Klik Yer!! Mekasih...

Friday, April 13, 2018

Aktiviti Hari Ni

Zazz Zazz Zazzz ulos..Buat apa tu?? tengah shopping2 di hari Jumaat..tau la lunch rehat lama..hohoho Kak Kathy baru je tidurkan Afif.. tadi dah bagi dia makan, lepas tu bagi susu, then tepuk2 sikit dah selamat dibuai mimpi..

Hari ni kita borak Jumaat la ek..so korang buat apa esok?? esok Kak Kathy ada perjumpaan parents dengan teacher kat sekolah Raiisah esok pagi..lepas tu tak tau nak buat..Daddy Raiisah pulak tak tau kerja ke idak..kalau kerja ada la aktiviti luar kalau tak melepek ler kat rumah..

Pagi tadi sempat la snap sekeping 2 untuk tunjuk kat korang semua, Juicy Blush Kaay Cosmetics..cantik dak?? glowing2 pipi ahkak kan..Memang sejuk je pipi tu lepas pakai..ermmm bau pon wangi hangat..

Foundation semestinya DD Cushion..selalu pagi i tak mekap ambik masa yang lama sebab kalau lama sikit Afif dah start tarik2 seluar nak suruh cepat keluar..Dia dah tau setiap pagi akan keluar rumah hantar Kakak pergi school..

Sebab apa i kata wajib pakai DD Cushion ni sebab walaupon pagi still ada pancaran cahaya matahari, DD Cushion Kaay yang ada SPF 50 ni la yang mampu melindungi kulit wajah kita dari sinaran matahari yang berbahaya sekaligus mengurangkan pelbagai risiko masalah kulit..tak gitew?

Lipstick i pakai Kaay jugak, colour Beery Crush..I suka colour Berry Crush ni sebab colour dia tak menonjol sangat sesuai la untuk kita yang pagi2 nak hantar anak pastu rushing pergi pasar pastu terus balik rumah..eh ter ai ai pulak..hahaha

Lauk lunch tadi aku masak paling simple dan sedap..hahah sedap ke?? eh harus sedap..sepinggan nasi abis Afif makan tau tadi..dinner pon lauk ni je la aku bagi Afif dengan Raiisah makan..nak bagi seafood Raiisah tak leh, ekzema..Afif ok takde masalah makan seafood..tapi tak koser la pulak nak masak 2 lauk bagai..

Ececece mentang2 dah tau nak masak Tomyam..eksyen seminggu sekali masak tomyam..hahaha Lauk kesukaan Affan ni..dia kalau hari2 makan Tomyam pon takper..suka sangat dengan Tomyam..oder makan kat luar mesti nak oder tomyam..sampai dah hafal lauk apa yang dia nak oder..hahaha.

Elok aku tidurkan dia, bangun nak ke laptop..usha dia jap, eh eh awat rambut macam badut pulak ni adik..hahaha Afif Afif..bila fikir balik macam mana la nak potong ni..kalau rambut lurus senang sikit, ni kerinting macam mana la ek?? ermmm

piece : kathyjem

2 comments:

تاج للخدمات المنزلية said...


شركة ركن الامثل 0502644550 لخدمات التنظيف ومكافحة الحشرات ورش المبيدات وقسم خاص لتسليك المجارى وكشف تسربات المياه بالمنطقه الشرقيه
تسعى لخدمتك وتهدف لراحتك نقدم افضل عمليات التنظيف بأجود الخامات والأجهزه اتصل بنا وتمتع بأفضل
منظر مبهر من نظافة متكاملة نحن افضل شركة نظافة نؤكد التميز ونحترف الآداء شركة ركن الامثل كافضل شركة تنظيف
نقدم لكم خدماتنا متكاملة ومستواها عالي الجودة إذا أردت أن يكون مقرك متميزاً ويلاحظه زائريك وعملائك اتصل بنا
وتجد كل تحتاجه من خدمات نحن ندرب طاقمنا على أصول المهنة وكيفية استخدام المعدات والمواد ونعمل بجد واجتهاد لنضمن لك خدمة راقية.


شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تنظيف مجالس وكنب بالدمام
شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة كشف تسربات المياه بالخبر
شركة كشف تسربات المياه بسيهات وراس تنورة
شركة كشف تسربات المياه بالاحساء
شركة المثالية للتنظيف بالدمام


Liza Yati said...

Sedapnya nampak sup tu. Kathy, mai la tgk blog Liza