Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, March 1, 2012

Alhamdulillah Baby Sudah Berusia 8 Minggu..

Masa mula check rase macam tak percaya ada baby dalam perut.. Betul ker ada baby dalam perut ni.. Affan lagi tak percaya dari mula tahu aku pregnant sampai jumpe doktor die still blur2 lagi.. hehe

First jumpe doktor, doktor ada bagi penerangan sikit.. Sebelum tu doktor tanya first period dan hari terakhir period.. Then doktor pon terangkanlah pung pang pung pang.. Aku pon ooo ook ooo macam tu.. Baru ku tahu prosesnye begitu.. =D


Nak confirm baby dah brape minggu doktor pon scan la kan.. Masa first2 kena scan berdebar gak aku... Yerla kot2 la scan takde apa dalam perut ke tak terkezut kat situ.. hehehe Affan still tak percaya yang aku pregnant yerla die kan blur2.. =P

Masa doktor scan baru die percaya.. Siap boley cakap lagik.. Affan : Eh eh dah ada baby dalam perut huny... Aku dalam hati diam jer la.. Masa mula kena scan doktor kata baby kecik lagi baru besar kacang soya dah 7 minggu macam tu.. Wut anak aku besar kacang soya jer.. Huh sungguh comel.. Pastu doktor scan jantung die, lagi la chumel siap berkelip-kelip jantung die.. Dup dap dup dap... Eeee comei tol die, baru besar kacang soya sok kalo dah ade rupe tangan, kaki, mata, hidung, mulut lagi la terserlah kechomelan die.. Mummy tak sabar nak tunggu kamu membesar.. =D

Hohoiii masa doktor scan pastu la nampak bentuk die, perasaan kuuuu, tuhan jer yang tahu.. Air mata nak leleh dah tapi still tahan malu kot nak nangis depan doktor.. Akhirnya dapat gak ku tengok kewujudan babyku dalam perut ku... hukhukhuk.. Membesar dengan sihat yer sayang..

Doktor yang check aku tu doktor perempuan.. Memang nak doktor perempuan pon.. Jenuh cari klinik yang ada doktor perempuan.. Klinik yang aku selalu pergi kat uptown damansara tu doktor lelaki.. huhuhu Cik sogan.. ;P Ni pon Ayu yang bagi tahu ada klinik wanita kat Taman Tun.. Service punyer service ok akhirnya ada gak doktor perempuan.. Suke mak takdela malu sangat masa nak check nanti..

Nanti 2 minggu kena datang checkup lagi.. Doktor nak tengok perkembangan baby dalam perut... ^_^

Terima kaseh Allah swt.. :)

piece : kathyjem

9 comments:

AlyzaFisol said...

comelnye dia...semoga dia membesar sehat dalam perut mummy... :)

Ibu Dhia said...

alhamdulillah.. same la usia kandungan kite.. saye pon da 7 minggu.. semoga sihat n selamat hingga melahirkan nanti.. amin.. :)

Shu Shinju said...

so sweet....baby..nanti comel cam mummy tau..:)

Pepel BoNda AmaNi said...

enjoy ur pregnancy journey...take care k dear...

✿ pink velvet ✿ said...

semoga kathy n baby sentiasa sihat ye :)

wong meimot said...

wow babe awal betul u scan...btw mesti jiwa tengah happy sgt2 nih..i tumpang gembira yunk sonoknya u dah dapat baby i masih menunggu gak nih..ape2pun u still da vouge ok..

♥ Elin ♥ said...

hi!

tahniah :)

bestnya...tc yer..masih baru lagi tuh.

Davnes said...

bestnya...jaga kesihatan kathy...:D

oneyani said...

Tahniah!saya first scan masa baby 4 bulan..mase tu dah nampak jantung n baby isap jari..mcm xpercaya ade makhluk y hidup dalam badan kita kan?lepas tu terus angao sama baby hihi