Klik Yer!! Mekasih...

Monday, November 14, 2016

2 Orang Anak Dah

Assalamualaikum semua..punye lama nak update blog tak berupdate-update..hari ni baru ada masa nak update..hari tu tak sihat, ni baru ok sikit..balik dari bawak Afif check kuning terus mummy demam..sori la ye kalau mana yang berwhatsapp mesej pm dm ke , kita lambat balas..al maklum la anak dah dua memang tak menyempat apa pon..hahaha amboiii macam anak 10 orang gaya tak menyempatnya..ko baru anak dua dia punya kelam kabut handle anak maciam 20 orang.. >_< baru ko tahu..

Ramai yang tanya bile Kak Kathy nak story pasal pengalaman bersalinkan Afif ni..tu la nanti kak kathy story mory ye sayang semua..ni tunggu badan kuat sikit ni ha baru syok nak mengarang..lepas bersalin faham2 je la takleh dok lama2 atas kerusi..sakitt oooo..sakit apa?? sakit kat bahagian jahit tu la dengan berbengkung nye lagi..takkan nak menaip baring pulakkan..hehe hari ni masuk hari ke-25 berpantang baru la badan kuat sikit kalau tak lemah longlai..


Kalau mana yang tak tahu kita dah selamat melahirkan baby boy pada hari Khamis 20 Oktober 2016..Nama diberi Afif Uthman bin Affan..Afif dah keluar baru la cari nama yang sesuai untuk dia..Maksud Afif (Yang Mulia, Suci dan Sopan) Uthman bin Affan (Sahabat Nabi Muhammad SAW)

Raiisah Awfiyah dan Afif Uthman..Macam tak percaya Raiisah dah ada adik..dia mula2 tengok adik dia kat hospital excited giler.. siap cakap "WOW Babyyy!!! so cuteeee!!!" hahaha muka teruja abis..sayang pulak tak record first reaksi dia tengok adik dia..masa tu bateri kong pulak..

Sayang adik ye kakak..jangan jeles2 dengan adik..mmuahhhhsss..

Alhamdulillah Allah beri sepasang boy and girl..yang ke 3 bile..?? hoiii jangan lambat lagi tu..hahaha dua cukup la.. *tibe2 teringat meneran Afif..ouch!

piece : kathyjem

10 comments:

Irene Dahayu said...

tahniah khaty!!!!

Mizz ErMa said...

alhamdulillah, congrats kak..cute sgt baby..

Norma NML said...

comelnye baby..x sbr nk timang baby :)

shalimar yusof said...

Alahaii,.,,Subhanallah,,,comelnya baby Afif...semoga membesar dgn sihat yeaa,,mummy...sabar laa,,tggu afif bleh jln bru bg kawan lg kt Afif n kakak..huhuhu

Chekgu Azrine said...

Tahniah kathy..spsg dah...

PeRdU cINta said...

Alhamdulillah,..Raiisah dah selamat jadi kakak long...Moga Afif menjadi anak yang soleh...amin...Raiisah jangan sampai tak pegi school tau sebab nak jaga adik..hihi..

Aty_Fared said...

sedap namanya.. sesuai sekali bin kan ngan apak nya tu..:)

Black Stallion said...

TAHNIAH KATHYJEM...UP DATE BYK2 CITE & GAMBO MEKCHA NGAN AFIF TAU..COMEY BTUL DORG HEHE

Norma NML said...

Tahniah Kathy...both pun comel :)

QasehnyaRania said...

alhamdulillah tahniah sis
take care