Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, November 1, 2012

Misi Mencari Baby Car Seat..

Memang nak cari car seat untuk Raiisah.. Hari tu Umi ada cakap kat kedai Manjeku Baby Center Kajang ada jual car seat baby.. So alang2 dah ada kat Kajang marilah kite singgah sebelum pulang ke Sg. Buloh..

Raiisah dah siap cantik tak sabar nak keluar... Keluar cari barang yer pastu terus gerak balik rumah nenek kat sg. buloh.. Takleh keluar lama2 dalam pantang lagi ni.. hehehe

Sampai jer kedai Manjeku terus operasi mencari car seat..

Tengah dok cari car seat Umi ternampak baby rocker terus ambik.. Tengah sale kot haruslah ambik.. Harga asal rm149 after less rm119.. Murahkan.. Lagi satu kaler die comel pink, orange green..

Sajer test pengedong baby ni kalo ok terus ambik.. Tengok Raiisah pon ok dok diam jer dalam tu maknanye die suka la tu..

Ok senang nanti daddy nak bawak jalan2 dengan mengedong Raiisah dalam ni.. Takdelah lenguh tangan daddy nanti..

Pastu misi mencari car seat.. Adalah 2 3 car seat try letak Raiisah dalam tu.. Takde berkenan di hati car seat kat kedai Manjeku ni.. Terasa mahal skit kat Manjeku kalo nak di bandingkan beli kat online.. Hari tu ada servey kat online tengok lagi murah..

Raiisah tak suke dok dalam car seat ni..

Minat brand Esprit ni tapi bile letak Raiisah dalam tu rase terpenyek tengok Raiisah dok dalam tu.. Tinggi jugak anak mummy ni yer.. Sok dah 5 6 bulan confirm awak dah tak muat dok dalam ni.. Kena cari car seat yang lain so beli yang murah2 sajor..

Eh eh suka pulak die dok dalam ni yer.. Ingat macam nak ambik tapi pikir2 balik 5 6 bulan confirm dah tak nak dok dalam ni.. So takyah beli membazir jer..

Diam pulak die dok dalam ni..

Mencari barang mainan pulak.. Sedih anak mummy langsung takde mainan..

Daddy die yang kemain memilih..

Dah sampai rumah bee takkan nak pakai pengedong ni lagi.. Daddy excited tak sabar nak bawak Raiisah ngi jejalan la tu..

Muke Raiisah kepenatan baru balik shopping.. hahaha

piece : kathyjem

15 comments:

Jasfyra said...

comelnya raiisah..geram tgk muka dia

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

raiisah comelnya,,,geramlah,hahah

Puteri Satu said...

comelnya raiisah ...kathy... sebaiknya baby bawah usia 3 bulan jangan letak dalam pengendong tu lagi... tak berapa elok utk bb...

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

raiisah muka daddy, putih ikut mummy

Chekgu Azrine said...

Brand apa ek kendong bb tu..ok x..boleh pkai until what age?

kathy jem said...

Chekgu Azrine : brand baby love..leh pakai sampai setahun lebih.. =)

genuine1224 said...

comeynya dia.. brapa kg eh masa lahir? bby carrier tu rasanya utk bby kecik mcm raiisah, xsesuai kut sbb lembut lagi..

LizHairi said...

rambut raiisah dah same ngan rambut daddy la :-)

ComelComot said...

cutenya anak u huhuhu bestnya dah jadi mommy kan..

Mimy Hamid said...

car seat fayel yang raiisah nangis tu la..sebijik tapi org present la...now dah 9 bulan dia duduk dah menjulur kepala...so baik awak beli yang besar sikit macam nalfrod ke...brand lain tp besar sikit tahan lama

kathy jem said...

Masa lahir 3.2 kg..yeker..sajer beli awal..hehe

kathy jem said...

Best comel...nnti comel pon akn mengalami ni semua... ;)

kathy jem said...

Yana : daddy die kecik2 putih dh besor hitam..haha

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

hahaa,, mana ada hitam. sedang elok lah tu.

Aqilah Amalek said...

Salam sis, guna lg tak pengendong baby tue, klau nk jual, sy nk beli.. Hehe