Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, October 11, 2017

Prepare Birthday Mekcha

Semalam cari barang untuk hari jadi Mekcha..tahun ni ada rezeki lebih buat simple celebration untuk dia kat sekolah..tahun lepas tak sempat buat Raiisah berhenti sekolah awal, mummy pulak masa tu tengah sarat mengandungkan adik..so tahun ni mummy pasang niat, ada rezeki lebih nak buat simple celebration untuk birthday Raiisah di sekolah..

Balik sekolah cerita kat atuk nenek, kawan buat happy birthday ada kek ada toys..alololo..sian pulak dengar dia cerita macam tu..mummy balik kerja bersungguh2 cerita kawan ada happy birthday walaupon mummy tak faham apa kakak cerita..hahaha tapi mummy buat2 faham je la ek kakak..dengar happy birthday oooo kat school ada sambut hari jadi..

Masa birthday mami hari tu seminggu dok tanya nak kek barbie nak kek barbie..dah besor ni pandai dah mintak kek..masa kecik dulu tau ada kek ada lilin, nyanyi lagu birthday jalannn..

Lepas balik kerja semalam terus ke kedai pemborong nak beli roti, biskut untuk Raiisah bawak ke sekolah esok..

Bila sampai laaaa awat tak perasan kedai borong sebelah ni ada party shop..lupa sungguh..padahal selalu je singgah beli barang kt kedai borong ni..hari tu masa gathering Kaay beria aku cari belon kt Curve padahal kat area Sg. Buloh pon ada..cis! manjers kalau ku tahu beli belon kat sini je kan..

Kedai besar banyak gak pilihan untuk cari barang party..eh comel pulak topi kon ni..rugi pulak tak beli semalam..takper esok pagi ambik kek boleh singgah jap beli topi kon ni..suruh Raiisah pakai masa tiup lilin..

Oh haa kek Raiisah pon dah tempah..beli kek barbie..dia request nak kek barbie..sebelum tu dia request nak kek barbie yang ada patung barbie kat Secret Recipe tu..tah siapa tah bawak balik flyers Secret Recipe tu, hari2 aku balik kerja tunjuk nak kek barbie dekat flyers SR tu..tengok harga hari2 boleh buat mummy nangis tau..seketul kek tu RM3++..ko ghase? hahaha kalo 30 tu senyum ke telinga je mummy belikan..

Ni bawak Mekcha boleh jadi huru hara dalam ni..

Tunjuk kat dia mana nak, confirm semua nak..hahaha sebab tu beli barang hari jadi dia aku tak bawak dia..bawak dia boleh pokai mummy..anak kan..kita cakap je tak nak buat tu tak nak buat ni, jangan ikut terlunjuk anak sangat tapi kalau dia dah buat muka budjet kesian dan comel dalam filem Sherk , Puss In Boots memang kecundang la..mak tak kuat nak..πŸ˜…

Ni semua favourite Mekcha..beli ni semua budjet dalam RM130..beli yang betul2 budak suka makan kang beli makanan yang budak tak suka makan membazir pulak..

Si Adik pon nak tolong packing jugak..

Tak dibagi nya kakak pegang makanan dia..di no no kan adik tu..


Nasib la adik tak faham kakak..Raiisah macam tu la, kalo benda yang dia suka, benda baru ke ap memang tak kan bagi adik dia pegang or share..

Udah bergegar satu rumah..siap request nak bawak barang ni semua masuk dalam bilik..

Barang ni semua dia yang angkut masuk dalam
bilik..gigih angkat satu2 ok..pastu terus tutup pintu, kunci dari dalam takut adik masuk..πŸ˜… sian adik ketuk2 pintu nak masuk..jap ekk adik, nanti abis packing barang kakak mummy bawak adik masuk bilik..kalau tak, tak jalan kerja packing ni..

Semangat dia packing..separuh daripada packing tu Mekcha buat..

Dah nak abis packing baru bawak adik masuk bilik..masuk2 zass terus capai sumi capai peniup masuk mulut gigit2 sampai hancur..Afif sekarang ni semua benda nak masuk mulut..stress mummy dibuatnya..gatal gusi..

Siap packing untuk kawan2 sekolah dan untuk teacher sekali!

Besok pagi Kakak bagi kat kawan2 ek..harap2 kawan2 kakak suka la doorgift dari Raiisah..ni je auntie Kathy mampu bagi kat sayang2 semua..jumpa esok😊

piece : kathyjem

2 comments:

mshazadoes said...

rindu mekcha lama betul mummy tak update pasai dia..happy birthday

wani ezryl * said...

happy birthday, raiisah!! tahun ni 4 tahun ke? semoga panjang umur, murah rezeki, membesar dengan sihat dan gembira.