Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, April 18, 2012

Saya Sudah Hamil 3 Bulan..Ini Simptom Saya Ketika Hamil..

Alhamdulillah kandungan aku sudah 3 bulan 1 minggu.. Ari tu checkup baby semua okey.. Kedudukan die, jantung die, pembesaran die smue ok.. Dah la sebelum tu aku pernah jatuh dalam toilet tapi nasib baik okey takde ape2.. Pas ni kena hati2 nak masuk toilet.. Bukan apa kadang2 tu kite lupa yang kite ni berbadan dua.. Jalan pon nak laju jer.. Al maklum la kite ni semua benda nak cepat pantas..hehehe

Now dah berbadan dua ni kenalah slowmotion tapi jangan slow sangat nnti baby kuar pon jadi slow.. hekhekhek

Sekarang ni dah kurang morning sickness.. Kalo tak sebelum ni yaa ampun telan jer nak keluar.. Tapi aku syukur sangat2 aku nyer morning sickness malam.. Kalo siang aku punye morning sickness sure hari2 aku masuk ofis lambat.. Start kol 4 5 petang tu mula badan rase lemah2 tekak rase payau.. Siang aku cergas aktif, petang malam jadik lembik..


  • Makan sekarang ni dah boley telan.. Sebelum ni memang boley telan tapi tak leh banyak2.. Kalo banyak sangat mesti die keluar balik..
  • Seluar semua dah tak muat.. Pagi2 depan almari jadi stress.. Tengok baju banyak tapi semua tak leh masuk.. Dan pagi2 jugak lah Affan memujuk aku.. **Okey huny besok kite pergi cari baju seluar yer.. Nak sedapkan hati aku la tu.. 
  • Sebelum ni tak leh langsung bau busuk.. Hidung tersangatlah sensitif.. Asal bau busuk aku nak marah..Skit2 aku membebel kat Affan kata die busuk.. hahaha Now hidung dah okey.. Suke bau yang wangi.. Kalo boley satu rumah tu aku nk spray perfume..
  • Aku memang tak leh tengok daging sampai sekarang.. Padahal sebelum ni aku adalah pengemar daging.. Tapi Ayam aku leh telan.. Ikan lagi la ari2 telan pon takper.. Ada sekali tu tengok program masakan kat tv.. Chef tu masak daging terus tekak kembang muntah air liur.. huhu 
  • Makeup okey lagi still mampu menepek bedak kat muke.. Kadang2 nak keluar ngi kedai dekat ngn rumah pon aku nak bermakeup beria2..hahaha Tak suke comot2..
  • Takleh tengok rumah bersepah, lagi2 bahagian dapur mesti semua nak tersusun rapi..
  • Dah takleh pakai kasut heels.. Ari2 mengadap pump shoes.. =)
  • Sejak mengandung ni jadi seorang yang sangat cerewet.. Padahal sebelum ni cerewet gak tapi takdelah cerewat macam sekarang ni.. hekhek
  • Tak suke tengok cerita binatang.. Affan kalo bukak chanel binatang mesti aku akan bising.. **Bee tukar chanel cepat.. Geli!
  • Suke tengok cartoon yang cute2.. Affan pon pelik aku rumah asyik tengok cartoon.. Tak suke tengok aksi ganas jadi seriau..
Apa2 pon ni la ragam seorang ibu mengandungkan.. Baru aku faham.. Dulu masa kakak aku pregnant aku selalu membebel kat die.. **Eleh ko ni Zura tak leh bau busuk la, itu la ini lah, cerewet la.. Sekarang aku lak jadi macam tu.. hahaha rasakan.. Lumrah lah kan orang mengandung macam ni.. Tapi ikut orang la kan ada setengah tu okey jer.. Harap2 die tak berlarutan.. Insyallah..

Start hujung bulan 5 dah kena start checkup kat Hospital tempat aku nak bersalin.. Sekarang ni checkup klinik biaser jer..

Korang rase2 aku preggy boy ker girl..hekhekhek bestkan main teka2.. Alaaa aku tak kisah pon boy ker girl yang penting fizikal tubuh badan die sihat.. Doa2 kan yer supaya aku ngan baby sentiasa berada dalam keadaan sihat.. Amin.. ^___^

piece : kathyjem

14 comments:

AlyzaFisol said...

gaya nya cam nak dapat gegirl je... :)

semoga kathy n baby sentiasa sehat n ceria.. :)

Shu Shinju said...

semoga kathy & baby baby sihat2 selalu...amin...:)

Nurhidayah Shamsury said...

gurl..haha

GreenJade said...

oh simptom awk lebih kurang sy jugak..tp sy punye morning sickness dr 12tgh hari smpai 12 tgh mlm..mmg lembik kan..

biasa org yg bpngelaman ckp kalu ibu nya suka cantik2 kemas ..nnti nk dpt gegirl ni..hehe

wallahualam..

Mimy Hamid said...

akak nya firasat teka teka hmm BOY..sebabnya simptom salah satu yg sama masa akak pregnant Fayel...MELAWA DAN MEKAP...nak cantik je...see seri Kathy terserlah key..wallahualam

Chekgu Azrine said...

Tgok gaya mcm ngandung gegirl..hehe..mcm akk ngndung ank2 sblm ni..

[z@ck] said...

comel! =)

✿ pink velvet ✿ said...

gojeznyer kathy mase ngandung ... smoga baby n kathy sentiasa sihat ye :)

wong meimot said...

Kathy- cantik glowing je ur face.. Bestnya klu I x miscarriage bb kita da sebaya.. Huhuhu
Hihi tapi ngn yakin I ckp u akn dpt bb girl .. Wahhh cutenya.. Lepas ni diva dpt Kwn la...

irenedahayu said...

kath, lagi comel time peknen ni... congres...

Riena said...

masa kita preggy dulu start 6wks smp la nk masuk 5 bulan MS habis.Kalau tak celik je mata smp nk tido mmg terasa nak muntah je.mkn sambal,air masak x yh cite la.2 mths x tido dlm bilik.Smuanya busuk.

take care ya kath.jaga makan minum.

IxoR@ said...

wahhh dah nampak baby bump dia... cepat eh dah nmpk, sy masa 3 bulan blom nmpak apa pun... still bole pakai suar jeans....

tak leh mkn daging, dah sama dah mcm sy gak.... dan mmg suka tengOk kartun... lagi2 kartun barbie... pendek kata suka yg indah2 aje...

sudahnya... insyaallah akan dapat baby girl Aug. nanti...

Take Care Kathy....!!!!

si cokelattte said...

hai.. baru kat sini.. saje2 tgk.. selalu nye ape yang sy teka mcm betol aje... ape yang akk cite, rase nye boy!heheheh.. jge bby leklok ye!! ^_^

Mama Surynn said...

Kalau x boleh makan daging..rasanya girl. Semoga Kathy n baby sihat n happy! :)