Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, January 12, 2016

Video KL Sogo dengan Mekcha dah Siap!

Siap jugak video KL Sogo..tak sabar2 nak nengok macam mana la rupa aku dalam video tu nanti..hahaha

Actually 2 3 kali gak la shooting video KL Sogo ni..aku memang bab2 interview ni memang lemah sikit..jenis penakut nak berdepan depan kamera, lagi2 kena bercakap pung pang pung pang depan camera, memang tak ada keyakinan and tak berani berhadapan depan kamera..tahap confident depan kamera memang zero abis..hahaha

Masa Jack Nuffnang bagi tau dapat sponsor dari KL Sogo terus aku setuju..ingat kena buat review jer sekali ada shooting video rupanya..pengsan dengar..shooting dengan mekcha sekali pulak tu..pengsan lagi..hahaha..takper aku ambik ni sebagai cabaran dan pengalaman..bila lagi nak cabar diri sendiri buat benda2 macam ni kan..

Awal pagi dah terpacak depan pintu masuk KL Sogo..shooting start kol 10 pagi..masa cari parking syok la tersenyum lebar orang tak ramai lagi..Sampai2 breakfast dulu..kasi mummy ngan mekcha kenyang dulu baru start shooting dengan tenang..

Selesai breakfast terus ke bilik VVIP kena interview kat situ dulu..dup dup dup..tangan dah start seram sejuk..muka rasa panas..badan rasa melayang-layang tah ke mana..hahaha Over nauu ko punye nervous tu kathy..kaka yerla kan aku dah cakap, bab interview2 ni ahkak memang lemah gemalai sikit..cuba kena berlakon jadi anak derhaka ke, drama queen ker, hantu kak limah jalan terjengkek-jengkek ke baru la ahkak boleh buat..kekeke

Bayangkan tak prepare apa2 terus kathy, macam mana u sekian sekian sekian..OMAIII nak jawab apa ni?? terus pandang Ayu terkebil-kebil "Tulung tulunggg nak jawab apa ni" hahaha kebetulan Ayu ada teman aku pagi tu..tarik nafas panjang2, cuba banyakan orang depan tu dengan kamera tak ada depan tu..bayangkan bayangkan bayangkan..plupp! terus boleh jawab walaupon banyak kali tersasul menjawabnya..hahaha..tu la pengalaman pertama kali aku kena interview depan krew2 semua..memang tak leh lupakan sampai ke anak cucu cicit..

Nasib director & krew2 banyak membantu aku..macam mana nak jawab soalan semua tu bagi nampak natural, hilangkan perasaan nervous semua tu la..dorang suruh angap macam tengah citcat or tengah sembang kat kedai kopi..hehehe..

Sepanjang shooting kena dukung Raiisah..lenguh weii tangan..hahaha dah la berat sekarang dia ni..

Alhamdulillah first time shooting dengan Raiisah tak banyak kerenah sangat dia hari tu..maybe perut dia kenyang, tidur pon cukup so takde la dia meragam sangat masa shooting tu..ikut jer mummy suruh buat apa..good job Raiisah macam tu la..boleh jadi pelakon anak mummy ni..haha

Mummy dulu2 waktu kecik pernah gak masuk iklan kat tv, nama iklan tu Minyak Seri Murni..setiap kali keluar iklan tu kat tv abah mesti cakap "Adikkkk tu adik kat tv", hehehe..sampai sekarang bayaran iklan mummy tu tak dapat tau.. masa tu umur mummy baru 3 tahun kot kalo tak silap..mana mummy tau apa2 kan..ce sekarang sampai ke lubang cacing mummy cari orang tak bayar iklan mummy tu tau..hahaha..atuk yang bawak mummy masuk iklan masa tu..

Dulu masa waktu abis study angan2 nak jadi pelakon..konon2 nak jadi pelakon serba boleh la..Abah sentiasa support kalo aku nak jadi pelakon, banyak gak pengarah2 terkenal abah kenalkan..masa tu malu2 kucing..tak confident nak berhadapan dengan orang2 macam ni..jumpa orang rasa nak sorok belakang abah je..tapi berangan nak jadi macam Erra Fazira..haha tah apa2 berangan nak jadi macam Era Fazira..kira2 jari ada la gak 3 4 drama pernah berlakon tapi tu semua kat TV 1 la..hahaha fikir2 balik nak jadi pelakon ni banyak komitmen kena buat, kena usaha gigih baru la boleh jadi macam Erra Fazira tu..haha masa tu la fikir nak jadi pelakon fofuler macam tu.. fikir2 balik takper la jadi grafik designer jer la pon dah ok dah janji ada gaji..kekeke

Mekcah masa ni dah start buat muka sebab kena ulang 3 4 kali kat sini je..hahaha dah dukung dia baru diam..macam mana tangan mummy tak lenguh ni asyik nak dukung je ni.. =P

Dah selesai shooting kita Raiisah..penat jangan cakap la kaki badan semua rasa macam nak tercabut..hahaha apa2 pon memang best la dapat pengalaman macam ni dengan Raiisah..


Nah tengok video ku bersama Mekcha di KL Sogo..jangan gelak tau dengar suara jantan versi perempuan tu..kekeke yang tak boleh bla, aku ckp umur aku 32 tahun!!! 31 la kathy oii..apa ni umur sendiri pon leh lupa...kakaka ok la tu kira tahun 2016 ni masuk 32 tahun la..

Eh ada lagi satu video aku ngan Audrey..tu next entry ok..hehehe Selamat menonton..

piece : kathyjem

24 comments:

YB Shehan said...

comel je.. mcm model iklan pro je..

kathy jem said...

hahaha mcm je la..😆 hakikatnya ke laut masa bercakap tu..🙈

yayang laling said...

nak denga suara si kecik tu jugak... hehehe

kathy jem said...

yayang laling : masa shoot tu suruh dia bercakap, tak nak pulak..hahaha

Azrini Jaafar said...

kak kathy..terus google iklan minyak seri murni td..

ni ea iklan tu? muka akak mcm mekcha..hehehe

https://www.youtube.com/watch?v=tsam8UZDh4w

kathy jem said...

Azrini Jaafar : a'ah akak pon baru tngk tadi iklan tu kat youtube..last tngk masa umur 3 tahun..hehehe

FadMN said...

glemer la mummy ngan anak ni.pandai gak mek cha tu .natural gitu :)

zeera lily said...

glamer dah mummy and mekca ni..

Raihanah Ahmad said...

wah jadi model profesional la lepas ni, tahniah sis

Lea Ismail said...

sweetnya dua beranak ni...

Ayumieka said...

hi... wahh 1st time dengar suara kathy... haha...

hmm lamanya tak pegi sogo... nak pegi jugak...

Chekgu Azrine said...

Comel sgt raiisah part yg dia angkat tepung tu..hehehehe

aziekz said...

Hee..btul la..sebijik.mek cha time kcik..ehh..mek cha sebijik ikut mummynye..he3

Myra Azraff said...

wah akak ! first time dgr sore hakak. sobs terharu jap. im ur fansssss suka sgt baca blog hakak ok :D

kathy jem said...

first time shoot dia ok..masuk second time shooting buat perangai lak dia..hehehe

kathy jem said...

zeera lily : dak aii mana ada glamer..shooting video jer..hehehe

kathy jem said...

Raihanah Ahmad : hahaha model profesional la sangat..😜🙈

kathy jem said...

Lea Ismail : hehehe mekasih yang..

kathy jem said...

Ayumieka : pergi sekarang Sogo tgh sale giler..hehehe

kathy jem said...

Chekgu Azrine : shooting masa tu menjerit dia kejap sebab kacau dia tgh main tepung..hahaha

kathy jem said...

Myra Azraff : hahaha mesti gelak dngr suara akak kan..hehe anyway thank you bc blog kathyjem.. mmuh sikit.. hehehe ^_^

Aju Mohit said...

terbaik Kathy, macam dah biasa berlakon je, mana tau pasni dapat berlakon drama sinetron plak kan hehehe

Riena Razak said...

natural je raisah n u shooting.. mcm x de camera je hehhe.

QasehnyaRania said...

alahai comel nya mekcha.. :)
nak nak part tuang tepung tu.. ommmeyyy angggat

tahniah n good luck