Klik Yer!! Mekasih...

Monday, October 10, 2016

Selesai Mengemas Barang Adik

Dah masuk 37weeks baru hegeh nak kemas barang baby..semua barang ni aku beli sikit2..start membeli dari kandungan 6 bulan macam tu..beli sikit2 tak terasa duit keluar macam air..kebanyakan beli masa baby expo..orang kata beli barang baby waktu expo murah..yes memang murah compare beli dekat butik or shopping mall..yerla kalau beza seringgit dua ringgit untuk 5 barang ke tak banyak tu..

Macam hari tu masa expo baby kat Midavalley ingat nak beli breast pump manual brand avent kat booth Avent..ingat dapat murah la sekali tengok harga makk aiiiii RM289!!! tengok online baru RM149 macam tu..beza banyak wooo..ada jugak la sesetengah barang mahal di baby expo..so kena pandai2 la meng-survey..aku bab2 survey ni memang suka..kalau boleh nak murah, murah lagi..jimat sikit duit kan..hehe

Sekarang ni nak beli barang kena bijak pandai memilih, yerla zaman sekarang ni barang baby dah takde dah murah2 macam 5 tahun lepas, semuanya mahal2 belaka..Pak Jib! bila nak letak jawatan ni..amboiii gila berani bagi statement macam ni..hahaha Nasib la dapat PM macam ni..


Bila semua barang baby dah beli baru sesi menyusun..aku memang macam ni selagi barang tak complete sekali tu tak kemas sebab malas 2 3 kali kerja, senang buat sekali harung..beli pon baju, pampers, botol susu, kelambu, pelapik tilam getah, set berpantang, nursing pads, towel, sabun baju, pad, baby wipes..benda2 basic untuk keperluan baby..mana yang nak buat check list keperluan barang baby boleh check kat sini, aku ada share : Keperluan Barang Baby dan Mummy

Dah lama cari penyidai baju baby macam ni..senang nak sidai baju kecik2..banyak online aku survey, online yang jual penyidai ni paling murah aku dapat RM55..kebanyakkan jual RM70 lebih..tengok sebab tu kita kena rajin buat survey kalau nak beli barang2 online ni sebab kebanyakkan dorang jual harga lain2..

Raiisah pon sibuk sekali nak kemas barang..kalau bukan tukang mengacau tu bukan mekcha yer..mummy nak lipat baju, dia pon sama nak lipat gak..lepas tu abis buat bersepah..semua mittens baby dia nak sarung, pastu buat gaya baby.. Raiisah : mummy nengok ni..ekkk ekkk (gaya baby) Esok adik keluar jangan buli adik tau, sayang adik ketat2..hehehe Tapi nampak gaya memang penyanyang dengan adik dia ni sebab dalam perut pon sibuk dah nak bagi adik dia roti, air, cokelat..esok adik ada takleh lepa ni, kang tau2 dia sumbat roti dalam mulut adik dia..hahaha

piece : kathyjem

5 comments:

eda aidi said...

As salam sis nk tya dlm bl dlm online website pe yg mrh jual penyidai bj bby ye..sbb i tgk plg mrh dlm fb rm70

eda aidi said...

As salam sis,online pe ye sis bl mrh penyidai baju.coz i survey jg plh mrh rm70

Nurulfatin Adiana said...

kat mana sis cari penyidai tu? kt rumah ni dah ada..3 tahun guna, last2 si abg sulung p patahkan..sabo jelaaa

Black Stallion said...

tak sabar nk tgk adik mekcha..mesti comeyy..

Hayati M Y said...

Kak kathy mana beli penyidai baju tu? menarik lak..