Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, October 19, 2016

Balik Rumah Jap

Salam semua..nak update apa ek..tangan ni macam gatai nak update blog tapi tak tau nak update apa..hahaha..sekarang ni tak update pasal KAAY, update pasal pregnancy.. mesti korang buhsan kan baca blog kathyjem sekarang ni..asyik2 dua benda alah ni je aku update..nanti lepas ni update pasal baby nombor 2 pulak..dulu asyik keluar cerita mekcha je kan nanti pasni adik dia pulak..hihi..

Ate itu je pon bahan nak diceritakan..tak paksa pon korang nak baca al-kisah Kathyjem ni..tujuan blog ni pon saje nak share kegembiraan, kesedihan, kejayaan, keluarga, apa2 la aku nak cerita dalam blog ni..kalau korang rasa tak best menyampah tak menarik ke apa ke takyoh ler baca..tak suruh pon.. =D

Ni balik rumah jap tengok rumah..daddy dia ada hal pulak nak ambik barang kat rumah ni..dah bersawang-sawang rumah kena tinggal tapi balik kejap je la sebab besok pagi mummy ada check up kat Annur..Raiisah sampai rumah terus mintak nasi.. dia kat rumah opah nak makan nasi punye payah..kalau suap makan , 4 5 suap je makannya..tu kira bersyukur dah tu..kat rumah opah, dia suka makan roti, biskut2 and dia tahu kat rumah opah macam2 makanan ada tu yang tak berapa nak makan nasi sangat..

Minggu ni aku dah start cuti..doktor bagi MC dari last week start hari Khamis..yerla dah masuk 38 minggu doktor kata akan bagi MC seminggu, pastu tak beranak lagi sambung lagi seminggu..minggu ni kandungan dah masuk 39 minggu..Raiisah dulu 39 minggu dah keluar dah dia..yang adik ni syok pulak dok dalam perut yer..mummy doakan awak keluar Jumaat ni tau sayang.hehehe boleh macam tu..mana la tau kot2 dia nak keluar Jumaat ni kan..mummy doa banyak2 ye sayang, supaya awak keluar cepat..tak sabar ni mummy nak jumpa awak..

Tadi sebelum nak gerak balik rumah singgah Mydin Kajang beli barang sikit2..alang2 tu beli selipar nak bawak ke hospital..nak kena cari selipar yang muat pakai stokin..hehe selipar yang ada kt rumah tak berapa selesa nak pakai dengan stokin..

Cantik tak?? bukan crocs, bukan asadi yer..brand cap ayam je..hahaha yang penting selesa ulosss..harga mampu dimiliki orang ramai..nak tau berapa??? RM16.90 jer..murahkan..

So pakat2 la dengan mak, abah, kakak, abang, adik pegi Mydin Kajang cari kasut selesa dan murah ini..hehe kasut pon boleh jadi bahan cerita blog kan.. >_<

Ok la mekcha dah panggil nak suruh buat Oat oat..lapar sesajer mek sorang ni, padahal dia baru makan nasi..perut simpan saka ke apa.. hahaha bye! besok larat kita sambung pasal check up baby pulak..tatataaa..

piece : kathyjem

7 comments:

Mommy Cici said...

cantiknya. nak jugak lah cari. boleh buat selipar opis.

selipar hospital I hari tu pakai yang below rm10 -,- licin, nasib la tak tergelincir. hahaha

kathy jem said...

Mommy Cici : cantik dan murah kan..hehe ok balik ni cari naa..mcm2 design ada..

Chekgu Azrine said...

Suka selipar cmni tau..lawa

amanina nasuha said...

weeii lah comei betul..meriah je tgok nye :)

wani ezryl * said...

insyaAllah xlama lagi baby keluar tgk dunia :D
anak sy pun memilih makan jugak, kathy. apa yg dia suka je. jarang sungguh makan nasi kecuali kalau ada ikan goreng ke atau sup.

admirenaa said...

lawa la kasut tu...dh bersalin ke blm tuuu

Nurin Amani said...

Mula2 ingat kasut crocs tadi.. lawa! Nasib baik ckp dekat Mydin Kajang.. boleh lah singgah esok.. murah pon murah.. 👍