Klik Yer!! Mekasih...

Monday, April 4, 2016

Nak Kilat Kuku Tanpa Pegi Tempat Pedicure & Manicure??

Lama pulak rasanya tak memanjakan kuku ku ni..aku nak share kat korang cara nak jimat duit, takyah pergi tempat mahal2 manicure pedicure..kalau pergi tempat macam tu sure 100 hengget melayang kan..kuku dah tak berkilat jenuh nak kena pergi balik ke tempat macam tu..dari membazir baik la guna cara yang senang..

Ya Allah kuku siapa yang kusam ni siap urat tertimbul-timbul lagi? hahaha..tangan orang kerja keras memang macam ni..kuikuikui

Ni la dia B-Shine, just gosok2 tak sampai 2 minit semua kuku boleh jadi kilat..

Kalau ada masa free kat office curi2 buff jap..behehehe alaa bukan kat office je boleh gosok, kat dalam kereta, LRT, dalam bus, tengok tv pon boleh..senang cakap kat mana2 pon boleh nak kilatkan kuku dengan menggunakan B-Shine nail buffer ni..kesan dia tak sampai 10 saat..

Nak pakai dia senang jer..meh tengok step kat bawah ni..

First sekali, mulakan dengan label No. 1 (REMOVE RIDGES).. Gosok permukaan kuku selama 10 saat..Langkah ni untuk menghaluskan bahagian tepi kuku..

Kedua, gunakan label No. 2 (SMOOTH NAIL). gosok selama 2 hingga 3 saat..ia bertujuan menghaluskan permukaan kuku yang kasar dan meninggalkan kotoran..

Ketiga, gunakan label No 3. (NAIL SHINE) untuk menghilangkan kesan calar pada permukaan kuku..

Keempat, kat bahagian ni kuku akan kelihatan bersinar..gosok selama 10 saat..

Tadaaaa!!! boleh nampakkan perbezaan kuku sebelum digosok..belah kanan tu yang dah digosok..cincai2 je aku gosok terus berkilat..terus kuku nampak sihat & pink2..Yang best Sun Fabulous B-Shine ni boleh absorb air and boleh bawak wudhuk..lagipon dia lembut dan tak sakitkan jari..Kilat tu boleh tahan selama 14 hari..tak perlu buang masa lama2 ke tempat pedicure & manicure..gosok sendiri pon boleh.. ^_^

Siapa nak oder shiny nails in 10 seconds ni boleh oder kat nombor ni whatsapp/sms 013-3605700..

Sekarang tengah ada promotion, murah sangattttt harga RM20 including postage..

Satu lagi aku nak share cleanser dari SUN FABULOUS..Purity ialah one step cleanser yang diperbuat daripada Tocotrienol di mana kebanyakkan cleanser biasa menggunakan Tocopherol..Tetapi Vitamin E di dalam Tocotrienal mempunyai 3 kali ganda sets daripada Tocopherol..Ia mudah menanggalkan water proof dan permanent makeup, tak perlu toner atau moisturizer.. Nak wuduk pon mudah hanya perlu cuci muka dengan menggunakan Purity cleanser dan kulit akan rasa moist..Sebotol Purity cleanser 50ml RM20 including postage..

Boleh check kat website www.malaysiacantik.com
Instagram : malaysiacantik
Facebook : Malaysiacantik

piece : kathyjem

8 comments:

Hana Jaffar said...

Kak. Manicure bukan medicure. ✌😃

kathy jem said...

Hana Jaffar : ok typo..hahaha thanks bgtau akak..

PeRdU cINta said...

Wah bagus...zaman PC sekolah ada kawan ajar suruh gosok guna kapas dan ubat gigi...hihihi....

kathy jem said...

PeRdU cINta : hihihi yeker..buat mcm tu kuku boleh jadi kilat..boleh cuba ni..hehe

zeera lily said...

haha.. dulu zaman skola pakai ubat gg..
tah pape je rase

syira yaya said...

rajinnya buat manicure. kilat sangat kuku :)

kathy jem said...

zeera lily : hahaha zaman tu mana ada benda2 ni semua kan..nak cantik punya pasal pakai ubat gigi pon boleh.. ^_^

kathy jem said...

syira yaya : hehehe tula tiba2 mood nak mencantikkan diri mai..