Klik Yer!! Mekasih...

Monday, May 8, 2017

Susu untuk kurangkan sembelit

Raiisah ni jenis kuat minum air masak..kadang tu minum air masak je tak cukup nak proses penghadaman dia..yerla dah macam2 segala jenis makanan dia telan mau tak sembelit..kadang2 tu kesian tengok dia dok tertonggeng-tonggeng meneran berak..bukan kita tak pantau apa yang dia makan, pantau tapi tu la dah namanya budakkan makan macam2 jenis segala makanan yang kadang tu tak membantu proses penghadaman..jenis Raiisah ni walaupon suka makan sayur, buah dia tak suka makan tapi macam sayur tu ada sesetengah jer dia makan and kalau buah ko bagi la dia segala jenis buah depan mata, awal2 dia cabut lari..

Sebab tu kiteorang pilih susu yang boleh bagi kurang masalah sembelit, kembung perut..budak kalau dah kena sembelit, kembung perut memang nak buat aktiviti apa pon tak selesa..sian tengok..Macam susu Friso Gold ni sesuai untuk proses penghadaman dan bagus untuk kanak-kanak yang cirit -birit sebab kandungan zink nya pon tinggi..

Sebab apa aku kata Friso Gold bagus untuk kanak2 yang ada masalah sembelit sebab ia menggunakan teknologi LocNutri iaitu menggunakan sedikit harba semasa proses pengeluaran/pemprosesan susu, yang mana dapat memelihara protein..Protein ni la memainkan peranan penting dalam penghasilan otot, kulit serta rambut..Ia  juga menyokong sistem imun dan membantu dalam penghasilan antibodi..So nak pastikan anak sihat, cergas dan kuat dari dalam dan luar harus la mencuba Friso Gold ni..

Teknologi LocNutri Friso Gold memelihara nutrien dalam bentuk asalnya..Nutrien dalam bentuk asalnya lebih mudah untuk diserap dan hanya menggunakan sedikit haba semasa proses penghasilan formula, agar protein dapat dikekalkan sebaik mungkin..

So para ibu-ibu di luar sana boleh daftar di sini untuk dapat sample Friso Gold secara percuma dan boleh bagi anak untuk cuba minum..

Cikedout website Friso Gold 


piece : kathyjem

1 comment:

akish ali said...

waaa bagus mekcah dah tak pakai botol.kawan awak Q stil guna botol.
Haihhh