Klik Yer!! Mekasih...

Friday, November 10, 2017

Jom Zumba

Halo semalam pergi Zumba..Punye lama niat ni nk berzumba dapat jugak..hamboi siap pasang niat..hahaha

Plan dengan officemate tah bile nak perginya tah..dari 2 bulan lepas planning nye sampai ke sudah tak jadi..hahaha ate semuanya busy yer..bila semua ok sorang pulak ada hal ada meeting sudah nya lanjut ke minggu depan, tak jadi minggu satu lagi..sudahnya terkubur nak berzumba dgn geng ofis..haha

Kebetulan tengok Kak Pah ni rajin berzumba..terus whatsapp dia tanya kelas zumba ni..patut la nampak selim ko Kak Pah rupanya rajin berzumba..

Ni la Kak Pah..dulu2 tak kenal panggil Kak Pah , bila lama kenal la lebih kurang baya aku jer..tapi dah lekat nama tu panggil je la Kak Pah..kembar masa malam dinner Air Selangor hari tu..hahaha kembar kasut lain baju..😜

Giler weii zumba 1 jam setengah..start kol 9 sampai kol 10.30..gigih berjoget tanpa buat stretching..hambik ko tergeliat satu badan..nak ikutkan semput gak la tapi sayang pulak nak berhenti..ku teruskan jua semangat zumba ini..hahaha..

Syok tempat zumba luas macam ni..ko nak tergolek ke nak terkangkang ke takde siapa kisah..janji tangan tu jangan bagi penampor kat orang sebelah sudah..boleh gaduh tu weii..

Keluar peluh tak hingat, basuh tudung..sekali sekala badan ni kena keluar peluh gak..lama sangat tak bersenam..lemak pon syok je dok kat badan..ramai cakap napa nk kurus..dah kurus tu..weii jangan tu bukan kurus..tu sudut angle menampakkan kurus sebenarnya..ahahaha hakikat perut berlipat enam..😝

Ni la zumba instructor training kita..Hi Kak Dora Dee.. Kagum tengok bentuk badan Mak Dora..dia punya energy giler weii..tak terkejar kita dia buat..terbaik la akak punye step zumba semalam..mula2 lambat sikit la nak ikut, yerla first time.. lama2 eh eh layan..best giler..Zumba Kak Dora ni buat kt Dewan MBSA Shah Alam..Seminggu dua kali, setiap Isnin dan Khamis..

Kalo konsisten setiap minggu ni aku rasa boleh turun 4kg ni.. #misiturun4kg katannya..hahaha dpt turun 2 kg pon aku dah bersyukur..sekarang ni nk turun 1kg pon payah gile aku rasa..dengan kat ofis tu macam2 makanan dorang bawak, jual memang tak boleh buat apa la..aku bab makan ni memang tak diet, makan je..tapi kalo tak bersenam ermmm sendiri mau ingat la badan tu naik macam mana..maka berzumba la aku..bersenam kt rumah memang ke laut..bukan nak nampk kurus macam Gigi Hadid, nak badan fit je..bila badan fir dan rajin bersenam badan akan jadi lebih segar dan sihat..gitewww

Humble Kak Dora ni..first time jumpe terus dia ajak kita terbang macam ni..hahaha next week kita jumpa
lagi ye Kak Dora..

piece : kathyjem

3 comments:

Cik Manggis said...

Bestnyer berzumba. Minat jugak ni selalu join yang kat tasik shah alam je...free

Hafiz Yusof said...

Wahhh...lepas ni juri pemilihan best dress pening...sbb bekas pemenang semakin fofular...hihihi

mama scha said...

singgah & salam kenal..
bestnye zumba...nk sgt try tp xde geng hihi