Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, January 26, 2017

Lupa Bawak

Hahaha..tajuk macam tertanya-tanya kan, apa yang lupa bawak tu?? lupa semalam nak bawa breast milk storage bags..lerrrr ingat apa tadi..hahaha..plastik simpan susu lupa bawak pon kecoh cerita dalam blog..kakakaka

Selalu plastik simpan susu ni memang ada je dalam bag..tah macam mana pagi tu dok kalut nak pergi kerja kelam kabut semua terus lupa..dah keluar rumah baru teringat plastik simpan susu lupaaaaa..demmm..tak kan nak patah balik kan terus la pergi kerja..kang patah balik lambat pulak sampai office..

Takper nanti mintak kat kantin plastik bungkus kuih..haha dulu ada sekali terlupa macam ni..ni kali kedua aku lupa lagi..setengah mak mak suka simpan susu dalam botol susu kecik2 tu ..macam aku suka simpan susu dalam breast milk storage bags jenis plastik..

Masa dalam pantang borong banyak breast milk storage bags ni..sekotak ada 25 keping..masa tu beli dalam pantang kat online ada promosi, sekotak baru rm9..borong 6 kotak terus..eh beli kat kedai lagi mahal tau beli dari online..aku pernah beli kat expo baby mahal giler kot sekotak rm20 lebih..brand autumnz..mahalkan..now dah tau boleh dapat murah beli online sajer..

 Plastik bungkus kuih jadi penyelamat..

Breast pump aku ni takde penutup..kalau ada senang dah kerja..sekarang ni kat office pump dua kali sehari je..nak buat 3 kali rasa macam tak mampu..hahaha kerja weiii..pump je dah setengah jam..jenuh nak nunggu..ni dah tukar department lega sikit..Department sebelum ni  jawab call, memang terkejar-kejar nak pump..sampai tertumpah-tumpah la susu dalam bilik surau..nak kejar masa punya pasal..sekarang boleh pump dengan tenang..nasib susu tak drop..yerla hari2 kena maki dengan consumer kot..kekeke

Ni Raiisah tengok mesti dia cakap soya..Sebab selalu beli air soya kat area rumah, pakcik tu bungkus macam ni la..hahaha Raiisah bukan cakap soya tau, dia panggil soya, sayur..ingat apa benda la sayur sayur sayur tapi tunjuk soya..ooohh baru tau soya dia panggil sayur..jenuh ajar soya Raiisah bukan sayur la mekcha oiii soya la..suka hati dia panggil sayur..

So kalau korang tiba2 kat luar, tiba2 tek bengak, tiba2 plastik simpan susu tak bawak korang boleh tiru idea aku ni..behehehe

piece : kathyjem

2 comments:

DeariesCouple Fey Liez said...

alhamdulillah byk jugak susu kathy... Liez sekali pump dlm 3oz je... huhuhu 2x pump dekat ofis.. balik rumah pump sekali n df... Liez selalu tinggalkan 3 storage bottle dlm drawer... sbb mcm biasa la bila bersalin je byk urat putus termasuk urat ingatan...hihihi

Hernee Nazir said...

ok gak idea ni hehehe