Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, April 6, 2017

Sambut Birthday Adawiyatul Mayeisha

Hari tu celebrate birthday Mayeisha yang ke 1 tahun di Renaissance Hotel...Akak aku celebrate simple2 panggil family jer..

Kesian kakak aku dah tempah nak celebrate birthday Mayeisha kat DoubleTree by Hilton sekali nama takde..padahal sehari sebelum nak datang dah double check sekali petang tu nak tengok tempat nama takde dalam booking list..what? takda..pasarah je kakak aku..pastu call hotel yang berdekatan tanya tempat kosong and terus tengok tempat..nasib ada kosong kat Renaissance Hotel..kalau tak ke kedai tomyam je la kita..hehe

Eh ehh birthday girl pakai headband kat kepala la..Mayeisha ni jenis lasak sikit, dia tak suka pakai headband kat kepala..yang akak pulak kejap2 sarung headband kat kepala dia..hahaha Pasrah je la Mayeisha ye, birthday girl kena dengar cakap ibu.. >_<

Selamat Hari Jadi Adawiyatul Mayeisha..dah pandai berjalan, mulut bising, kalau dia dah start bersuara riuh dibuatnya..jenis takut dengan orang..dengan mummy pon kadang2 takut bile kena dukung..

Ok kita makan kenyang2 dulu jap lagi kita tengok Mayiesha tiup lilin..

Tema black, birthday girl sorang pakai white..masa mula2 akak aku bgaitau kena pakai baju hitam terus pangkah..hahaha Aku cakap macam berkambung je pilih colour hitam..akak aku cakap kena gak pakai hitam sebab dia dah beli baju anak dia semua warna hitam, Mayiesha sorang je pakai putih..ermm ok la hitam pon hitam la..baru ingat nak pakai putih satu family..takper tunggu celebrate birtday Afif dengan Raiisah hujung tahun ni..

Ok masa untuk birthday girl tiup lilin..ececece macam la Mayiesha pandai tiup lilin kan..hahaha acah acah tiup je la Mayiesha walaupon tak mengerti apa itu hari jadi..haha

Pemakan Mayiesha ni..bagi je apa laju je masuk mulut..

Ibu dan Mayiesha..tengok tengok tangan Mayiesha.sempat lagi korek kek..

Sayur je cik kak kathy?? ehh sorry i takde istilah diet ok..makan selagi lalu..hahaha

Raiisah mula2 nak nasi, pastu dah bagi makan, 3 4 suap je makan..pastu tak nak dah nasi, nak makan cokelat..nasi dia tu aku bagi la Darwish sebab dia nak nasi..elok Darwish abis makan.. "Mummy nak nasi"..... eh eh boleh jadi mummy hijau ni..kejap nak nasi jap tak nak..

Mujur kiteorang semua tengah makan, adik dok diam dalam stroller..sebelum keluar rumah aku bagi adik minum kenyang2..

 Semua aku makan..rasa2 sikit..kalau ambik banyak2 tak dapat rasa makanan yang lain..

Ok masa untuk bagi adik makan pulak..

Anak buah dan adik bongsu..

Cubaan Raiisah menjadi hantu..

Bergurau senda dua kenit ni..

Mummy dan kakak a.k.a white chocolate..

 Mummy dan adik a.k.a dark chocolate..

Bersama anak2 buah kesayangan, Darwish dan Lauthfi..

Tengok tangan Mayiesha, tah berapa kali juta tah dia tarik headband tu..kakak aku gigih pakaikan..hahaha aku pulak dok rimas nengoknya..Adik awat terbeliak mata tu..apa la dia tengok tu..

Besday girl yang kepenatan menarik headband di kepala..

 Laaa birthday girl mummy ni lapar lagi ke sampai pinggan pon nak makan..hahaha

Nenek dan Afif..

Budak dua orang ni boleh tahan makan..dua2 kuat makan..masa kecik sikit punya payah nak bagi makan, lagi2 nasi..sampai menjerit2 la ibu ko nak bagi makan..sekarang alhamdulillah selera makan makin bertambah..sejak dorang pindah KL selera makan ok, masa dok Sarawak alahai sedih tengok, badan kurus tk suka sangat makan nasi..lagi2 si abang makan nasi macam orng tua portion banyak..macam tu la abang pi suka makan..teringat masa baya Raiisah nak bagi makan nasi sikit punye bercinta..



 Aloooo sweet sangat cium Afif ni..

Cium cium jugak, tangan laju hinggap kat muka Afif..hahaa..tunggu Afif besor sikit, silap2 dia pulak kerjakan si Mayiesha..hihi

 Mayiesha dengan Afif tahun sama cuba beza 8 bulan je..Mayiesha lahir bulan March, Afif October..

Afif muka pasrah je la ek kena cium..hahaha

Tak cukup korum..abah takde, Affan pon takde, kerja..In Sha Allah tahun depan celebrate birthday Mayiesha dengan atuk..atuk pon tak pernah jumpa Mayiesha dengan Afif lagi ni..Tak sabar nak tunggu atuk balik bulan 5 ni..

piece : kathyjem

1 comment:

Zaihasra Kasim said...

Hi Salam. Atok ada kt mana? Lama xdgr cite atok.