Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, April 5, 2017

Cerita Semalam

Halo semua..Kak Kathy bersiaran lagi hari ni..gitewww..smlm MC..hoii MC lagi..aku rasa awal tahun ni tah berapa kali tah aku MC..sakit memanjang, demam memanjang..biasa la dah tua kertu ni antibodi kurang..vitamin C dah abis..Yana jangan lupa vitamin C ku..eh haa siapa2 nak oder vitamin C dekat Yana, Yana masih jual lagi tau vitamin C..lupa lak sebotol berapa..nanti boleh whatsapp Yana kalau mana yang nak oder..

Minggu lepas kan asyik hujan je..pagi keluar kerja hujan, balik kerja pon hujan..nak keluar lunch pon hujan renyai2..last week Affan demam dekat 5 hari..siang malam jaga dia last2 bini dia terkena gak....aku dapat rasa lepas dia sihat mesti aku kena ni sebab dapat rasa aura2 jangkitan tu akan kena..

Semalam lepas lunch kat tempat kerja badan dah start rasa lain maciam..ermmm selsema sudah muncul..ermmm ok sakit tekak pon dia nak muncul sekali..bagus..macam tu la bff kena muncul sekali..hahaha

Menci weii kalau selsema ni mai, duduk pon tak senang..rasa nak toreh hidung ni letak sebelah jap..hahaha

Ni si kenit mummy jangan la menyangkit..dah la hari tu kena gak tempias demam mummy..air liur tu kumpul nak bawak pegi mana dik?? korang ada petua tak macam mana nak bagi air liur tu kurang mengalir..hehh

Ni stroller mainan kakak..panjang umur stroller kakak ni walapon kentung kentang Mekcha kerjakan stroller ni..kuat badan stroller ni masih bertahan sampai sekarang..adik dok dalam tu pon tak patah..

Eh eh suka pulak dia dok dalam tu..sikit lagi adik dah boleh makan..dia sekarang tengok orang makan kemain mulut muncung2 nak..sabar ye dik, tinggal lagi beberapa minggu jer lagi adik boleh ngap!..

piece : kathyjem

4 comments:

FeyLiez said...

memang musim demam sekarang... cuaca tak menentu sekarang ni... anak-anak liez pun baru je baik demam.. dgn flu lagi...

Noor Hasanah said...

dgr org tua.tua ckp pasal air liur meleleh ni..kalo g bertandang umah org..yg kite kenal espesiallynye lah..kan kite tau ceruk dapur nye, g dapur, curik garam sikit,culit kat lidah,mulut baby..tp pantang nye,jgn ckp dgn tuan rumah, nnt x mujarab..dah nama pun curik kan..hahaha..tp tak tau sejauh mana keberkesanan.. :P

Siti Rohaida Yusof said...

muat pulak tu dalam strolly baby tu ye...hehehe..comel

Ummi Khalif said...

comelnyaaa! duduk dalam stroller kecik pula tu.