Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, February 6, 2018

21 Tahun Dah Geng Mommies Vast Ni Bersama

Halo halo..disebabkan setahun sekali je dapat berjimba dengan mommies vast harus la guna masa dengan sebaik mungkin..hahaha Last jumpa dengan geng2 sekolah ni masa raya hari tu..maklum la semua dah berfamily agak susah sikit la jumpa selalu..tapi tu bukan penyebab untuk kami tidak berjumpa..

Nak kumpul semua macam ni bukan senang..tu pon ada yang tak dapat join..Ayeen dengan Aida..Aida last minit tak dapat join kena datang office ada kerja urgent pulak..takper Aida next perjumpaan kita jumpa ok..takmo sedih2 tengok gambar kiteorang ni..hehehe *pssttt nak bagitau gambar banyak jadi jangan muntah hijau pulak menengoknya..hahaha

Sebab depa dah tau aku bab2 cari kedai makan ni memang champion..hahaha so dorang vote aku suruh cari kedai makan yang ada karok, yang senang depa nak mai..So Nu Sentral la jawabnya..Tu pon search gak cafe mana ok dan menarik kat Nu Sentral ni senang cakap yang tak serabut dan sesuai untuk kids sebab masing2 nak bawak anak..So kami pilih The Gravy Factory..tengok tempat tu macam ok je..Lagi pon member2 sekolah aku ni banyak dok area KL, aku sorang je tersesat dari Sg. Buloh..hahaha

Iena whatsapp tanya kalo ada geng2 sampai awal boleh beli kek untuk celebrate Birthday Eija dengan baby shower Anne..Masa dok tengah cari kedai kek sekali Iena bagitau dia dah jumpa kedai kek and dah beli, so aku takyah beli la..patah balik ke Gravy Factory..Elok aku ontheway nak ke atas terperasan Eija dengan anak2 dia..so menuju la kami ke Gravy Factory bersama..

Aku dengan Eija sampai awal..Last jumpa Eija masa buat spek mata hari tu..Masa tengah dok kalut dah sampai depan Gravy Factory..Iena call tanya apa tah aku dah tak ingat, sekali selamba je bagitau Iena, haa Iena kita dah bagitau Eija awak dah beli kek..Terus Iena cakap, "Laa awak dah bagitau Eija ke kita beli kek?? Kan kita nak buat surprise kat dia, awat bagitau..kakaka demmm Ku lupa!!! apa la Kathyjem..blur betul..hahaha lepas letak call tu dengan confident aku bagitau Eija, Iena dah beli kek awak..kakaka Memang minah blur betul..

Pastu Dieha sampai..sementara tunggu geng2 lain sampai..Dieha bagi anak dia makan ubat..anak dia baru elok demam..Dua hero anak Dieha tinggal dengan husband dia..

Pastu Nieda sampai dengan anak dia Ayman dan diikuti Ariza dan anak perempuannya Neyli..

Dah last sekali Iena yang bertudung hitam tu..ampun Iena terlepas cakap kek kat Eija..hahaha

Dah macam kakak dengan adik je kita tengok..

Mak buyung, Anne..sorang anak perempuan dengan husband dia...sorang lagi dalam perut..sikit la meletup la tu..3 orang dah anak Anne..

Eija bersama anak2 nya, Nina dan Mika..besor2 dah anak Eija..Kemain Mika request nak beefsteak sirlion..hahaha Pitam auntie tengok harga dia nak..

Mia abang dengan adik napa tak ikut?? hehehe Dieha pon sama macam adik dengan kakak je kan..

Nieda bawak hero tapi hero malu pulak nak bergambar..

Iena bawak anak dara sorang jugak tapi lupa nak suruh dia bergambar sebelah mama dia..Antara semua geng Iena yang kawen paling awal..kan Iena..ker Molly kawen dulu..hahaha lupa dah aku..

Si kecik molek ni nama dia Molly..weiii lama kan kita tak jumpa..Molly ni dari dulu kelakor dengan muka blur2 dia..hahaha Dulu masa sekolah suka sebut perkataan "Eceh" hahaha sampai2 geng2 lain pon terikut perkataan "Eceh" tu..

Sebabkan Molly dengan aku tak bawak anak..so kite bergambar berdua je le..Napa tak bawak Raiisah?? mummy tak koser..kasi can mummy nak berjimba dengan geng sekolah..bukan selalu mummy dapat jumpa geng sekolah mummy ni..setahun sekali..hahaha next perjumpaan mummy bawak Raiisah ok..

Ok geng2 mommies vast dah complete..jom oder makanan..sambil2 makan apa lagi gosip la..hahaha best giler borak2, mau tak best giler tak lama gelak ketawa macam ni..

Makanan kat Gravy Factory ni ermmm boleh la..Aku oder chicken chop sos black pepper dia cair sangat..boleh la nk kenyangkan perut..

Boleh la makanan kat sini..dah laporkan memang abis la makanan tu..

Urusetia dah start menyusun hadiah dah..2 tahun lepas dorang jumpa aku tak join masa tu tengah sarat mengandungkan Afif..memang mood nak jumpa orang ke laut masa tu..

Setiap kali jumpa tradisi menukar hadiah wajib ada..Hadiah kita yang nombor 1 itu..hadiah apa?? ada la..siapa dapat hadiah kita bertuah sangat..hahaha

Urusetia dah start agih2 nombor untuk cabutan bertuah..bertuah la sangat..hahaha

Jom sesi menukar hadiah..

Anne dapat hadiah paling best dari tuan punye blog..harap awak suka hadiah kita bagi tu..hehehe Hadiah dia ofcoz la lipstick..dah kata jual lipstick..hahaha eh terbagi tau pulak..

Tuan blog dapat hadiah sabun wangian bodyshop dari Ariza..Thank you awak..

Ariza dapat hadiah dari Molly..

Iena dapat apa tu??

Dieha dapat hadiah dari Eija..

Eija dapat beg mekap dari Iena..so comel..

hahaha ni lawak..dua2 beli waktu sama..so Nieda dapat hadiah dari Anne..padahal Nieda pon dah beli apa yang Anne bagi tu..Nieda cakap kalau tau dapat hadiah dari Anne baik takyah beli..hahaha

Molly dapat hadiah set wangian dari Bath & Body Works..

Selesai cabutan bertuah mommies2 vast..lepas ni kita buat cabutan hadiah emas pulak..baru la gempakkan..hahaha..baru la blink blink..lepas tu sesi memberi hadiah kepada birthday girl, Eija..dah 34 dah kita semua ni kan..tapi kita lambat lagi masuk 34, tunggu bulan September ni nanti..hahaha Happy Birthday sekali lagi khas buat Mama Eija..semoga dimurahkan rezeki, ceria2 selalu dan dipercepatkan jodoh..giteww..

Surprise dari kami mommies vast buat Anne dan Eija..

Kandungan Anne dah 8 bulan..next month pop pop la dia! jangan lupa roger mommies vast ok..Semoga dipermudahkan awak bersalin nanti..

Ya Allah..

Kurniakanlah sahabatku kesenangan, ketenangan, kecemerlangan dan hidayah dari-Mu dalam menempuh cabaran serta liku-liku hidup di dunia dan di akhirat kelak.. insya-Allah

Sayang korang ketat-ketak..harap friendship kita berkekalan sampai ke anak cucu cicit walaupon kita jarang berjumpa..sayang dari jauh jer..

Kiteorang kawan dari tingkatan 1 tau sampai sekarang anak dah 3 4 orang..masih lagi kepala giler2..sampai anak Iena, si Puteri kagum tengok friendship mama dia..Siapa tanya macam mana mama dengan kawan2 boleh berkawan sampai 21 tahun?? kalau Puteri tak tau la boleh berkawan lama macam ni ke tak..hehehe senang je Puteri..benda remeh temeh, dengki mengdengki, iri hati, cemburu tu semua kalau boleh elakkan kalo nak friendship bertahan lama..sentiasa positif dengan kawan2, baru la kawan seronok nak jumpa, lepas, mengopi sama2..giteww auntie Kathy bagi nasihat..hahaha


Tengok ni nak makan kek pon macam2 drama..belum drama karaoke lagi..hahaha

Nieda suap kita cepat..laa dia suap ke mulut dia pulak..hahaha

Makan laju2 sat lagi nak pergi karaoke..

Ingat dalam Nu Sentral ada Redbox sekali takde la..mungkin dah tutup kot..so ke Midvalley la kita..situ je tempat karok yang dekat..bertahun dah tak karok dengan mommies vast ni..

Masing2 mengelupur bateri phone dah nyawa2 ikan..sekali Molly keluar bom daaaa..terkejut kiteorang..hahaha

Iena siap tanya kat Molly.. Molly ni power bank ke radio??

hahaha besar gile power bank awak Molly..masing2 bantai gelak nengok power bank Molly..ko jangan main2 husband dia yang bekalkan tau, siap charge kan penuh2..

Iena gelak sampai tak boleh cover..hahaha Bom kata dia..jangan meletup sudah..

Alhamdulillah perut pon dah kenyang..jom sesi bergambar sebagai kenangan..

Dengan anak2 dulu..

Selim2 kan geng2 sekolah aku ni walaupon masing2 anak dah 2 3 orang..kiteorang waktu sekolah pon badan comel2 je..memang macam ni la pon dari form 1 sampai sekarang..kalau naik pon tang perut peha punggung je la..tu memang tak boleh buat apa..9 bulan anak dok kat perut..

Mak buyung harus diutamakan..ni kalo malam view mesti lagi gempak cantik..ingat nak makan kat luar tapi memandangkan panas dengan anak2 pon ada sekali so lepak dalam la selesa sikit..

So menapak la kami ke Midvalley naik KTM..singgah dulu Smiggle, si Nieda nak beli bag untuk anak dia..alang2 kiteorang pon shopping la sekali..elok2 nak 10 minit dalam tu terus ke 30 minit..hahaha mak2 dah rambang mata nak pilih untuk anak2..sempat la rembat botol air dengan pencil box untuk Raiisah..balik ni mesti dia suka..

Dah semua mak2 ber-Smiggle..hahaha

Bertabah weii tunggu KTM..bapak lama..elok2 berdiri terus bersila kiteorang..kalau naik Grab Car dah sampai dah kiteorang rasanya..kat setengah jam kot tunggu KTM..gile lama kan..kematu dah bontot tunggu..


Masa yang ditunggu2..karok timeeee!! weehuuu..lama giler tak berdangdut dengan dorang..hahaha dulu zaman muda remaja kalau tak naik atas meja tu tak sah la kan..hahaha

Ok2 bagi anak2 puas melalak dulu..sat lagi turn mommies pulak ye anak2..

Anak siapa ni?? hahaha kemain Mika buat konsert ye..nanti boleh masuk Idola Kecil..hehehe berbakat sangat ni..


Tu dia masing kebuluq..bayar mahai2 kena makan banyak2..hahaha


Nieda, Molly, Dieha dan Ariza..


Iena, Tuan Belog dan Anne..alangkah best kalau Aida dan Ayeen ada sekali..lagi extra meriah vast vast vastttt...

Gelek duduk namanya ni..hahaha


Terima la persembahan terakhir dari Mommies Vast..sedap tak sedap belakang cerita yang penting nyanyi dulu..hahaha Mekacih korang..mana ada yang terlebih terkurang maaf ye tuan badan..hahaha next reunion  kita jumpa lagi..Bye Mommies Vas kita jumpa dalam wassapp yoo!

piece : kathyjem

4 comments:

Mommy Cici said...

meletopz semua Mommy gojes. seronok lepak sesekali macam ni. Kalau Cici pun, dapat me-time keluar dengan kawan kawan, Cici tinggalkan anak. hahaha. biar apak dia merasa jaga pulak

Puan Hazel said...

Wow happening nya gathering depa. Memang vass sesuwai dgn nama group nya ye :)

Betul lah tu, nak maintain friendship takmo dengki2, iri hati, back biting pun is a big no no hehe.

Moga Kathy & kawan2 sentiasa dirahmati Allah selalu. Suka tengok gelagat uolls hikhik

atiqah mutaza said...

semuanya gojes..friendship goals sangat

Hanis Nizam said...

Semua mommies gorgeous. Macam mana ni ???