Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, September 20, 2016

Baby dah 8 Bulan....

Tup tup bulan depan nak beranak dah oiiii..terus rasa jantung naik turun naik turun..hahaha apa lagi ek tak prepare ni..eermmmm...ooo pampers baby tak beli lagi , eh lupa Yana ada bagi hari tu tapi macam nak kena tambah je lagi..takut baby yak yak banyak kali..Raiisah dulu sehari 3 4 kali tukar pampers..lepas menyusu je yak lagi sampai la sekarang, asal makan je keluar bawah..hahaha macam mana badan tu nak naik mekcha oii..makan kuat, bawah pon keluar kuat.. >_<

Barang baby banyak gak dah beli, borong masa baby expo Midvalley hari tu..bulan ni last expo baby aku pergi..next expo baby hujung bulan November nanti, kat Midvalley gak..tarikh tu rasanya dalam pantang kot..punye seronok aku shopping barang baby buat pertama kali dengan tenang..seronok sebab apa?? seronok sebab orang tak ramai la..selalu berlaga-laga bahu..ooo yerla selalu datang time lunch hour dengan officemate memang orang ramai la kan..

Kebetulan last week aku cuti seminggu memang timing cun la cari barang baby dengan Affan..Affan pon boleh kira berapa jari je datang expo baby ni..dia sepanjang expo tu asyik usha stroller jer..aku cakap stroller tu kendian2 pon boleh..macam set berpantang semua dah beli, dapat murah masa kat expo hari tu..baju pon beli sikit2 je dulu..nanti pas beranak boleh beli lagi..botol susu dengan pump susu pon baru oder semalam..set tilam bantal baby hujung bulan ni la kot dapat..barang pre-oder sebulan kena nunggu..apa lagi ekkk...ooo set mandian baby dengan nappy cream tak beli lagi..rasanya tu je kot yang tak beli lagi..tempat mandi baby Yana sponsor..hehehe Tq manjer.. ^_^

Peneman setia mummy dikala check up di waktu pagi..hehe..hari tu terlambat sikit sampai An-Nur, orang dah ramai..padahal baru pukul 8 lebih..kalau sampai kol 10 pagi lagi la berjanggut menunggu..

Alhamdulillah baby mummy sihat..kedudukan pon dah betul..last 2 weeks check up kedudukan baby songsang..orang kata kalau baby songsang masa sembahyang tu sujud lama2 supaya baby berpusing kepala ke bawah..hari tu check Alhamdulillah kepala baby dah engage..harap2 macam tu la duduk awak ye nak..jangan pusing2 lagi dah..risau mummy..

Tapi doktor bagitau berat baby 3.2 kg..seramkan dengar..biar betul dalam masa 2 minggu berat awak leh naik banyak tu..2 minggu lepas check baru 1.7kg..doktor macam salah kiraan je ni..hehehe nak kata aku kuat makan ermmmm macam biasa2 je la makan tu..ke sebab aku kuat minum ais..orang kata ibu mengandung suka minum ais ni baby cepat besar..yeker??? tapi takut jugak la dengar berat baby berat tu..ni baru 34 minggu berat baby dah 3.2kg..kalau masuk 38minggu macam manaaaaaa la agaknya ye...adehhh jenuh la nak teran..help helppp!!!

ok la tak nak fikir banyak..nak tido bye!!! hehehe

piece : kathyjem

7 comments:

SNM Mohamed said...

Seronoknya mom to be...pengalaman yg x ternilai. X semua orang dapat merasai pengalaman macamni... Anyway, take care ye sis..jaga kesihatan (^^,)

Regards,
Yana Afi Mohamed

cikel said...

Salam kak kathy..saja nak bagitahu.. saya pernah terbaca orang kata ada satu kedai nama tateh jual barang baby harga hampir sama dengan harga dekat baby expo..salah satu nya dekat sek9 shah alam.. boleh la kak kathy pergi sana...

cikel said...

Salam kak kathy..saja nak bagitahu.. saya pernah terbaca orang kata ada satu kedai nama tateh jual barang baby harga hampir sama dengan harga dekat baby expo..salah satu nya dekat sek9 shah alam.. boleh la kak kathy pergi sana...

Shuriana Khamisan said...

wah..baby sihat.. next week saya check up 32weeks. Hopefully baby pun sihat mcm baby khaty gak... :)

Azwar Syuhada said...

Semoga segalanya dippermudahkan.. ;)

sya mimie said...

Asslmkm Sis.. best nya bkal dpt bby baru. Seronok time scan bby kn.. moga dipermudahkan segalanya.
Bab minum Ais nti bby besar tu, x jgk kut. Sy dlu Pn mmng minum Ais, ank kuar 2.7kg je. Hee

R.R.Z said...

hi kathy..kita selalu je bc blog awk tp tak komen2..hihi sama la kita beranak bulan depan..bestnya baby awk dah 3.2kg..semalam scan baby kita berat 2.4kg. hohoo..nervous juga ni walaupon kali kedua nak beranak.