Klik Yer!! Mekasih...

Friday, February 3, 2017

Berjangkit Dengan Mummy

Sian anak mumy demam yer..ni kali ke dua Afif  demam..first kena masa demam kuning dalam pantang..ni pon sebab menyangkit dengan mummy..mummy elok demam Afif pulak kena..nenek pon demam gak balik dari kampung..kakak aku lagi kesian satu family kena demam sampai masuk hospital..

Weekend hari tu mak balik kampung dengan kakak aku..ada saudara terdekat kawin..masa kat kat kampung tu memang kakak aku dengan anak2 dia dah start tak sihat..hampir2 gak dorang tak jadi balik kampung tapi kakak aku gagah gak pergi, sayang pulak tak pergi kan, hotel semua dah booking..lagi pon kakak aku dah lama tak balik kampung belah mak..

Aku pon ingat nak follow gak tapi memikirkan ada baby kecik, drive juah2, chinese new year pulak kan..sure la banyak kereta atas highway.. dah la aku jenis tak biasa bawak kereta jauh2..kalau ada Affan takpa gak..Affan lak dah kerja tempat baru susah sikit la nak ambik cuti..

Mak balik dari kampung terus demam, batuk2..complete  satu family kena virus demam..

Semalam Afif kena cucuk 3 bulan tapi dia demam terpaksa postpone minggu depan..eh bukan minggu depan minggu satu lagi..maka kena la ambik cuti lagi..muka pon monyok je..selalu bangun pagi ceria sengeh jer..ni dah demam merengek je minta dukung..letak sikit menjerit..

Mummy tak sangka demam mummy ni menjangkit dekat Afif..yerla susu badan kan memang akan kena la..dah elak kena gak..nasib baik Mekcha tak kena demam..Raiisah jarang kena demam tapi minah tu kalau demam ya ampunn nak bagi ubat cukup bercinta..bersilat-silat la nak bagi dia makan ubat..hahaha harap2 Afif dah besor senang la nak bagi makan ubat nanti..jangan jadi macam kakak ye adik tak suka ubat..hehe

Jenuh mummy agah dia nak bagi senyum..asyik buat muka terkejut jer..Ramai tanya topi Afif beli kt mana..kita beli kat Lazada je awak..murah ajer rm15..eh jap yeker 15 hengget..lupa ingatan jap..hahaha beli masa dalam pantang, tu yang tak ingat sangat harga dia..tapi rasanya dalam belas2 ringgit kot.

Sebelum pegi klinik dah bagi makan ubat demam..so masa sampai tu dia tidur je la..bangun pon untuk menyusu pastu sambung tido balik..cepat sembuh ye sayang mummy..

Alhamdulillah petang semalam demam dia dah kurang..mandikan dengan lemon baru suhu badan dia surut..malam tu dia tido lena je..susu pon banyak minum..

piece : kathyjem

2 comments:

Syed Hakim Syed Adnan said...

Kesiannya babyyyy. semoga cepat sembuh ye dik? :)

Blog Akak Kembang said...

ciannya budak comel demam ek. Smg cepat sembuh tau