Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, February 14, 2012

BBQ Di Lembah Temir Pahang

Ya ampun udah seminggu belog ini tidak berupadate yer.. Bukan apa minggu lepas adalah minggu paling malas untuk mengupdate belog.. Nak klik sign in pon malas.. hehehe Macam mano tu.. Sekarang sudah rajin.. =D

Ahad lepas kami ke Lembah Temir Pahang.. Ni semua Ayu punyer planning nak buat BBQ.. Aku ngan Affan on jer yang penting tempat tu best..

Kol 7.30 kami bertolak.. Perjalanan mengambil masa 2 jam setengah..

Sampai2 terus terjah tengok apa yang menarik kat Lembah Temir ni..

Serius view die sangat cantek... Suke... Rase nak tido satu malam jer kat sini.. Takper next yer manjer kite planning ngan manjer2 yang lain.. ^___^

Kat sini untuk satu malam 1 kepala rm110 skli makan bbq semua tu..

Kat sini die ada 2 bilik jer.. Challet pon ada jugak.. Tapi kat bahagian luar.. Ada 3 challet..

Next time nak tido kat Challet ni.. Bukak pintu boley terus terjun... hahaha Tapi kat sini air die tak brape dalam cetek paras peha jer..

Ko terus terjun pon boley..

Karaoke set pon ada.. Sound system die bagus.. Terasa suara aku macam Adele..hakhakhakhak

Masa untuk melantak.. Lapar.. Ni smue makanan untuk breakfast... Cari2 makanan mane yang aku masak.. ngeh ngeh..

Lepak, breakfast, mandi2, pastu BBQ!!!

Ayu dan Aku yang kelaparan.. Owh Nasi Lemak tu Ayu yang masak yer.. Terbaek sambal petai u masak manjer.. =P

Masing2 tak toleh kiri kanan.. Aku makan nasi lemak sampai bertambah2..

Pas makan rehat kejap..

Masa untuk meronda2 di Lembah Temir.. Nak tengok apa yang best..


Bilik ni sesuai untuk Honeymoon.. Jauh dari bilik2 yang lain.. Senang cakap privasi la.. View die pon cantek..
Eh aku yang Ayu nampak tinggi.. Kalo tinggi macam ni dah lama jadik model... Wah perasan nak jadi model ni.. Cantik ker ko???? kakakakaka

4 manusia bermuncung seksi.. eeekk!

Ni kalo ramai2 tido kat sini best.. Tempat die sangat luas.. Kalo malam sure tido kesejukkan.. Kipas berlambak kiri kanan ada..

Motif dua orang lelaki buat macam ni..hahaha

Sebelah aku tu adik Ayu yang paling last bongsu..

Wuuhhuuu!

Yoyoyoyoyo!

Aauuuuww! lihat pinggul ku yang sekski... hahahhaa

Bapak cantik waterfall die..

Hey ni yang tak sabar nak terjun ni..

 Sabar2 kasi bergambar dulu sebelum nak terjun..

Gaya feveret Affan.. *Aksi terbang..

Gaya untuk melancarkan perjalan darah... hahaha

Alamak gelak pulak.. Masing2 tahan supaya tak jatuh..

Okey balik masa untuk BBQ.. wehuuu!

Menikmati keindahan di Lembah Temir..

 
 

Budjet model lentik... kakakaka

Menunggu bbq untuk di masak..

Baju purple tu kakak Ayu.. Sebelah aku tu kawan Ayu..

Lamb die terbaik!

Meriah betul.. Hoh!

Makan makan makan.. Jagung yang di terbang khas dari Kedah.. Jangung di saluti mayonnaise.. First time makan jagung mayonnaise.. Selalu orang letak butter kan tapi sedap gak letak mayonnaise..

Sekeping jer la.. Yang lain korang tengok kat fb ek..hehehehe

Masa ni dah nak balik.. Sempat bermain ngan kucing2 kat sini.. Comel2 okey kucing2 kat sini.. Gemuk dan Bulu lebat.. Yang aku pengang ni nama die Tom Jerry... eeee geram rase nak bawak balik.. 

Kat sini dieorang menternak ikan koi.. Paling mahal seekor 60k.. Bapak mahal...

Okey masa untuk pulang.. Kena gerak sebelum hari gelap.. Nanti nak balik sure tak nampak jalan.. Jalan hutan kot mana ada lampu..

piece : kathyjem

14 comments:

kakchik@ella said...

Adik, haritu KC ada plan nak ke Lembah Temir ni dgn adik beradik. Entah camna tah kitorg tak jadi pegi tapi kan, bila tgk entry adik ni, terus berkobar2 balik. hihihi.

intannazirajalil said...

as salam...
canteknyer tempat...boleh share brape rate per night?
thx!!!

adeqmas90 said...

hye..nice pict lar..suke tgk..bole x na dpt an contact no dat homestay coz tgk u g cam sgt best je.. huhu.. ;) tq..

Chekgu Azrine said...

tempat ni cantik giler...xpenah dengar plak.. best ni.. blh ajak gang g.. tq for the info

afnilogy said...

nak contact # tempat ni bleh tak ;)

awek retro said...

u...i nak contact tempt tu bole x?? nt u email i k...u pic make me return for 3 times...serius cantik tempat tue...

lily lotus said...

mmg terbaiklah, perfect!

atie said...

wah besnyeee. nk contact no tempat ni plz. website ke? TQ

Riena said...

cantik kath... i nak pi sini juga.nti inbox no phone sini boleh x? fb eh?

Deqna said...

lawa lah tempat tuh.. aman damai jer rasa

NeenaAnuar said...

wahh! nice place lah sweetie! nak kene pi visit tempah nie nanti! :D

Siti Farziana Naim said...

Syoknye.. nk contact no plzzz

zarina lynn said...

Blh bg no contact or email that place tq

AziziCameron 0196212160 said...

Wowwwwww menarik