Klik Yer!! Mekasih...

Friday, April 29, 2016

Restoran Sambal Sauce, Nu Sentral

Seperti biaser bila hari Jumaat, masuk waktu lunch pening nak makan apa..KL Sentral minggu ni aku rasa kat 3 kali dah mai sini..besok2 boleh bukak kedai kat sini..hahaha..Aisah nak makan nasi..so kiteorang ke Restoran Sambal Sauce..pernah makan sekali kat sini..boleh tahan menu2 dia..

Tuan Blog, Kak Yana dan Janna Nick..eh silap Aishah..hahaha Bila aku upload gambar Aisah mesti ada yang komen kata muka dia macam Janna Nick..hehehe ada la sikit2 tapi Janna Nick bambam sikit..

Bincang pasal makan ke pasal hal office korang ni..Dalam office kak Yana ngan Aisah duduk meja sebelah2..bos baru masuk takleh cakap kuat2 nanti bos dengar..bilik bos ngan bilik dorang sebelah jer..

Kat sini menu kebanyakkan berasakan makanan ala kampung tapi nasi beriyani pon ada jugak..

Ada set lunch, RM13 sahajer..

Dulu pernah makan ikan patin kat sini..ya ampunn sumpah sedap giler ikan patin masak tempoyak dia..rasa dia sebiji macam ikan patin tempoyak kat Pahang dengan pekatnya, dengan pedasnya, dengan takde bau hanyirnya..terbaik!

Tak set lunch nak ambik lauk sajer pon boleh..harga lain la..

Ingat nak oder desserts sekali kenyang..biaser la sebelum nak oder macam2 nak lepas dah makan pandang sebelah mata jer tengok desserts dalam menu tu..

Set for breakfast & western food pon ada jugak..Roti Kobra tu macam menarik jer..bile tanya..ooo roti canai bawah tu, atas dia letak telur mata ngan apa tah lupa dah..

Kak Yana oder nasi beriyani ayam..eh lupa lak nak rasa Kak Yana punye nasi beriyani..concentrate sangat makan lauk patin aku oder sampai lupa nak rasa Kak Yana punye nasi..tak tau sedap ke tak..Tapi Kak Yana kata ok la sedap gak nasi beriyani dia..

Aisha punye..ikan keli dan kuah asam pedas..sayur kacang panjang..

Saya punye ikan patin masak tempoyak..sedap bangatttt!!! menangis-nangis masa makan..hahaha

Bismillah..eh lupa nak bagitau restoran sambal sauce ni betul sebelah Dolly Dim Sum..dalam Nu Sentral tau, dia kat bahagian luar..

piece : kathyjem

4 comments:

Mommy Cici said...

fuhh sedapnya beriyani tu. berbaloi jugak set lunch harga macam tu. and ada bubur pulut hitam dalam menu. yummy

mshazadoes said...

aisyah nampak kurus nya..cengkung muka tue...

PeRdU cINta said...

Ya Allah terliur tengok..hikhikhik..kena pantang ayam dan daging ya..tak apa ikan pun elok juga...

sakura 8554 said...

Sedap...situ lauk pauk banyak yang sedap..tapi pedas dia..fuhh..kick ooo