Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, February 22, 2012

Kawan2 Fb dan Kawan2 Blogger Saya Pregnant

Alhamdulillah macam tak percaya aku pregnant.. Syukur sangat2.. Tak tau macam maner nak mulakan cerita aku pregnant ni sebab kegumbiraan sangat2.. Hanya tuhan jer yang tau.. ^__^

Okey mula2 skali aku macam pelik period tak datang2 lagi.. Tu pon Affan yang perasan aku punyer period lambat..

Affan : Huny bukan patutnye period huny dah datang ker bulan ni.. Aku : A'ah la huny pon rase macam dah lambat.. Takper2 kite tunggu lagi seminggu kot2 la die datang lambat.. Ceh boley pulak kot2.. Yerla aku ni period jenis punctual.. Kalo tak datang gak sah2 aku pregnant.. Dalam hati tak mau la pikir sangat kan.. Kang kalo beria2 fikir sangat takde frust pulak.. So buat rilek dulu... hehehe

Waktu period yang di tunggu tak kujung tiba.. Okey dah 2 minggu lewat badan pon rase macam pelik.. Tetek mula rase sakit, tekak rase loya, cepat nak terkuncil... Petang tu terus search dalam internet nak tau tanda2 kehamilan.. Tengok punyer tengok sah 10 petanda semua tu kena dengan aku.. Sebelum balik kerja sms Affan tanya die balik kerja kol brape sebab aku nak beli pregnancy test.. Affan cakap die balik lambat suruh aku pergi farmasi guardian beli dulu..

Balik kerja 7.30pm terus ke guardian.. Dalam hati ishh macam maner la kalo ada 2 line.. huhuhu.. Takut, gembira, resah, badan seram sejuk semua ada la masa tu.. Sampai rumah ingat nak tunggu Affan tapi macam lambat sangat kol 9 Affan sampai rumah.. Arrgghh tak boley tunggu lagi ni kena test gak.. Terus laju2 aku ke bilik air dan aku pon terus la shishhi.. Masa tengah shishhi tu mata tak toleh kiri kanan tumpu kat bahagian pregnancy test tu jer.. Dalam hati dup dap dup dap..

Sekali kuar satu line.. Okey satu line jer...Pastu muncul satu line lagi.. Haaaaaa!!!! 2 line.. Alhamdulillah!!!!! Yezzzz yezzz Masa ni aku rase nak lompat2, nak jerit2 pon ada.. Nasib aku sorang kalo Affan ada sure aku lompat atas dia.. hahaha Keluar bilik air aku terus masuk bilik pastu keluar balik ngi ruang tamu pastu ke dapur pulak.. Tak tau nak cakap apa nak buat, ke hulu hilir aku satu rumah masa tu...kakakakak Kalo ingat balik macam kelakar macam orang tak betul pon ado...hahaha Gembira sangat la tu sampai tawaf satu rumah sambil bercakap sorang2.. Wut aku pregnant betul ker ni???... =P

Okey terus letak pregnancy test tu atas meja solek dalam bilik.. Dalam kol 9 lebih macam tu Affan pun mucul.. Huny.....!!! Aku pon sengeh2 la tengok Affan masa tu die baru sampai depan pintu... Affan : Nape huny ni sengeh2.. Aku : Takde ape sajer nak sengeh.. Affan tak masuk bilik kiteorang die masuk bilik satu lagik.. Masa tu aku dok depan tv buat muke takde apa yang berlaku.. Affan pon takde tanya apa2 masa tu aku pon buat muke selamba jer la..

Dalam hati hey bile pulak die ni nak masuk bilik ni..!!! Dah tak sabar nk die tau ni! Konon nak buat surprise biar die terkejut tengok pregnancy test tu last2 die tak masuk dalam bilik.. Arghhh ini tidak boley tunggu lagi terus aku tunjuk pregnancy test tu kat Affan...

Bee tengok ni!!!!! Affan : Haaa apa die.. Aku : Ishh bee ni buat2 tak tau lak.. Aku apa lagik ambik kotak pregnancy test tu tunjuk la kat muke die.. Ni haaaaa beee huny pregnant!!!! Affan : Apa????? Huny pregnant...!!! Aku : Yeee bee.. Huny pregnant..! Terus aku lompat atas Affan sambil kami berdua pun nangis...hukhukhuk Syukur Alhamdulilliah rezeki Allah s.w.t untuk kite.. =D

Next entry akan di sambung esok.. kikikiki ;P

piece : kathyjem

40 comments:

Jiejah @ Iza said...

tahniah :-D

Mummy `Aish said...

Alhamdulillah..congrats!!

Take care ok....

adek.senyum said...

wahhhhhhhhhhhh , tahniah sis :D
tumpang gumbira juga :D

sayazakiah said...

saya pulak berair mata baca entry kakak.. congrateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee akak... sebaya anak kak ceera la kan.. hehehhheeeeee

Nur Syazwani Mustafa said...

part yang last..terharu teruss...newayy..tahniah akakk.... ;)

bonda dadif aka akish said...

congrets mommy to be...

tc...

=)

ReeneeRaaid said...

congrats kathy! i'm so happy for you. I tak de rezeki lagi

Shu Shinju said...

TAHNIAH KATHY...SAYA TUMPANG GEMBIRA !!!!:)

Deqna said...

tahniah awak... take care yer...:)

.:shura shushi:. said...

Congrats..!
Mummy TO-BE :)

wanie md zain said...

khaty congrats..happy untk korang berdua..nanti anak korang sama tahun ngan ceera kan...

hUnnEE a.k.a mrS cAun said...

WAHHHH nak nagismak noksss....tahniah katy....sama la u ngan ceera kan...best best..take care tauuu

Pepel BoNda AmaNi said...

tahniah kathy....take care k....

rATu kEBaYA said...

Tahniah...

ChiLaBaey's Spot said...

Alhamdulillah Kathy, Tahniah2... :)

Mya said...

alhamdulillah.
congrates kathy & affan.
akak tumpang happy.
jaga kandungan baik2 ya :)

eLLy said...

Alhamdullilah.. tahniah dik :D

my everything said...

tahniahhhhhh!!!!! bestnyeeee

Chekgu Azrine said...

Tahniah!!syukur...

ceera said...

ceh, ada next entry plak.

SURIA AMANDA said...

Congrats Kathy...

miSsMawar... said...

first time nk komen kt sini anyway congrats!!

wong meimot said...

babe tahniah tercapai hajat nak sama ngn sis ceera..heheeh syukur

Wawa_Nadwa said...

congrats kak!
mcm berjanji je dgn kak ceera ek.
heee!

eesyaheera said...

wahhh gembira nya saya baca entry ni. Tahniah kathy. Take care!

*Ms.Serry Shah said...

syukur... congrats kathy...

Filla ~ Kasihs said...

kathy.. congratssssss!!! ini konfem made in thailand.. oppppss hahaha...

cik loliy said...

tahniah kak.. take care..:)

✿ pink velvet ✿ said...

congrats kathy...plan dgn ceera ke ni? hahaha~~

♥z@z@♥ said...

tahniah kak..Alhamdulillah..

ita citot said...

tahniah!! sape jangkit sape ni? ceera jangkit kathy ke kathy jangkit ceera? heheheee
take care okeh =)

aLeen aVriL said...

uikkkksss affan nanges...xpercaya lah...

neway congrats.

Kak Siti said...

xsabar nk tengok baby..tahniah ye kak

NeenaAnuar said...

waaaaaaaahhh!!! big congratssssss darling!! so happy for you!!!! jaga diri okkk!!! muahh muahh!! :D

Siti Fatimah said...

alhamdulillah and congrats! take care yeah :)
btw salam kenalan...

Unknown said...

Congrato kathy.. ;-)

Unknown said...

Congrato kathy.. ;-)

Riena said...

congrat to both of u sayang.. me and faiz wish u congratulations.takecare yr self.

SyASyA SaNi said...

tahniah kakak cantek! :)

oneyani said...

Tahniah khaty n affan!saya lak excaited baca entry ni..faham sgt mase first time tgk double line tu..sgt speechless..sampai xtao nak buat ape kan hihi