Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, April 21, 2016

Perut Dah Nampak..

Salam semua..Alhamdulillah kandungan dah masuk 11 minggu..tap tup tap dah nak masuk 3 bulan..Alhamdulillah baby ngan mummy sihat..cuma alahan mengandung masih ada..harap masuk second trimester hilang la segala alahan morning sickness & evening sickness ni..huhuhu..ko dua2 pakej sekali aku dapat..Raiisah dulu evening sickness jer..dulu masuk petang sampai ke malam aku akan muntah bila makan..pregnant nombor 2 lain sikit..sikit jer la simptom2 yang sama..yang lain lebih kurang jer cuma muntah2 semua tu takde yang ada badan cepat lemah dan mengantuk..

Sekarang ni kat office hampir seminggu dah aku terlentuk depan PC..kadang tu tak tahan ngantuk sangat lari jap tidur bilik meeting..nak tidur surau jauh nak kena turun basement parking..kang ada orang cari aku satu hal pulak..tempat duduk aku la betul2 depan orang lalu lalang..kalau bos besar lalu memang confirm2 la nampak aku..sekali sekali tidur kat bilik meeting ok la kalau selalu ke tak naya namanya..lagi pon tak suka sangat tidur kat office..takut orang kata pulak..huhu

Tapi tu la kan, bukan kita nak buat malas2 lembik2 semua tu..memang dia akan terjadi sendiri..kadang tu aku lawan perasan lembik2, mengantuk semua ni tapi tak terdaya uolsss tetap automatik dia akan lentuk balik..nak kata tidur lewat, kol 10malam aku dah masuk tidur..kadang tu sebelum isyak dah tertidur atas sofa..sedar2 kol 1 pagi dahhh..tak pasal2 sembahyang isyak kol 1 pagi.. >_<


Perut pon dah nampak sikit..awal pagi tak nampak sangat..lepas bangun selalu tengok perut, eh eh macam tak mengandung pulak, leper jer..hehehe tapiiii lepas lunch ko tengok perut aku dah macam apa jer..hahaha Badan pon dah naik 59 kg..uwaaaa!!! ada potensi akan naik 70kg ni..kakuttt!!..Raiisah dulu mengandungakan dia berat paling tinggi tak silap 74kg..ko ghaser nombor 2 ni akan naik banyak jugak kah?? hahaha memang akan naik banyak la kannn..tengok la hari2 nak makan nasi..tak dapat nasi macam apa jer..hehe

Doakan kita berjaya menempuhi mood morning & evening sickness dan mengantuk berganda-ganda ni..chaiyokk!

piece : kathyjem

11 comments:

Siti Shuhadah said...

comel je perut Kathy!

Afidah Azmi said...

ni yg tak mengandung pun dah lemau jugak ka...teringinnya nak mengandung..please doakan Fida yer kak..

meh la jenguk blog fida kak.
www.fiedaazmi88.com

Nazima said...

Kita sama la 11 minggu..due awak bila? Saya 5 nov..hehe..second baby gak

Mila Hilas said...

sy anak 1st 78kg, ank 2nd 76kg...hehe

tp mujur lepas bsalin...dpt jd kecik blk.. (kecik ke?) haha

mush said...

sama la kita pregnant 11 mggu now, & sama jugak mabuk evening, asal balik rumah je mula la lembik, demam mggigil²... comey je kathy pregnant, klu jijie montot, peha dah melebar lebih²...ngeeeeee

surizan abdghani said...

Sy mengandung ank 1st dulu morning sickness dgn mengantuk ya rabbi..nasi. baik dh resign.tp tu la duduk dgn mil hahaha.nasib baik x di cop pemalas.asek dok dlm bilik tido.pas bangun subuh anta suami g keje depan pintu pastu trus masuk bilik sambung tido.nasib baik mil n fil masih keje time tu.tp mil staffnurse ada shift pagi dgn petang.klu dia shift pagi best la boleh tido.klu shift petang tu hazab sikit la hahha.makanan bfast n lunch selalunya mil atau kakak ipr la yg masak sbb x leh bau bawang tumis2 sume ni.dh masuk tgh 3rd trimester tu baru saya kurang tido n masak2.

Ain Rahman said...

comel.. semoga dipermudahkan =)

PeRdU cINta said...

Hehe...cumil je...diam tak diam dah dekat 3 bulan ya...alhamdulillah syukur...

Unknown said...

salam kak nk tanya pasal restoran fatty crab 2...halal ke.?sbb terliur plk nmpk ketam ngn udang 2..huhu..sori kak bertanya

Chekgu Azrine said...

tahniah sis...semoga dipermudahkan segala urusan sis sepanjang preggy ni..dulu akk pun camni jugak..suka tidur..tapi bab makan nasi memang cannot go

wong meimot said...

wah cutenya ..mummy pun berseri je.