Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, May 17, 2018

Jangan Sedih2 Happy2 Jur

Hai semua..dah petang2 ni baru sempat update blog..macam tak caya jer hari ni 1st Ramadhan..hari tu sibuk dengan dunia politik, now kita fokus pada ibadah untuk Allah..

Sorry la takde gambar sahur sebab ermmm sebab ermmm..alaa takyah cerita la mesti korang tau sebab apa ermmm..hahaha Sedih gak tak dapat menikmati nikmat 1st berpuasa ni..hukhukhuk..takper2 In Sha Allah esok boleh kot..

Paling sedih sepanjang 7 tahun berkahwin ini la kali pertama berpuasa tanpa suami di sisi..Affan kerja nun jauh..Dia pon last minit kena kerja jauh dari keluarga..Raya ni pon tak tau dia dapat balik raya ker tak..Ok la tak nak cerita sedih..kita cerita happy2 ok..

Sahur tadi korang masak apa?? pagi tadi mak gerak ajak sahur dia ingat aku dah boleh puasa..padahal dah bagitau semalam takleh puasa..semalam pon tidur lambat buat kerja Kaay..bila mak gerak suruh bangun, laju je aku cakap..orang takleh puasa lagi la mak..kroihh kroihh sambung tidur balik..hehehe

Aku tengok timeline fb macam tak ramai je post #donesahur..Mungin hari pertama kot, mood nak mengupdate lambat sikittt kot..tengok esok2, menjejeh air liur di siang hari..haha..

Rasa macam esok pagi sahur nak masak ikan bilis cili padi la..macam teringin pulak..tapi tu la makan ikan bilis ni siang nanti cepat rasa haus..teringin punya pasal , harus minum air masak banyak2..

Motifff letak gambar raya..hahaha Ni je gambar yang cun..sajer nak menaikkan mood raya..hoii puasa pon baru satu hari.. >_<

Ok la ucapan macam biasa setiap tahun..

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan al-Mubarak kepada semua umat Islam.. Semoga dibulan yang mulia ini, dapat kita mempertingkatkan ibadah dan amalan-amalan baik supaya diakhirnya nanti kita dapat membebaskan diri daripada azab api nereka..Jangan membawang banyak sangat ok..nnti kurang pahala tu..kalau meja sebelah membawang korang pekakkan telinga je..hehehe

Ok la nak siap2 ambik Mekcha kat sekolah..bye..! esok rajin kita up juadah berbuka puasa..kot la korang nak tiru idea kita ker..hehehe

piece : kathyjem

2 comments:

Spotify Web Player said...

I like your post. It really useful with me. Thanks for sharing these useful information!
- spotify web player

SAFIYYA QAISARRA said...

sis baju tuh beli mana berkenan pulak tengok..kaler pun sweet2 macam tuannya hehee