Klik Yer!! Mekasih...

Friday, March 26, 2010

BERHENTI KERJA KALO TAK NAK KERJA

On the way balik dalam kereta tangan mengeletar nak menaip keyboard nak melepaskan geramm niiii! Selalu aku entry yang indah2 kan.. Kali ni no more indah2.. Hati tengah hot fm.. Eh silap HOT PANAS..! Taip pun tak betul kejap padam kejap taip nak tekan keyboard pon tekan kuat2 sebab geram sangat2..

Bukan ape aku ni kategori baik la jugakkan menolong budak2 ofis aku kalo dieorang sakit ker, anak sakit ker, bini sakit ker , atuk nenek sakit ker,makcik pakcik sakit ker.. Tu aku tak kisah..Boley jer continue buat kerja ko..

Yang aku sakit ati sangat2 ko boley cakap aku tak berkerjasama dengan ko di sebabkan hal2 kecik.. Itu memang buat aku marah, naik hangin satu badan, badan mengeletar macam parkinson..

Elllo ko sakit, mak ko sakit sape yang tolong ko ha cuba cakap ngan aku sape yang tolong buat kerja ko.. SAPEEEEEE?? Kalo bukan aku yang baik hati ni yang tolong kooooo.. Ceh sempat puji diri sendiri..kahkahkah.. Biar kan aku nak puji diri sendiri yang tengah sakit ati.. Dah la selama ni aku tolong buat kerja ko sepatah dua ayat pon tak terkeluar dari mulut ko cakap terima kasih kat aku..

Boley pulak cakap aku pentingkan diri dan di ulangi ayat tak berkerjasama... Ello ko tu bekerjasama sangat ker dengan aku.. Ko tu lagi pentingkan diri sendiri.. Kerja banyak ko boley MC 4 @ 5 hari alasan sakit.. Sakit sakit sakit.. Setiap kali banyak kerja time tu la ko sakit.. Time kerja tak banyak ade pulak bayang ko kat ofis.. Tak sakit pulak elok jer..

Come on la orang lain pon sakit gaks tapi datang ofis buat kerjas gaks.. Rase tanggungjawab la sikit pada diri sendiri, agama, bangsa dan negara.. Tibe2 kan!.. Jangan lepaskan kerja kat orang lain untuk kepentingan diri sendiri.. Sekang tengok sape yang pentingkan diri sendiri.. Kau atau Aku..Wahh macam drama Astro la pulakkan Mila Kau Dan Aku.. ekeke

Orang macam ni bagi kaunseling ker nasihat ker memang tak nak dengar.. Hati keras.. So kalo rase2 tak nak berkerja sila la taip surat berenti kerja dan di post ke bos untuk menyatakan anda tidak berminat bekerja lagikk.. Itu ajer yang terbaik untuk ko yang dah takde hati berkerja.. Lagi baguih dok umah tanam sayur kangkung tanam tomato lagik baguih dari dok ofis tak nak buat kerja..

Okey itu jer alasan yang sesuai untuk ko supaya tidak menyusahkan orang lagik..

K Senang cakap LU FIKIR LA SENDIRI!!!!!!

K BUBUI...

piece : kathyjem

7 comments:

Davnes said...

sabar aaa kathy..mmg ada orang mcm tu dalam kita berkerja...tention betul layan org cam tu...tak hargai pengorbanan kita...

kathy jem said...

Davnes : Tau xper..sakit hatikan kalo dapat partner keje macam tu..

Davnes said...

tula...menyampah like sampah..hehehe

ezura said...

hangin satu badan nampaknyer...kekekeke.. takper keje rajin2 nanti bos naikkan pangkat!

[z@ck] said...

hui..rilek3..

chill sis..

SURIA AMANDA said...

Sabar kathy..doa orang2 teraniaya ni makbull....aminnn....

Ceera said...

roomate ko ker??

sabar noks... orang camtu kita puiii kan sajork...