Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, January 20, 2016

Sewaktu Ku Masih Kecil

Macam mana boleh tak terfikir nak cari iklan minyak masak seri murni ni kat youtube.. Hari tu ada cite sikit pasal video shooting KL Sogo and entry dalam tu aku cerita yang aku pernah masuk iklan tv masa umur 3 tahun..terus kawan2 tunjuk gambar bawah ni tanya betul ke tak aku ni? hehehe sweet macam gula la korang ni..terharu siap search kat youtube lagi..Tq Hidayah, siap screenshot and komen kat fb akak bagitau iklan ni ada kat youtube..kalau tak bagitau sampai la ni aku tak tau..Last tengok pon masa umur 3 tahun la..

Apa macam? macam muka Mekcha tak?? hahaha Tunjuk kat mak & abah semalam video iklan minyak seri murni ni..mak pon cakap ada macam muka Raiisah sikit2 tapi versi gelap..kekeke Aku dulu kecik memang gelap suka main tengah panas..cuma dah besor ni pandai jaga diri putih la balik..  mak cakap aku masa kecik debab sikit and kuat melantak..macam Mekcha spesies sukakkan nasi..hari2 mesti nak makan nasi..tak dapat nasi muka monyok jer..

Abah cakap orang yang buat iklan ni pon dah meninggal..nenek yang aku senyum tu pon dah arwah..Abah cakap masa shoot ni aku ok tak nangis, happy jer cuma mula2 sampai tu, tengok crew ramai2 tu nangis tapi nangis sekejap jer..pastu lama2 dah ok..abah cakap masa ni nenek tu tengah suapkan aku makan nasi dengan ayam..hehehe tu yang mulut aku nganga kata "Cedapppp"..


Nah! tengok iklan minyak masak seri murni dari Kathyjem sewaktu beliau kecil..bahahahaa layannnn..ala kejap je muka aku 3 saat je nampak.. =P

piece : kathyjem

9 comments:

YieN said...

Haha..! Legend ni.. Nnt bole tunjuk kat mekcha.. Mmg muke mekcha pon, tp versi gelap, hikhik.. !

kathy jem said...

YieN : mau tak gelap asyik main tgh panas jer..hahaha

Hidayah Salim said...

Same2 kak.. Hehe

PeRdU cINta said...

Simpan...boleh buah kenang kenangan tunjuk pada mekcha...mesti mekcha senyum simpul...hihi...

Lea Ismail said...

Mak mekcha ni dah glamour time kcik.comel je...

Farzen Fasihah said...

Hehe.comel je mu akak mse kcik..

FadMN said...

hihi,i pun dah tengok.siap search kat utube masa u bgtau kat insta tu.mmg sebijik sangat.tau la nanti macam mana muka raisah bila dah besaq.:)

Alyza Fisol said...

mekcha sebijik ikut muka mummy nya..hehe...comey!

wong meimot said...

ini baru legend! ada kenangan. walau 3 saat tetap bermakna tau. kenangan ni tak semua org ada.