Klik Yer!! Mekasih...

Friday, February 26, 2010

Buang Toksin Dalam Badan

Semalam after kerja aku ngan Yana pegi buat buang toksin dalam badan.. Kami ke Spa Artiyana di Taman Tun Dr. Ismail..

Spa Artiyana pelbagai pekej yang menarik kat Spa ni.. Salah satu nyer yang ni aku buat..

Membuang toksin melalui merendam kaki..

See mula2 air die berwaran putih.. Lepas setengah jam rendam air tu akan bertukar colour.. Nanti korang tengok macam maner ruper air tu nanti nyer.. Mesti korang macam eeeeeeeuuu..!

Air tu akan bertukar megikut jenis toksin yang ade dalam badan korang.. Ni colour2 mengikut segala mak nenek penyakit yang ade dalam badan korang contoh nyer kalo ko banyak angin dalam badan maka nyer air tu akan berbuih2.. Kalo time tu ko makan makanan berminyak maka air tukar akan ade sedikit minyak..

Benda macam bengkung tu akan di lilit kat badan supaya die boleh tau jenis toksin dalam badan ko dan die akan keluar melalui air.. Tapi benda alah tu panas ok.. Takde la panas sangat sikit jer.. Panas2 manjer...

Ni alat nyer... Mase tengah buat scary gaks aku tibe2 alat ni berbunyi mengelabah budak tu tambah air.. Aku cakap ngan budak tu nape mesin ni berbunyi dik.. Die cakap jarang mesin bunyi sebab nyer selalu customer paling tinggi tahap toksin pon 26 ni tak aku dah sampai 27 ok.. Tu yang die berbunyi2..

Maksud nyer memang dalam badan aku banyak toksin la kan.. Adik tu cakap salah satu faktor pemakanan kite, maybe waktu tu kite ade stress, angin banyak dalam badan atau ubat2 yang kite ambik macam panadol actifast ker ubat sampingan ker.. So kepada yang badan die banyak angin ker stress ker elok la pegi buat buang toksin ni.. Berbaloi2 cume rm 2o henggit jer..

Lagi bagus untuk orang yang merokok.. Tengok air tu akan bertukar colour ape..

Menunggu air tu bertukar colour ape.. Tak sabar ni.. Setengah jam jugak la menunggu nyer.. huhuhu

Ade sediakan air minuman..

Mase ni die dah bertukar colour oren..

Aku dan Yana..

Mase ni adik ni tengah menerang kat Yana ape jenis objek dalam air tu..

Kalo korang tengok ni sure.. GILE LAH!

See my air sudah bercolour hitam hijau.. Ni menandakan badan aku memang tersangat stress, ade colour hijau skit maksud nyer makan makanan berminyak.. Ade buih2 tu lak menunjukkan aku ni memang banyak angin hamar.. Uiit angin biase sudah.. hahaha Aku memang banyak angin pon dalam badan ni..

Ni Yana nyer.. Yana pon sama macam aku gaks stress dan banyak angin.. Well macam maner orang kuat berkerja memang macam ni.. ekekekeke

Lagi bagus kalo buat seminggu sekali.. Memang la mula2 buat air tu warna hitam nanti dah selalu buat air tu akan berwarna macam biaser..

Ingat next week nak buat lagik la.. Nak tengok colour ape pulak.. Ni bagus ni kalo bawak Afan mesti colourfull air tu... hahaha

See geli aku nengok air aku tukar colour hitam.. Ingat pas balik tu nak ngi Rasta makan laksa terus tak jadik.. Aku tengok air tu dah sama macam kuah laksa jer... eeeeeeuuuuu terbantut nak makan..

piece : kathyjem

9 comments:

[z@ck] said...

wow..hebat..
harus cuba ni..

Mama Azlina said...

salam....interesting..kat mana spa nie? nak cuba gak la...boleh bagi phone number tak?

Bai said...

i teringin nak g spa..nak jadikan kulit mulus..hahaha.. u tau tak mane? suggest kat i leh?

kathy jem said...

Zack : Mesti kena cube..best....!

Mama Azlina : Boley ajer..0377106520

Bai : I ade satu spa ni..mmg best nama spa tu SOLE To SOUL kat Kota Damansara..

Y u Z z 9071 said...

mmg best ni...kena try.

ada branch area cheras x?

A.I said...

kalau kaki aku yg rendam dlm tu, kompom budak spa tu pitam!!!

NotMuchHere said...

Boleh tak bagi alamat spa nie..mcm best je..nak g la

amanina said...

kat seremban ada x?

Ms Echah said...

jay bee ade tak? nk jugak try... if ade ley tahu tak lokasi nyer