Klik Yer!! Mekasih...

Monday, April 30, 2012

Langkah Pertama: Cream Stretch Mark Mothercare

Langkah pertama yang aku ambil..

Actually ni adalah produk ibu mengandung yang pertama aku beli.. ngeh ngeh.. Pencegahan awal katanye... Tapi tak tau la kan kot la jaga macam mane pon kalo die nak pecah, pecah jugak.. Takper yang penting aku sapu krim ni Insyallah die akan berkurangan..

Setakat ni stretch mark tak muncul lagi maybe kandungan baru 3 bulan lebih... Tunggu lagi 6 bulan mesti die muncul.. huahuahua.. Stretch mark jangan muncul banyak2 yer.. Muncul skit2 takper.. hahahaha

Aku suke bau cream stretch mark cream Mothercare ni.. Bau die sedap.. Bau kelapa.. bestt!!! Lepas mandi wajib sapu cream ni.. Cream ni ofismate aku yang suggest die kata cream dari Mothercare ni bagus.. Aku apa lagi try la..

Korang leh cari kat Butik Mothercare rm36.. Cream ni leh bertahan dalam 2 bulan lebih.. Ikut cara penggunaan korang la, kalo korang pakai banyak cepatlah benda tu abis.. Macam aku, aku pakai kat perut ngan peha..

Seeloknye sapu 2 kali sehari pagi dan malam selepas mandi.. Kalo sapu hari2 lagi bagus.. =)

piece : kathyjem

3 comments:

fiszah_pjo said...

yup betul..kena sapu cream secara konsisten..supaya nnti kulit anjal..so if mengembang pun tak merekah kulit..dlu sy sapu kt perut aje..terlupa peha..uwaaaaa...

kathy jem said...

aduss abis tu kat peha pecah tak..huhu

Winceswatie said...

first 3 month memang x nmpk lg rekehan tu, tp after 3 month bile kandungan dah 8 or 9 bulan ade lah tu.. but i mase first baby x ade pecah langsung..tp 2nd baby mase i pregnant 9 bulan baru perut i mule pecah2..aduuuuuhhhh...