Klik Yer!! Mekasih...

Friday, November 2, 2012

Alhamdulillah Hari Ni Raiisah Genap Sebulan..

Pejam celik pejam celik dah 30 ari Raiisah melihat dunia.. Rase sekejap 9 bulan mengandungkan die.. Syukur Alhamdulillah aku di kurniakan anak yang sihat tubuh badan dan fizikal yang sempurna..

Sekarang ni Raiisah dah start kuat menyusu.. Mula2 lahir ari tu menyusu sikit jer tapi kerap ulang.. Sekang ni 2 jam sekali menyusu..

Pastu sekang ni tido malam die dah tak banyak berjaga.. Kalo tak sebelum ni asal 1 jam meregek nak susu or berdukung.. Berdukung ni kena salahkan atuk.. Atuk la mengajar dukung Raiisah.. Kan dah terbiasa nak berdukung..

Huihh banyangkan tengah2 malam ngan mata mamai dok menyusukan die.. Ker tak terlelap ko kat situ.. huii bahaya bahaya.. Sekang mata badan dah boley terima, 44 kali bangun tengah malam pon takde hal.. hahaha Kena praktis ooii nanti sok dah kerja lagi laaa..

Skang ni kalo die berjaga pon 2 3 kali jer tu pon nak menyusu or tukar pampers.. Raiisah ada satu peel iaitu die suke berak sambil menyusu.. Setiap kali die eek eekk kite angkatlah die ingat nak menyusu sekali dah bagi menyusu berak pereekkk..!!! Mane la tau die nak berakkan ingat nangis nak menyusu lapor upernye nak berak.. Ko ni kan Raiisah nak berak pon nak menangis beyak jer la takde sape nak marah.. ;P

Sampai sekang ni la setiap kali menyusu dia akan berak.. Mak kata elakkan menyusu kalo die berak nanti mulut bau bucuk.. hahaha Mane la tau die nak berak mak... Ingat die nangis lapor.. Uitt nasib mulut ko tak bucuk nak.. hakhakhak

Masa ni kat rumah Opah Kajang.. Nasib kat rumah opah Raiisah tak banyak meragam.. Macam mane tak meragam asyik kena dukung jer ngan cousin2 Affan.. Suke la die kalo dapat berdukung..

Raiisah kalo dok dalam baby rocker ni die ikut mood.. Kalo perut dah kenyang memang time die nak tido, memang lama la die dok dalam tu.. Kalo mood takda baik memang kejap jer dok dalam tu.. Budak biase la mane leh lama dok satu tempat..

Dan Raiisah suke muncung.. Ni ikut mummy la ni.. Dalam perut lagi, setiap kali bergambar mummy suke buat muncung kan Raiisah dah ikut.. hahaha


Dan ni pulak aksi bile die nak berak, lapor nak menyusu, nak berdukung.. Menjerit sebatu leh dengar suara die...


Ni lak aksi kalo die dah kenyang menyusu.. Ternganga segala lubang yang ado.. hahaha

Anak mummy ni pandai pose.. Baru sebulan pandai pulak tu die pandai kamera.. Setiap kali aku keluar hp nak ambik gambor die setiap kali tu die pandang tu pon kalo mood die ok la.. Kalo tak ok jangan harap ko nak ambik gambor yang cantek..

Anak daddy..

Besok Raiisah ada appointment, kena inject sebulan.. Huh mummy pulak yang berdebor.. huhuhu.. Confirm besok menangis dengan kuatnye..

piece : kathyjem

21 comments:

Mama Likha said...

raiisah mmg comellah... dr awl lahir smpi skrg putih brsih jer mukanya. ada setengah baby berubah2 color kulit.. tp raiisah mmg putih melepak... comel sgtttt....! smoga raiisah mbesar dgn sihat yer... sygggg muahh.

kathy jem said...

Mekasih Mama Likha.. mmuah u 2... ;)

Mimy Hamid said...

raiisah si baby melepak gebu...nak buat menantu leh tak..sure cantik ni dah besar.

kathy jem said...

Mekasih Mama Likha.. mmuah u 2... ;)

irenedahayu said...

comeynya dia... macam muka asben u...

lynda said...

apa petua anak kulit putih gebu ni khaty?

cikeyrah said...

ya Allah comelnya muka raiisah geram sangat2 . .dah sebulan yer raiisah, semoga raiisah sihat sentiasa . :)

Byzura Mj (By) said...

sebijik bapak!

laila74 said...

Suka tengok baju baju raishah ni cantik! Kathy soping kt mana n brand aper? Rocker tu pun minat lah cun giler, akak pun tengah peknen ni, x sabor nk nyoping

laila74 said...

Suka tengok baju baju raishah ni cantik! Kathy soping kt mana n brand aper? Rocker tu pun minat lah cun giler, akak pun tengah peknen ni, x sabor nk nyoping

genuine1224 said...

comeynya dia.. rambut tu xtahan... hehe

MAZLIZA ABD RAZAK said...

ala...comelnya anak awak (",)

Chekgu Azrine said...

Putih melepak raisah..comel.cm mak dia jgj!!

Zanira Noh said...

Comel sangat! Geram...

kathy jem said...

Alaa beli yg murah2 jer tkde brand pon..hihihi

kathy jem said...

Rajin2 minum soya ngn sarang burung...kathy memang amalkn 2 benda ni sejak tau preggy.. :)

Puan said...

bila tengok raiisah teringat ank saya masa baby2..dgn rambut, dgn kulit, dengan idung centu...:)

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

raiisah kene jerit kuat2 time kene cucuk,hahah bio bgegar 1klinik tu

meera said...

Comeynyer raiisah.. Sebijik ayah dia la. Dah bsar msti jd rebutan. Smoga sntiasa dlm lindungan allah dn mnjadi anak yg solehah.

cacah said...

raissah ni sebijik muka ayah dia lah. :)
comelnya. ;)

AZURA MOHAMED RAWI said...

geamnye tgk baby Raiisah..rs nk cbit2 pipi dia..dh la rmbot lebat..nk tanye, sis amalkn minum sarang burung jename ape ek..sb ingat nk try amalkn..nk dpt baby pth n kulit cntik cm Raiisah:)