Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, October 31, 2017

Tak Sangka Menang 1st Best Dress

Haloo..hari ni kita story pasal dinner Air Selangor ek..dari sehari ke sehari nak update dinner ni memanjang ada urusan lain..dari berlapuk dalam laptop meh la tepek sini.

Dinner company ni 3 weeks lepas..buat di SACC Convention Centre Shah Alam..kat situ boleh muat dalam 8ribu orang..giler besarkan..Staff Air Selangor ada 3500 staff so memang sesuai la buat kat SACC dewan besor tu..

Masa event hari tu kami dapat half day..semua staff dapat balik awal..yeahooo! kalau ikutkan nak bersiap dekat office tapi dah company bagi balik awal maka bersiap la di rumah..kawan2 office ramai suruh aku bersiap kat office sebab dorang nak suruh aku mekap kan tapi aku cakap nak siap kat rumah gak..hahaha..maleh nak gedong baju kasut, lagi pon dinner sampai lewat malam so bagi Afif menyusu siap2..takde la membengkak nanti..hehehe

Masa sampai SACC dah ramai staff depan pintu masuk utama..sampai lambat, parking pon dah penuh..mau tak lambat, mekap je dah 2 jam..giler 2 jam aku mekap..sampai lenguh2 kaki berdiri mekap depan cermin..napa tak duduk? tah aku mekap suka berdiri, kalau duduk lagi lambat bersiap aku rasa..mak aku sampai 2 3 kali masuk bilik tanya, “Tak siap2 lagi mekapnya”..yerla mak, mak ingat senang nak mekap tebal 20inci ni..hahaha tobat weiii, lepas ni ada dinner company memang aku panggil MUA mekap kan..nasib baik masa aku tengah mekap tu Afif tidur, Raiisah lak awal2 aku dah warning suruh main luar..tu pon baru nak tepek bedak, dah terMummy mummy..Kakak dok luar jap jer ekkk, mummy nak mekap kejap jer..kejap katanya..hahaha ko bayangkan mekap mata sebelah je dah setengah jam..pengsannn..Tangan ni dah lama tak main2 mekap..lupa dah teknik2 mekap untuk dinner macam mana..

Ni la hasil MUA Kathyjem mekapkan selama 2 jam..bahahaha😂 Mua la sangat..puiii Walaupon mekap tang mata tak berapa nak jadi sangat..

Sampai2 event dah nak start..tak sempat ambik gambar kt photo booth semua..tapi dapat la jugak, tu pon sebab Kak Ila ada, dia jaga photo booth..aku orang last bergambar depan photo booth..dapat la sekeping jadikan kenangan..lagi dua photo booth dah tutup..

Menunggu ketibaan CEO Air Selangor..meja aku duduk paling belakang sekali..memang kalau orang berjoget ata stage tu nampak tak nampak jer la..tapi nasib baik ada screen besar kiri kanan sebelah stage tu so tengok kat screen jer la nanti artis2 buat persembahan..

Nasib baik Lel dapat satu meja dengan aku..kalau duk dengan staff yang tak kenal mau aku kejung atas kerusi..hahaha

Mak buyung si Wahi..Wahi sebenarnya duk meja lain tapi sebab dia sorang je perempuan so tukar dengan staff lain yang dok sekali dengan meja kiteorang..so Wahi dok la dengan kami..eh tapi nak bagitau Wahi dah selamat melahirkan baby girl minggu lepas..tahniah Wahi..😊

Shanker, yang tengah tu tak kenal..hehehe berkaca mata hitam tu Fiq..kenal Shanker dengan Fiq jer sebab dorang tu satu department dengan aku so memang kenal la kan..staff Air Selangor ada 3ribu lebih, ko rasa aku kena kenal semua..hahaha memang tak la kann..

Pengacara dinner malam tu, Nana in the house..siapa yang tak kenal Nana Af ni, rasanya semua kenal kot..kalau tak kenal mesti tak pernah tengo tv..hahaha

Nana ni tengok live lagi lawa, kurus kecik je orangnya..cantikkan sangat..body macam anak dara..Dia jadi host malam tu best tak busan...

Appertizer dulu..

Lapar masa ni tapi makan tak abis..dah kenapa?

Sedang menunggu persembahan Amelina ratu dangdut..

Amelina betul ye bukan jelmaan..hahaha koooo Amelina keluar menyanyi je terus ramai2 naik atas stage..siap ada yang bergelek sakan menari dengan Amelina..terpaksa suruh depa turun..masing2 macam histeria atas stage tu..hahaha seronok ye bang dapat gelek dengan Amelina..

Aura Amelina masih mantap seperti dulu..persembahan pon power..suara pon masih maintain sedap walaupon ada macam terkucil sikit..tapi apa2 pon persembahan Amelina paling best dan mantop..mengimbau zaman kegemilangan dangdut sangat..best best best!!

Syok giler, rasa macam tengok konsert walapon aku tengok Amelina dari tempat duduk macam semut, kecik je..hahaha

Ko tengok staff2 Air Selangor bergelek..masing2 lupa anak bini jap..hahaha aku ni mujur dok belakang kalau dok depan dekat dengan stage mau aku pon join sekali gelek..kekeke Eh jangan main2 CEO pon gelek sekali tau..supporting sangat la boss2 Air Selangor..seronok je tengok..

Pastu ada la dua tiga persembahan dancer dan artis yang tak kenal..haha siapa tah nama artis tu, lupa dah..

Apa lagi ke toilet la kita untuk touchup mekap kawan2..mehehe

Lepas sorang, sorang aku touchup kan..Kath ada blusher, Kath ada lipstik ko pakai tu..gitewww tolong menolong katanya..semangat kekawan sangat..

Asyik posing kat cermin toilet je jom la kita posing kat luar..Air Selangor sediakan photo booth lawa2 moh ler kita bergambar kat situ..rugi pulak tak posing..

Sambung depan pintu toilet pulak..macam2 korang ni..nampak tu orang sampai menunggu dok tengok kita semua sawan depan cermin tu..udah2 moh kite keluar..

Baru nak bergambar depan photo booth sekali ramai orang daaa..cancel..kita bergambor kat sini jer la ye..

Kami dari team Customer Relationship Service (CRS) gitewww

Kat dinding pon jadi la..sini je takde orang posing..elok kiteorang bergambor ramai pulak duk follow..hahaha

Dengan Ana..pompuan ni kalau masak ya ampun sedap betul..selalu tapaukan makanan untuk kawan..baik hati sangat..

Dalam group kami team Gemokking namanya..hahaha selalu bab kurus aku la selalu jadi bahan ate aku sorang je kat ofis baju bersize kecik molek..🤣

Nora dan Sky..kawan futsal dan netball..weii bile kita nak start main futsal balik ni..tengok Sky mesti teringat Emma Maembong..bff sangat dengan Emma Maembong ni..hehe

Tadaaa ni kembar saya malam tu..cari2 apa yang buat kami nampak kembar..hahaha tau pon..tiba2 tersama lak kasut..sebelum tu Kak Pah ada tanya aku pakai apa malam dinner? bila aku cakap aku pakai sekian sekian, pakai boots jeans, terus dia pon cakap pakai boots jeans gak..bila masing2 tunjuk gambar kasut sah memang sama sebijik sejiban..hahaha

Kalo ikutkan aku nak pakai jaket jeans, seluar leather..bila dengar ramai yang nak pakai jaket jeans terus cancel..hahaha dah beli okey sekali dengan kasut pulak tu..besok tu masuk office Kak Yana jiran sebelah meja kata dia pergi Sungei Wang usha jaket kulit..dia kata Sungei Wang banyak gak pilihan jaket jeans & leather dan harga pon murah..ate tema dinner malam tu Denim & Leather so kena la pakai jeans takpon baju kulit, kasut kulit ke apa ke tak kisah la janji ikut tema..bila Kak Yana cakap macam tu terus la aku ke Sungei Wang esok2 tu..

Sampai2 serius banyak pilihan tapi banyak size2 aku la..hehe pilihan tu ok la banyak gak la design2 lawa..mana kedai yang baju dari Korea, harga jangan cakap la, semua 200 ke atas....tapi dengar gak kawan2 office kata kat Times Square lagi banyak pilihan..suka gak pergi Times Square tapi ko tau jer la Times Square tu bapak besar..jenuh nak mencari..

Tudung pinjam mak punya, jacket dan skirt tutu dari Sg. Wang..handbag comel dari Zalora, kasut Forever 21, subang dari Lovisa OU..aku cerita terus kat sini nanti mesti ada yang tanya kan..hehe Dah cerita sini jangan tanya lagi.. =P

Persembahan dari Hang Pi Mana, Khalifah..mantap giler persembahan Khalifah..layan semua lagu2 dia..Time Khalifah buat persembahan semua berkerumun balik depan stage..

Lepas Khalifah selesai buat persembahan terus Nana announce siapa antara 3500 staff yang terpilih pakaian tercantik..dup dup duppp!

Kami berempat telah di pilih untuk final pakaian terbaik antara 3500 staff yang hadir..masa dorang bagitau aku dengan Kak Pah terpilih final best dress terus jantung bergerak laju..terus muka rasa panas..hahaha..cuak weii giler tak cuak kena naik atas stage sat lagi..dengar kata kena menari atas pentas..Omaiii!!

Masa Nana panggil suruh cabut lagu apa kena menari nanti terus aku tunjuk Kak Pah..hahaha Si Kak Pah pulak tunjuk aku suruh cabut lagu dulu..hahaha nasib baik bukan aku yang kena dulu..Si Kak Pah dapat lagu Korea, Wonder Girl Nobody About You..Bila Nana tanya suka lagu Korea tak? terus Kak Pah kata saya suka nasyid..hahaha Boleh la Korea Nasyid..So bercatwalk la Kak Pah dengan tarian Korea Nasyid..

Bila turn aku, Nana suruh cabut lagu..dalam hati, abis la nak kena menari..dapat lagu susah pengsan aku nak menari atas tu..hahaha Cabut2 dapat la lagu The Ketchup i say aha ehe..pengsan weii..Siap boleh tanya Nana macam mana tarian tu?? Nana cakap bedal je..hahaha

Sebabkan nervous tahap gaban, bila lagu dimainkan aku diam 10 saat atas stage tu..hahaha Nak menari tarian apa ni?? blur jap..aaaa bedal jer la..terus aku pon berjalan sambil catwalk..

Yiiihaaaa!! terus bertukar Britney Spears..kakaka Gunakan pengalaman yang abah pernah ajar sebelum nu..alaaa abah ajar tarian Joget Zapin..Acaner ni??!!

Serius weii blur gile masa nak mulakan tarian i say aha ehe ni..masa tengah rancak tangan kiri kanan pusing2, tiba2 terperasan ada audience buat tangan tarian i say aha ehe..haaaaa terus ingat..Ting!


Apa lagi mulakan langkah sebagai penari 20 tahun yang lalu..bahahaha

Kakaka mesti korang gelak sakan kan..nampak macam over tarian aku tu kan..hahaha Dalam gambar je nampak over sebab mulut aku tu ternganga-nganga macam mintak nyamuk masuk dalam mulut.. yerker leh percaya ke tak over..?? iyeeeee..

Tu dia hayunan tangan atas ke bawah perginya..

Handbag tak lepas tu wei..hahaha Hehh! jangan duit juta2 dalam tu..

Aduhh gambar ni tak boleh bla weii..Minah dangdut mana pulak ni..Mulut nganga lagi tu nak pergi mana mulut tu..

Tiba2 rasa macam JLO pulak..kakaka

Walaupon gelek sakan ahkak masih ingat yer kepala itu masih bertudung..Assalammualaikum...

Nganga lagi..over nau...

Yeaaa yeaa yeaaa!! anda berpuas hati dengan konsert saya..hoii poyo..hahaha

Tak sangka undian memihak kat kita..Terima kasih pada CEO dan jugak pada peminat Kak Nita (suara sengau), terima kasih banyak2 atas sorakan anda semua..Kak Nita terharu sangat (sengau lagi)..

Serius weii masa Nana tanya penonton siapa paling dorang suka..kalau suka sila bagi sorakkan paling kuat..bila Nana time aku dorang bagi tepukkan dan sorakkan paling kuat..tak sangka giler..haihhh hari ni banyak giler perkataan GILER aku pakai..hahaha Tak sangka menang Queen of The Night..



Lelaki pulak yang menang best dress Abang Awi..dasyat tarian Abang Awi, dia menari lagu Dato Seri Vida, I Am Me..Abang Awi memang penari pon so takde masalah menari atas pentas..Abang yang pakai macam Pirates of the caribbean tu dapat lagu Bollywood pon hebat gak tarian dia..


Hanya 10 cabutan bertuah sajer di umumkan atas stage..1st lucky draw percutian ke Europe tuu..9 hari 7 malam weii..giler best! Second prize dapat pegi Melbourne, Australia  6 hari 4 malam..untung siapa yang dapat malam tu..bertuah sangat..

Bersama Abang Raof..rezeki sangat malam tu..sebelum tu dapat duit dari boss sempena pakaian sedondon masa open house department hari tu..Kebetulan malam dinner company tu birthday boss..Happy Belated Birthday Boss..Semoga Abang Raof sentiasa sihat dan dimurahkan rezeki..nanti buat la contest lagi yer boss..hehehe

Bersama ex boss kesayangan kita En. Halem..boss masa corporate com. dan Madam Priscilla..Dua2 ex boss corporate com...uwaaa rindu giler..

Zam, Afiq, Madiha, Zaid, Madam Priscilla dan Meor..

Bergambar dengan boss HR yang berdiri sebelah kita tu..rasa retis sangat tiba2 boss HR nak ambik gambar dengan kita..hehehe

Bersama Kak Fayieda..orang kuat event malam tu..Kak Fayieda ni la yang panggil kita kat meja makan, bagitau terpilih best dress..Thank you Kak Fayieda..Kak Fayieda ni pon ex corporate com. gak..rindukan Kak Fayieda nak buat event besar2 macam ni lagi..uuhhh dalam kenangan semuanya..

Rasa retis sangat malam tu tiba2 semua nak bergambor dengan aku kan..hahaha

Kath sini ambik gambar dengan Abang..hahaha Ok Abang! kiteorang memang panggil abang, dia tak bagi panggil boss or En. Raof..panggil Abang Raof sajor.

Amboii pandang tak puas hati ke apa tu..hahaha boss jangan marah naa..cik memang suka gurau2 macam ni..

Grrrr..!!!!

Comel sangat cowboy girl ni..Hi Dania lawa rambut..

Masa ni dah hujung2 event..ramai dah balik..aku tunggu Kak Yana sebab husband dia baru keluar rumah nak ambik dia so bergambar la depan photo booth..

Bersama geng futsal dan geng netball..harap2 tahun ni dapat join main futsal & netball..tahun lepas tak dapat mengandungkan si Afif...

Terima kasih korang..mmuah cikit..

En. Halem dan Kak Yana..

Bila boss ada sebelah kena la selit berdiri dan bergambar sekali..hihi

Sementara menunggu husband Kak Yana sampai moh la kita penuhkan memori kad kamera..

Kak Yana jiran sebelah meja..

Madiha dan Qila..Sweet dan comel la korang ni..Madiha semakin cun..

Nasreeq..pon ex corp. com gak..Hi Abam Nasreeq lawa jacket.!!!


Sebahagian daripada team CRS..

Alhamdulillah rezeki malam tu..balik tu Abah tak tido lagi..abah tanya menang lucky draw ke?? tak la menang best dress..abah pon terkejut aku boleh menang best dress..hahaha masa mula2 aku cakap ok tak abah pakai baju dinner Air Selangor macam ni..abah tengok siap cakap..ermmm boleh la..hahaha tu yang bila aku cakap menang best dress abah terkejut..siap cakap dengan Abah guna tarian yang abah ajar sebab kena menari atas stage nak menentukan siapa menang best dress...kekeke

Apa2 pon tahniah pada semua yang terlibat menjayakan dinner Air Selangor malam tu, event dinner paling best havoc setakat ni..Tahniah pada orang2 Corporate Communications department..korang buat event memang best giler weii..rasa macam tengok anugerah BHP, anuegrah Skrin tau..Good Job!

piece : kathyjem

5 comments:

shalimar yusof said...

havoc betul dinner nii..sume sporting! akak pun cantik sgt..sgt layak

Nur Aishah said...

tang 'tudung emak' tu paling win kathy! hahaha. btw u deserved it dear...maybe ur dance yg mencuit hati tu kannn..tahniah babe!

Cik Puan Ena said...

Tahniah..I like ur style.. berani juga menari atas stage tu depan beribu org. Bukan senang..

wani ezryl * said...

best tengok gambar and baca cerita dinner kathy ni. meriah gile! :D you deserve the best dress award. mmg cantik sangat. love the tutu skirt ^^

rozianaismail said...

cantikk betul mak hayam nieee..