Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, November 20, 2012

1st Time Bawak Raiisah Naik Kereta Berdua..

Weekend ari tu balik rumah sendiri.. Masa sebelum nak balik atuk nenek cium puas2 kat Raiisah.. Sedih pulak tengok abah ngan mak nak tinggalkan Raiisah yerla dah sebulan lebih dok kepit ngan atuk nenek mau tak sedih.. Cucu perempuan sorangla kan..

Ni baru 1 ari tak jumpe Raiisah, mak call kat dah rindu kt Raiisah.. Aloo mak ni baru 1 ari tak jumpe Raiisah dah rindu.. Siap cakap kat mak lagi.. Alaaa mak besok orang dah kerja ari2 mak tengok Raiisah..hehehe

Ko first time Raiisah naik kete ngan mummy die.. Daddy tunggu kat rumah.. Sajer nak test bawak kereta Raiisah ngan mummy jer.. Nak tengok macam maner die ok ker tak dok dalam car seat tu lama2.. Besok apa2 senang mummy nak handle Raiisah takdela bergantung harap kat Daddy jer, kang besok Daddy kerja ada hal dah kelam kabut mummy ngan awak dalam kereta nanti..

So kite praktis dari sekarang sebelum mummy start bekerja.. =)

Nasib la dalam perjalanan tu die tido.. Ada sekali tu die terbangun jap.. Sumbat puting terus senyap sampai ke rumah.. Alhamdulillah Raiisah tak meragam pon.. Senang mummy nak bawak Raiisah jalan berdua nanti kalo Daddy kerja.. ;)

Muke gumbira dah sampai rumah.. Pas ni tinggal mummy ngn awk jer la Daddy kerja.. huhuhu Masak pon kena sendiri apa pon sendiri tanpa bantuan nenek.. Kalo kat rumah mak semua makan minum di sediakan.. hukhukhuk

Malam tu kemain lena die tido dalam baby cot.. Nasib baik die nak dok dalam tu.. Yerla dalam pantang pon tido sebelah mummy.. Takper mummy train Raiisah  tido dalam baby cot tu yer.. Sekali sekala jer tido atas katil ngan mummy.. hehe

piece : kathyjem

14 comments:

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

pandai raiisah duduk diam2 dlm kete dgn mummy die,,good girl lah raiisah ni=)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

cute Raiisah, behave je kan :)

Siti Shuhadah said...

alalalala..comelnye raisah...gebuuuuu....

Chekgu Azrine said...

chomelnya raiisah...

Miss arfisa said...

baiknya raiisah nie.hehe.comei sgt

Tengku Fauziana said...

elok je raiisah dlm bb cot tu..
senang ajar dr skrg..nti mummy dgn daddy tido leh polokpolok..
hihihh
aryan pun sy ajar tido dlm bbycot lps bis pantang..smpai skrg..
ni next year kuar lg sorg ni..tak tahu macam mana dah..huhhh..

ComelComot said...

comelnya baby u ni..geramnyer...

elna said...

sgt comel....

Izzan Yong Rosdin said...

comey...

cik nur said...

comel senang skit kalo tak banyak meragam nie :)

my everything said...

sangat comell!!! membuatkan hati begitu pingginkan anak perempuan heheheh doakan la yeee ;)

Zanira Noh said...

Dah bambam sikit raiisah.

kathy jem said...

my everything : Insyallah..bnykkan baca surah maryam.. ;)

~yaya~ said...

Comelnya Raiisah :)