Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, November 7, 2017

Cerita Hari Ni

Assalammualaikum..Ingat nak up status dekat FB tapi rasa macam nak menaip panjang lebor pulak..terus panjang lebor aku cerita kat sini..

Semalam dengan hari ni aku cuti..Mak dengan Abah pergi Langkawi ada rombongan Cik Kiah katanya..hahaha Tak la Abah ada kerja..ni pon last minit abah bagitau nak bawak Mak..so mintak aku cuti..nasib baik cuti sempat lagi apply..Kalau tak sorang2 la Abah pegi Langkawi..sian pulak Abah pergi sorang2, masing2 bawak pasangan..takper la bagi Mak Abah honeymoon..haha

Risau dari semalam call mak dengan Abah tak dapat2..last dorang call masa hari Ahad, masa  dalam perjalanan nak ke Langkawi dalam bas..pagi tadi Mak whatsapp terus rasa lega giler..kalau tak macam2 fikir..yerla selalu mak akan call bagitau dah sampai..mungkin line sana kureng kot..Pagi tadi mak call pon terputus2..yerla mau tak risau dah la tengah banjir teruk kat Penang dengan Kedah..mak bagitau kat Langkawi tak banjir..masa dah sampai Penang mak cakap lalu kat kawasan banjir tapi bas masih boleh lagi lalu..mak kata banyak kereta tenggelam..kesian..ni kali pertama Penang banjir teruk..kita sebagai umat Islam jangan lupa berdoa untuk mereka..

Tengok Afif, pantang aku pegang laptop..mula la mintak simpati nak suruh dukung..bukan apa sajer nak syok dok atas riba mummy sambil tengok mummy menaip..

Begini la setiap kali mummy nak mulakan kerja..kadang tu mummy buat tak tau je..lagi kita buat tak tau lagi bergegar satu bilik..bila angkat senyap terus..terus muka tersengih2..hehhh urut dada mummy dibuatnya..

Haa ada cerita mistik ni nak cerita ni..alaa Afif tengah lepak atas peha mummy ni..nak menaip pon tak syok..nanti la aku cerita..dah la kejadian ni petang semalam kena..belum cerita dah meremang bulu roma..kena pulak time mak abah takde tapi adik aku Fahmi ada la..


Sempat la tadi masa ayam kunyit untuk Mekcha & Afif..favourite aku ni..senang gile nak masak..ni je lauk buat aku bertambah makan nasi..ni pon lidah baru ada rasa..hari tu seminggu sakit tekak dengan demam..nanti aku share video kat IG cara nak masak ayam kunyit semudah abc ni okey..

piece : kathyjem

2 comments:

Attiey Mohamad said...

Berselera betul tengok ayam kunyit tu

zeera lily said...

wah.. sedapnya menu walau simple je..