Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, November 1, 2017

Happy 1st Birthday Afif Uthman bin Affan

Halo!! 20 Oktober hari tu birthday Afif yang ke 1 tahun..dua hari sebelum birthday Afif, aku dah tempah kek kat kedai kek la kan tak kan kedai kasut pulak kan..hahaha Dah biasa tempah kek kat situ..dari birthday Abah, Raiisah sampai la ke Afif..kek2 kat situ serius sedap dan gebus..eh nanti birthday daddy dia pulak..kemain daddy dia request nak kek durian..


Hai birthday boy mummy..awat muka terkejut tu..Setahun dah awak..rambut pon dah kerinting ikut nenek..Takde buat besar-besaran pon cukup la celebrate dgn atuk nenek jer..so balik kerja tu terus pegi ambik kek dengan balon..


Kek spiderman ni je yang buat aku berkenan..masa nak tempah tu tunjuk nak sebiji macam sample yang dah ada tapi dalam dia nak vanilla..nanti patung spiderman ni boleh bagi Afif main..masa buka kotak kek kakak dia awal2 dah cop..mummy saya nak spiderman tu..tu adik punye la kakak..no saya punye..hooo yola kakak awak punye, semua awak punya..pening mummy kadang2 nak explain dengan Mekcha ni..hahaha


Korang tau tak kek ni separuh Raiisah makan..aku makan satu slice je, mak ngan abah pon makan satu slice je..suka nau Raiisah kek span ni..ambik perasa vanilla memang feveret dia..

Bila ramai2 dok mengadap dia terus eekkk ekkkk..cuak macam kak jugak kah??


Alaaa buat muka comel pulak..tampor kang!


Atuk bagi fries nak bagi diam..kalau tak nak turun..


Reaksi Afif bila nampak lilin..nak dipegang nye lilin tu..


Happy birthday Afif Uthman..Mummy kasi lanjer firework candle..fries kat mulut maintain yer..lepas sebatang, sebatang lagi suap..nak kasi duduk diam dalam tu..


Afif muka tu takyah terkejut sangat la..


Ye takyah engok double chin mummy tu ye..tengok kek tu je..hahaha


Bersama atuk dan nenek..tengok la si Kakak dan dan nak manja dengan nenek..


Ok tiup lilin pulak ek..pastu ramai2 nyanyi lagu hepi besday! mujur tak nangis macam kakak..Raiisah dulu masa setahun sampai la 3 tahun tiup lilin menangis sasajer..


Tengok si Mekcha dia yang tak sabar nak tiup lilin..kejap ek kakak..


Udah teriak..yer la yer la kakak tiup cepat..penjeles betul..


Suruh dia tiup lilin laju2 je tiup..Yang si Adik ye mampu nengok jer ler..tangan laju nak capai kek..


Potong kek..tangan kiri kanan atuk pegang..kalau tak, ketepek tangan tu kat muka spiderman..


Afif potong kek takyah serius sangat la..yer la tak tau apa2 lagi, nanti dah mengenal apa itu kek, apa itu hari jadi, siap la bermuncung2 mulut tiup lilin..sekarang dia tak tau lagi..esok2 dah besar sikit mesti berebut nak tiup lilin dengan kakak..


Kakak cium adik..so cute..kasih sayang kakak terhadap adik nya..Raiisah ni jenis sayang adik dia, tapi tu la kadang2 main ganas..dia tepuk kepala adik, dia tarik rambut adik, tolaknya adik..bagi dia tu satu gurauan manjer..kita yang nengok ni urut dada..jenuh mulut mummy ni, Kakak jangan main ganas2 dengan adik, sayang adik, main dengan adik elok2..kadang tu mummy tegur jer dah cebek, bukannya marah jerit2 pon..kadang terfikir mungkin nak perhatian mummy lebih lagi..


Afif dan mummy..


No mummy saya tak nak cium..amboi tak nak cium mummy yer..siap tolak muka mummy ye..hahaha


Sama tak muka mummy..samakan..yang buat tak sama mekap mummy tu je..kalau mummy buang sebijik macam Afif..masa mula lahir ramai kata muka Affan, dah besor sikit harus la ikut mummy..


Sorang penjeles, sorang nak keluar dari sarang..mummy maintain cun di situ..hahaha


Yeaaa!! saya dah setahun..weehooo! tenkiu Mummy Daddy membesarkan saya! In Sha Allah saya akan menjadi anak soleh dan buat yang terbaik untuk mummy dan daddy..love, Afif..mmuah!

piece : kathyjem

7 comments:

PeRdU cINta said...

Selamat ulangtahun kelahiran Afif...muka mummy sangat...geram tengok rambut tu...hihi..moga terus diberi kesihatan yang baik..jadi bff kakak...jadi anak yang soleh ya...

Cik Siti MAR said...

happy birthday afif.. semoga membesar jadi anak soleh kuat dan sihat selalu sama2 dengan kakak

FadMN said...

haha sama la kita.anak first penjeles sbb gap jauh kot.kadang sayang,kadang di tunjal nya adik tu...happy birthday little boy

Cik Puan Ena said...

Hapy besday afif.. moga jadi ank yg soleh..

MommaVogueHD Noriza Abdul Rahman said...

Happy bornday, semoga menjadi anak yang soleh

wani ezryl * said...

happy 1st birthday, afif!!

Semoga membesar dengan sihat dan gembira ^^ menjadi anak yang baik & hambaNya yang soleh.

umikelly said...

aduhai comelnya dia :) geram tgk. pandai lak tu buat memek muka