Klik Yer!! Mekasih...

Friday, January 20, 2017

RIndu Semuanya

Halu halu halu..weekend hari tu balik rumah..punye lama tak balik rumah..eh ada balik tapi sekejap2 je la..since dah ada anak dua ni memang jarang dah balik rumah sendiri..menetap terus rumah mak..kalau balik rumah pon daddy dia je la balik tengok rumah..daddy Raiisah pon dah kerja nun jauh di sana..

Hari tu daddy dia balik rumah sekejap sekali lupa nak buang sampah..kang berulat pulak satu rumah..dah alang2 aku kena balik rumah, kemas la baju2, buang habuk2..bawak sikit baju kerja..eh bukan sikit, semua aku bawak..hahaha pastu padan muka badan sakit2 angkat berat2..bising daddy dia..dah tau macam tu pegi angkat buat apa kan, merasa la ko badan sakit..

Semua baju kerja kat rumah tu semua nak pakai tau..hahaha busan pegi kerja asyik pakai baju sama je..seronok tengok baju2 kerja semua dah boleh sarung tapi seluar kerja ada gak yang tak boleh pakai lagi..uwaaa kena gigih lebih sikit ni buang lemak kat perut..al maklum lemak yang duduk kat perut tu bertapa selama 9 bulan, agak payah sikit la nak nyah dia dari situ..takper2 sikit je la lemak tu akan di hapuskan..tunggu ko lemak dan tunggu ko seluar kerja, akan ku sarung ko tidak lama lagi..hahaha

Mekcha teman mummy balik rumah..mekcha pon dah lama tak balik rumah yer..siap rindu2 bau rumah..rindu daddy dia siap pakai spek mata daddy..tu jambul Superman ke tu?

Sebelum balik rumah singgah beli barang..sempat pow mummy beli toys..dari hari tu mintak mummy nak toys nak toysss..nah ambik mummy lanje toys dua hengget..hahaha tunggu mummy dapat gaji ye sayang, nanti mummy lanje toys yang Raiisah nak tu okey..kemain jari di dagu, pilih mainan macam pilih emas..pastu rambang mata, semua nak..

Nasib tak beli banyak barang kalau tak jenuh nak bawak balik, dah la sekarang ni beg plastik pon kena bayor 20sen..

Kemas kemas..eh terjumpa pulak baju2 masa pegi Tokyo..uwaaa rindunya nak travel..rindunya bau air laut. rindunya nak pergi negara sejuk...takper tunggu Afif besor sikit nanti kita pegi holiday okey..

Sampai berabuk2 kasut Raiisah..konon nak simpan bagi adik dia, sekali adik Raiisah keluar boiboi la..hahaha..anak pompuan kan seronok la menyoping..masa Raiisah baby, aku memang giler beli kasut dengan baju..ingat kasut2 Raiisah ni nak preloved nak let go tapi memikirkan macam sayangnyaaa nak jual..so aku bagi anak buah aku..kalau akak aku tak nak baru aku jual korang okey..eh..hehehe..

Belum baju lagi..korang nak tak kalau aku preloved baju Raiisah??

piece : kathyjem

7 comments:

adda syuhada said...

huwaaa xde ank pompuanm....dua2 boboi...

idah said...

Nak bli preloved kasut & baju...

syafiqah said...

Naaaaakkkkkkkkkkk....baju raisah sume cantik2!! hihi

sipeQa said...

Naaaaakkkkkkkk..baju2 raisah sume cantik2!! Nak mummyy hihi

sipeQa said...

Naaaaakkkkkk!! Baju Raisah sume cantik2..nakk mummyyy hihi

Blog Akak Kembang said...

samalah ngan Kak Alin ... lebih kurang menyibok duk umah mak dr umah sendiri

Hayati M Y said...

Lawanya kasut merah belah kiri bawah tu. akak nak pre-loved ke tu berapa nak jual? hehehehehe