Bahan-bahan dia cuma 3 sajer..pisang, marjerin dan susu full cream..
Cara-caranya adalah mudah sangat :
Panaskan kuali masukkan 2 3 sudu marjerin..
Tunggu sehingga marjerin tu cair.. Nak pakai butter pon boleh lagi sedap tapi kat rumah aku ni ada marjerin so pakai marjerin jer pon ok.
Goreng pisang tu sampai kekuningan sampai garing then boleh angkat.. Pisang ni korang boleh guna apa-apa pisang seperti pisang nipah, pisang tanduk, pisang nangka atau pisang lain yang sesuai di goreng.. Pisang jangan terlalu keras dan jangan terlalu masak, ambik yang sedang2 jer..
Angkat pisang dan letak atas pinggan atau bekas yang sesuai dan tuang susu siap untuk dimakan..
Sangat sedap bila makan panas2..nyummm!
ok itu jer resepi simple dari saya kali ini.. Selamat Mencuba!
piece : kathyjem
16 comments:
Klu ditambah dengan Buahcampur..sejuk lagi best..ala2 pudding emas diraja ;)
simple giler.. apa rase.. ada cam makan cendol x..ke pengat pisang ke? boleh try ni. thanks babe for sharing
best ke? hehe...mcm plik tgk pisang dgn susu
Letak almond mesti tambah meletop kan.dap dap nya time2 hujan ni.huhu
FAD
look yummy..boleh la try nanti sbb simple sgt...:-)
Makan ngn susu erk..sedap ke?nti nk try la..fresh milk dah la xminum..
sedapnyeeee
wah.. senangnya...
Senang giler resepi. Tak pernah terpikir plak. Good job. Nak cuba jugak lah...
Terliuh dah ni. Mano nak dapek pisang mlm mlm ni, haha
ComelComot : rasa dia bukan cendol bukan pengat pisang..kena cuba makan dulu baru tau rasa dia macam mane..hehehe
Mila Hilas : mesti la best. cuba try buat mesti pastu nak buat lagi dan lagi..hehe
ai...selama nie baca je...silent reader. tp ari nie rs nk komen. simple giler resepi nie. kene cuba nie. heheheh. tq sharing
Hai kathy... Mmg sedap tu.. Tp klo xnak jge badan kan,lps dh masak pisang tu makan dgn vanilla ice cream!! Mmg yummy!!! Hehehe
Nampak sgt2 sedap kompom akak cuba lepas ni..
Baru lepas buat ni kak. Sedapp. Kite ade pisang nangka je hihi pstu kite derhaka skit. Kite buh gula masa butter cair. Sdapnyaaaa
Post a Comment