Klik Yer!! Mekasih...

Friday, May 13, 2016

Miniso di Nu Sentral

Hi semua..tadi lunch kat Nu Sentral..macam biasa la Jumaat je Nu Sentral takpon Midvalley..tu je la dua tempat yang dekat dengan ofis pon..Sampai je Nu Sentral misi mencari barang..sekali terperasan ada satu kedai baru bukak..tengok ramai orang..masuk la kejap nak tengok apa yang best..Oooo Japan punye produk..masuk2 dah terpampang produk kecantikkan depan pintu masuk..bersinar-sinar mata terus..hahaha Tengok harga lagi bersinar..semua 10 hengget..hahaha tapi takdela semua ada jugak harga rm15..
 

Kak Yana sedang mencuba cream blush..ingat nak ambik seketul tapi memikirkan dah terbiasa pakai blusher yang ada brush tak jadi beli..cream blush ni kena pakai dengan span, tepek2 kat pipi..colour boleh tahan cantik tapi ada dua jenis colour je orange ngan pink..


Serius kebanyankkan harga makeup kat Miniso ni bermula dari rm10-rm20..mascara paling aku sukaaaaa..10 hengget je tau..mascara satu lagi ambik yang mahal sikit baru rm20..kalau beli mascara maybelline rm38..Kat Misiso 30 hengget dapat dua kooo, berbaloi sangat..Masa try kat bulu mata ok gak tebal je aku tengok..perfume mini pon ada, wangi sangat...10 ringgit jugak..

Macam2 ada, ada lipstick, eyeshadow, compact powder, eyeliner..oooh rugi pulak tak beli eyeliner..eyeliner dia banyak gak pilihan, rm10 jer macam2 brand..eyeshadow tak banyak pilihan tak silap ada 2 jenis palette jer..

semua RM10.. ^_^


 
Socks dia nampak macam selesa..barangan jepon ni yang buat aku suka, sebab kualiti dorang memang terbaik..walaupon murah bila pakai bertahun2 tahan..

Barang mainan pon ada tapi tak banyak pilihan la..


Eh sunglass pon ada..jangan main main sunglass macam Scha Alyahya pakai pon ada tau..hahaha murah pulak tu 10 ringgit je..

 Botol susu pon ada..

 
Bila pusing2 satu kedai aku tengok lebih kurang macam Daiso je tapi kualiti kat sini lagi nampak ok la..


Baru bukak kedai ni bunga pon penuh lagi depan kedai tapi tak sure pulak harga murah kat Miniso sampai bila..takut promotion kejap je kan dorang bagi murah dah femes kang naik la harga tu..hehehe


Hasil pusing2 tengok2 katanya..hahaha terbeli jugak tapi tu campur sekali dengan barang Kak Yana..sampai ofis bukak kotak mascara tu paling aku suka..nampak kualiti packaging dia, tebal..berbaloi kot beli rm20 jer..satu mascara lagi 10hengget..happyyy..nanti nak datang sini lagi beli eyeliner pulak..liptik maleh nak beli, ada tu beli pon jarang pakai..

Balik tu singgah makan Mee Tarik..ni Kak Yana oder..

Aku oder bento..mentang2 masuk kedai Jepun, makan pon nak Jepon jugak..hahaha dari hari tu dok teringin nak makan ala2 bento tau, dapat gak makan..gembira perut..hehehe Ok dada nak sambung buat kerja.. =)

Owh lupa yang kedai Miniso tu betul2 depan Sephora..selamat menyopping kawan2..hihi

piece : kathyjem

4 comments:

yaya cendana said...

oh perasan jgk ade kedai ni tpi tak masuk pon, nanti kang yaya masuk lah sini.boleh update blog.hihiii

kathy jem said...

yaya cendana : masuk kang mesti ada terambik satu..hehehe cayalah.. =D

lenny Boniface Jubilee said...

Wow, kedai ini ada kat nu sentral. Best2.. thanks for info. First time jumpa kedai ni kat sunway. Jauh sangat nak gi sunway. Ni senang la nak gi sana.

suezen said...

naisss....lama gila x masuk nu..kene terjah kedai ni. hehehehhe