Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, September 27, 2017

Plaza Sungei Wang sunyi!

Halooo! semalam pegi Sungei Wang Plaza..lama gile tak datang Sungei Wang..datang situ pon sajer nak cuci2 mata sebab next week company ada buat annual dinner..so misi mencari baju dinner..konon nak cuci mata sekali terbeli gak..hahaha dasar pompuan kan memang macam tu, mana leh cuci2 mata jer kena beli gak kalau tak balik hati takde hepi maa..hahaha alasan sangat..

Nak sewa baju macam malas pulak nak servey butik2..beli je la..tema annual dinner Denim & Leather..senang je nk cari..pakai seluar jeans jaket kulit dah settle..pakai pulak kasut boots jalan..takyah pening2..hahaha yeker takyah pening..😂

Rasa lama nau tak shopping sini..dulu rajin la datang shopping baju dengan manjer-manjer kat sini..sekarang dah ada Pavilion orang tumpu kat situ je la..Sungei Wang pon macam dah tak orang je aku tengok..dulu bersesak2 orang kat sini..

Kawan2 ofis ada yang dah cari baju jeans kat sini..dorang cakap banyak pilihan dan murah2..ok la kan yang penting harga mampu milik, tu yang tergerak hati nak cari baju jeans yang stylo2 sikit..murah la jugak compare baju2 kt One Utama, Midvalley semua tu..lagi satu banyak pilihan kt Times Square, situ pon kalau nak cari baju dinner ke apa ke semua ada kt situ..silap2 boleh seret kaki shopping..hahaha rambang mata weii shopping situ..manjer jom kita shopping kt Times Square..pastu kita leh karok..ermm rasa lama nau tak pergi karok dengan manjer..

Ni laluan dari parking..Sungei Wang ni renovate ke apa, macam takde orang je..confius aku jap masa mula2 sampai..maklum la kat 2 tahun tak mai..

Sah Sungei Wang memang takde orang..eh ada la jugak tapi boleh kira berapa jari je la orang yang ada..mana semua orang ni?? bukan Sungei Wang syurga shopping ke? bukan hari weekend or weekday ramai orang ke? pelik ni Sungei Wang sunyi..ermmm maybe dah banyk shopping mall macam Pavi semua tu, so ramai orang tumpu kt situ la kot..dulu depan Sungei Wang bersepah orang lepak macam tengok konsert..

Banyak kedai tutup..lagi2 kat bahagian belakang..bila lalu laluan kat sini teringat suka pergi saloon buat rambut..colour la rebonding la..nak kata setiap bulan datang sini..yerla dulu zaman belajar buat  part time banquet kat Marriot Hotel memang rajin la singgah sini..

Ok sajer nak bebel cerita semalam..hehehe bye nak sambung buat kerja..👋🏻👋🏻👋🏻

piece : kathyjem

9 comments:

Shahrul Yusof said...

Rasanya kalau hari sabtu ahad dgn cuti umum, ada je orang shopping kat situ. Cuma dah takde la ramai mcm zaman kegemilangan dia dulu. Hehe

Lagi pun, kat KL ni dah banyak sangat shopping mall.

adda syuhada said...

dulu zaman2 bujang suka pergi lepak sana...sekarang anak berderet dh malas pulak...hihiih

Mommy Cici said...

haah la sunyi je. selalu nak jalan pun sesak tak kira hari apa pun

Fauziah Mahad said...

kita pun gi sana semalam buat spec...naperla xde jodoh nk jumpa dgn u...klu tak dpt amek pic sesama...

kathy jem said...

Shahrul Yusof : ooo wknd still ramai orang lagi..hehehe ok2..

kathy jem said...

adda syuhada : kita pon kalo ikutkan malas gak tapi ada misi mencari barang gagahkan jugak..hahaha

kathy jem said...

Mommy Cici : kan kalo tak jalan berlaga-laga bahu..

kathy jem said...

Fauziah Mahad : alaa yeker..smlm ada lalu gak dpn kedai spek mata..situ buat spek mata murah ek?

wani ezryl * said...

betul kot, kathy.. sebab dah banyak shopping malls lain dkt2 situ.. farenheit la, pavi, timesquare etc.