Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, March 27, 2012

Yeaa Dapat Beli Karpet Padang Rumput!

Peel orang preggy kan semua nak baru.. Dari ari tu teringin nak beli karpet baru.. Bukan buruk pon karpet yang ada tu cume nak kelainan sikit dalam rumah..

Best dapat guling2 atas karpet baru.. Rase macam guling atas padang rumput.. hahahaha Over ko atas padang rumput ni!

Masa tengah beli Affan leh sound lak.. Haa Huny dah alang2 nak tukar karpet tu tak nak ker tukar rumah baru..??? Aku : A'ah kalo boley huny nak tukar rumah banglo sebijik siap ada swimming pool.. Boley?? hahaha Affan : &^%$#@*& Aku : kakakakaka Mampu bee??? =P

Ambik feel bau karpet baru.. Lagi satu malam tu jugak aku borong beli pewangi dalam rumah.. Serius aku rase busuk jer memanjang bau dalam rumah tu padahal sebelum tu ok jer lubang hidung ni.. Affan sampai naik rimas dengan aku tak abis2 dengan bau busuk..

**Bee busuk la bee tak mandi ker.. Bee busuk la bau rumah ni..Bee busuk la bau bilik ni...Bee busuk la bau bilik air ni.. Senang cakap satu rumah tu aku cakap busuk.. kakakakka... Ada sekali tu sampai 5 kali sehari Affan kena mandi sebab tak tahan bau die padahal baru lepas mandi aku leh kata die busuk.. hahahaha Dasar hidung mengada~~

Sabar jer la ek bee nak wat macam maner dah isterimu hidung sensitif bau busuk.. Padahal takdela busuk mana pon.. =D

Apa macam cantik tak?? korang mesti nak tau aku beli kat mane, kat IKEA jer rm299.. Macam2 warna ada.. Pastinye memukau mata anda! @__@

piece : kathyjem

Monday, March 26, 2012

Di Sushi King Sempena Kejutan Aku Pregnant

Yeah dapat gak gambar weols makan Shusi King kat Sunway.. Punya la berjanggut nak tunggu Si Eira ni email gambar kat haku akhirnye rajin menguasai dirinye untuk mengemail gambar2 ni semua..hahahaha

Biaserla kan manjer orang mengandung memang penyakit malas nak mengupdate blog.. hanya orang yang mengandung jer tahu perasaan malas tu macam mane kan manjer..haha Eh ker aku terkena jangkitan tu dari  ko manjer! kekeke tapi aku yer penyakit malas boley di bendung lagi.. =P

Sebenarnye memang dah lama mengidam nak makan Shusi King ni before preggy lagik.. Ni dah tahu preggy lagi la tekak tu teringin sampai terbawak2 dalam mimpi.. =P

Apa lagi plan mengajak manjer2 la untuk join aku punye mengidam ni.. Kalo nak ajak Affan sure tak la kan.. Die tu mane leh bau Shusi, busok busok katanye.. Eh bee Shusi la makanan tersedap di dunia tau.. Rugi!

Sebelum makan kasi muke tu chomel dulu.. Letak liptik merah kat bibir baru leh makan dengan seksi.. hahaha Ni Eira punye hal la ni.. Kasi Yana cube pakai lipstik merah sebab pompuan tu tak pernah pakai lipstik warna merah so Eira try la kat mulut Yana.. Terus aku ngan Ayu pon nak... hehehe

Bibir Yana ngan Eira jer yang menyerlah.. Aku ngan Ayu light2 jer.

Okey manjer muke dah seksi cepat oder makanan.. Memang niat nak blanjer dieorang, sempena aku preggy.. Masa ni memang dieorang tak tahu sajer nak bagi kejutan.. Tengah makan2 borak2 terus aku bagitau..

Aku : Korang cube teka aku ada berita gembira ni.. Teka cepat! teka!!!!
Yana teka salah.. Eira lak, KO PREGNANT!!!!!
Aku : yeaaaaa betul!!! Aku pregnant!!!! Pandai betol ko Eira sekali teka jer..hahaha

Terus aku pon jerit2.. Nasib duduk kalo berdiri aku rase kiteorang berempat dah melompat2.. hahaha
Eira : yeah manjer...!! bestnye ko pregnant..Akhirnya tercapai jugak kite nak pregnant sama2.. wehuuuuu!!
Ayu : Manjer i pon nak pregnant jugak..
Aku : Okey manjer cepat usaha dari sekarang..
Aku : Ko Yana tak pregnant sama2 ker..
Yana : Rileks dulu tunggu aku honeymoon dulu.. Tak puas lagik nak berhoneymoon berdua ni..

Korang oder jer apa nak makan hakak blanjer sempena hahkak pregnant.. =P

Best dapat makan makanan yang di idam-idamkan.. lalalalala tapi tak leh makan selalu orang kata kalo preggy tak di galakkan makan Shushi... Sekali 2 boley la..

Aksi manjer2 ku ketika melahap Shusi.. Pas ni tunggu berita dari Ayu lak.. Manjer tak sabar nak tunggu berita dari u pulak...>____<

Pas makan terus bincang aktiviti nak ke Bandung untuk bulan 5 ni.. wehuuu tak sabar nak window shopping sakan di sana.. =D

piece : kathyjem

Tuesday, March 13, 2012

Sarapan Pagi Yang Sihat

Selamat Pagi semua...!!! Wah ceria betul aku pagi ni.. Bukan apa ari ni tibe2 bersemangat pulak nak memasak kan.. Bersemangat bekerja bersemangat nak makan.. Semua  bersemangat la... kekeke

Dari malam semalam tekak teringin nak makan sayur-sayuran.. Apa lagi balik kerja terus ke Giant la.. Borong semua sayur yang berkhasiat..

Sejak preggy ni tekak terigin benor makan sayur2 ni.. Kalo boley ari2 nak makan sayur.. Padahal aku bukan la pengemar sayur.. Makan la jugak sayur-sayuran ni tapi takde la ari2 mengadap sayur jer kan..

Masa mula preggy asik muntah jer dan tak boley telan makanan dengan banyak.. Asal perut penuh jer die keluar balik... Now dah tak muntah cume tekak rase loya tu still ada.. Tapi tak teruk masa mula preggy.. 

Harap2 die berterusan sampai 5 bulan jer.. hehehe

piece : kathyjem

Monday, March 12, 2012

Celebrate Birthday Dynas Mokhtar.. Awal & Scha Pon Ado..

Masa ni tengah tunggu Q dari kakak Yana.. Bila Awal dan Scha sampai weols kena bagi kejutan kat Dynas...

Sebelum tu kasi mengopi dulu..

Sampai jer kami berempat terus menyanyi lagu Birthday.. Masa ni malu giler okey.. Mau tak nyer kami berempat jer yang menyanyi.. Ingat Awal & Scha join sekali upernye dieorang dah dok siap2 dalam tu.. Lol

Lepas tu kawan2 Dynas pon muncul...


 Birthday gift from Scha..

Comel jer muke Khyra..

Okey sesi memotong kek..

Selamat Hari Jadi Dynas ke-29.. Semoga selamat melahirkan baby yang sihat dan cantik macam Dynas... =)

Ramai2 bergambar dengan birthday Girl..

Awal yang sibuk dengan Iphone nyer.. Boley jadik photographer Awal ni.. Suke bergambor..

Birthday Card from us..

Ce cari aku nye mane.. eeeooouuuuu Burok benor tulisannyer..

Paling suke tengok kamera Scha.. Rase nak pergi Korea carik jer.. Kamera die sangat comel dan cantik..

Julia Ziegler yang dah kurus..

Pasangan secocok..

Bersama manjer2..
Tapi kami tak makan di sini.. Tunggu Ila then baru decide nak makan kat mane..

Sementara tunggu Si Gebu layan gosip jap sambil menikmati Kek..

Bergambar bersama Birthday Girl Mummy to be.. Kalo tak silap kandungan Dynas dah masuk 6 bulan.. Kalo tak silap la.. hehe

 Dynas dan Yana..

Me & Dynas.. Dynas terkejut dapat tahu aku ngan Eira preggy sama2.. hehehe Dynas dah sound suruh beli baju pregnant kat Butik DNA.. huhuhu Baik manjer tunggu perut i dah besar skit nanti, i shopping baju preggy kat butik u yer.. =D

Julia Zieglar dan Dynas.. Mereka ini adalah kawan baik dan sangat rapat..

Suke tengok Awal buat mulut muncung.. Macam kelakar kan orang lelaki buat muncung..

Masa ni Awal tengah snap mulut kami berempat.. Nak ambik mulut lipstik merah Mak Ngah katanyer.. Boley pulak Awal sound kat korang ni, pakai lipstik merah ni nak ngi cucuk langit ker uolsss.. Sekali tahu ada 2 orang ibu mengandung terus Awal tersengeh.. hahahaa

Mak malu okey artis nak ambik gambar weols... Terasa diri artis kejap..Artis ambik gambar artis katanyer.. muahaaha

 Okey muncul lagik..
Gambar sopan..

Yeeaa Cik Ila Gebu sudah sampai..

Pikir punye pikir..
Kami decide dinner di SR..

Ibu mengandung yang kelaparan memanjang..

piece : kathyjem

Tuesday, March 6, 2012

Cantik tak hairband saya???

Muahahahahahehehehehuhuhuhu.. Padan muke bee kena ragging ngan huny.. Tu la sapa suruh kedekut nak bagi pinjam broadband bee kat huny.. Kan dah kena setepek kat situ..


Apa macam cantik tak hiasan kulit pisang kat kepala saya.. Ada macam Gegurl tak.. Sila bagi comment sikittt..?? hew hew hewww~~

piece : kathyjem

Monday, March 5, 2012

Nasi Ambang Punyer Pasal.. Jauh Pon Jauhlah!

Huny jom kite makan Nasi Ambang nak...!!!! Bee teringin la.. Aku : Kat mane nak makan.. Affan : Kat Kuala Selangor nak..! Aku : Apa Kuala Selangor..??!! Affan : Jom la bee mengidam ni... Aku : hahahahaha Okey.. Mengidam mengalah orang mengandung ni.. Over nak makan Nasi Ambang kat Kuala Selangor.. =P

Tengahari mcam tu kami pon bertolak ke Kuala Selangor.. Nasi Ambang punye pasal jauh pon jauh la... Masa sampai Affan terus oder Mee Soto.. Aku lak Nasi Ambang.. Affan siap sound aku lagik..

Affan : Huny nape ambik Nasi Ambang, makan lah mee soto dulu.. Pastu kite makan Nasi Ambang.. Aku : Eh tak nak la huny nak makan Nasi Ambang, tak mo la Mee Soto.. Bee lak asal mengedik lak nak makan Mee Soto lak.. Kata nak makan Nasi Ambang... Affan : Bee nak makan Mee Soto dulu pastu baru Nasi Ambang... Aku : Eeeeee gedix..!

Nasi Ambang Warung Ibu punye pasal... Ni aku punye nasi separuh.. Semua separuh..

Affan oder Mee Soto.. Last2 ni saje yang die makan.. Nasi Ambang tak mampu nak makan.. Tu la tamak lagi nak makan mee soto la dengan nasi ambang laa... Last2 mee soto jer yang ko hadap.. hahahaha.. Bee bee dah tahu tank kancil lagi ada hati nak dua kali makan.. Dush Dush!

On the way balik singgah minum Cendol Bakar... Ingat macam mane la rupe Cendol Bakar ni.. Jenuh pikir ni.. Masa on the way nak pergi Warung Ibu ternampak Warung Cendol Bakar ni.. Ingat Cendol ni di bakar guna arang kayu ker, di masak cara bakar ker.. Upernye nama tokey kedai Cendol ni En. Bakar.. puuiiiii~~

Nasib cendol die sedap.. Next time lalu Kuala Selangor ni nak singgah beli lagi la.. =D

piece : kathyjem