Klik Yer!! Mekasih...

Friday, November 25, 2011

Sampai KL My Nephew Terus Ke Saloon..

Elok jer sampai KL terus ke saloon.. Sanggup ni kakak aku tak potong rambut anak die sebab nak potong kat KL.. Sebab kat Sarawak kebanyakkan saloon kat sana potong tak berape nak cantek.. Ni kakak aku kata la bukan aku yang kata... =P

Bukan apa, banyak kali di potong banyak kali tu la jugak rambut anak die di potong compang camping.. Sedih... Setiap kali rambut anak die di potong mesti die akan post gambar kat aku.. Dan aku akan cakap.. Pahal rambut anak ko macam orang Iban.. hehehe Ate dah dok kat Sarawak kan.. Macam tu la jadik nye..hehe

Sebelum di potong sempat memberi pose cute...

Adik pon nak jugak... Rindu giler ngan budak dua orang ni.. Dah nak dekat 4 bulan tak jumpe.. Last jumpe masa bulan puasa ari tu.. Dah jumpe abis kena gomol2 ngan aku..

Abang Pi memang suke ngi saloon.. Die sangat behave bile rambutnye di potong dan akan ikut sajer arahan yang di beri apex tu.. Bagus Abang Pi.. =)

Adik Darwish pon nak jugak.. Okey la Ayah basuhkan rambut adik ek...Adik takleh lagik kecik lagi.. Kang dah besar macam abang pi baru leh cuci rambut.. Kang orang saloon tu baru nak potong mau die lari2 nanti.. Tak pasal terpotong terlinga..

Cakap pasal potong telinga ni, aku teringat adik aku Fahmi.. Masa tu aku nak potong rambut die kat bahagian telinga sekali hambik terzasss kat telinga.. Dah tergunting cuping telinga die... Kesian sangat masa tu.. SORI yer fahmi kakak ko ni bukan sengaja masa tu..

 Sampai terngage mulut.. Suke sangat la tu dapat cuci rambut..

Siap request tu kat Ibu die.. Ibu... Abang Pi nak cuci rambut.. Aku yang dok sebelah kakak aku, Wutttt!!! Anak ko nak cuci rambut.. Permintaan macam orang besar.. hahaha.. Haihh la budak zaman sekarang... ;)

Pastu di basuhkan rambut tu.. Apex tu siap letakkan towel bertingkat2 bawah bontot abang pi supaya tinggi senang nak basuh..

Adik dok sebelah hanya mampu menengok jer la.. Sok dah besar compon nak macam ni jugak.. Pengsan kakak aku..

Okey dah basuh.. Peace adalah pose favourite abang pi..

 Adik pon.. Kalo suruh berposing laju jer tangan die mengeluarkan 2 jari tu..

Okey Abang Pi dah hesem.. Adik pon nak hencem jugak...

Haaa barulah tak nampak macam orang Iban.. Nampak macam orang Key L... ;P

piece : kathyjem

6 comments:

Mimy Hamid said...

wooo stylo la ..kecik2 dah feeling basuh potong salon...sebab best la tu...pasni tetiap bulan la ..

sayazakiah said...

sejibikk macam pompuan la.. comel sgtttt

kathy jem said...

Mimy : kalo setiap bulan nk mcm ni pokai ibu die..hahaha

kathy jem said...

sayazakiah : yg adik die ramai orng ckp pompuan..hehehe

Gina said...

Huhuhuhu, kalaulah my kerinting macam tu..senang sikit. Ni nak shampoo rambut pun taknak

NeenaAnuar said...

wahh bukan main diaorg memanjakan diri ye! hehehe...