 8 bulan 11 hari.. Ye dah masuk 8 bulan lain perangai ye.. Makin lasak makin banyak akal makin tak reti dok diam..hahaha

Tak reti dok diam bila pakai pampers, sibuk jer dia nak meniarap.. Asal nak pakai baju pampers nak sapu lotion kat badan mesti kena bersilat dulu baru leh pakai pampers or pakai baju..

Tengok tv pon dah pandai duduk.. Ni Raiisah dah masuk 8 bulan baru reti duduk sian kan anak baru pandai duduk..Ada tu baby 6 bulan dah pandai duduk..

See see gigi die sudah ada.. Tumbuh 2 batang masa 6 bulan then masuk 7 bulan lebih tumbuh lagi 2 batang total gigi Raicha sekarang ada 4 batang.. Yeaaa senang Raicha nak gigit makanan.. =)

Dan paling tak best sekarang ni kalo menetekkan Raicha mesti aku akan menjeritsss... *Adussssssssssssss sakit Raicha nenen mummyyyyy sakitttttt.. Rase macam nak debussss jer bile die gigit nenen kite sakit okey sakit nak mamposss.. Kalo takde gigi ok lagi ni dah ada gigi gile tak sakit..

Baru tau macam mane perasaan seorang ibu bile menyusukan anaknya dan anaknye mengigit tetek ibunya...kakakaka Paham tak aku cakap tu tak paham buat2 paham.. hahaha




Sekarang ni die dah pandai cabut headband di kepala.. Dah masuk 8 bulan ni la dah pandai tarik2 apa yang  pakai kat kepala..Tangan dah tak reti dok diam laju jer nak mencapai.. Tu menunjukkan die semakin membesar..

Tengok posing tak nak kalah.. Tersenget sana tersenget sini..

Siap toleh sengetkan badan sambil pandang ke tepi.. Hamboi ko nak posing kalah Tyra Banks ni...muahaha

Hamboi posing Kajol Hindustani nampak..

Tula al-kisah Raiisah Awfiyah bile dah masuk 8 bulan ni...Macam2 peel..Pening mummy ko ni baru masuk 8 bulan sok dah berjalan lagi la..hahaha Apa2 pon mummy bersyukur dapat anak macam Raiisah.. =)







Di akhiri tarian Usop Wilca dari Raiisah..hehe

piece : kathyjem

10 comments:

ComelComot said...

Haha comel giler suka tgk ngn mata boolat pndi bgya cute btol

ana kimi said...

alolo, geramnya tgok raicha ni, omey sgt! rasa nak cubit2 jew mata dia, nape bulat sgt syg...

Chekgu Azrine said...

Happy 8mos old raiisah

meera said...

Comelnyeeer la raicha. Cpat btul tumbuh gigi ye, Sib baik anak I setahun lbih baru kluar gigi prtama selamat.. Hehhee

eiyra said...

allaaa,comeinye dia...perkembangan raicha sma dgn anak sya jgk..usia pun sebaya je..

mimiEhalim said...

alaaaaa.. geram sangat raiisah ni.. pandai menari pulak tu.. haishh, comelllll!

intandayani said...

setiap kali klua entry pasal raicha cecepat nak tgk..comel amat

salwana nordin @ che'wa said...

comel raisah :)

kalo bb gigit nipple cuba tutup hidung dia, mesti dia lepaskn :)

strawberi said...

klaka giler tgk raichah pandai menari..siap gerak2 tgn tu

Mimy Hamid said...

comel gila ar dool ni..rambut dh panjang