Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, November 22, 2012

Daging Masak Merah Ku Yang Pertama Setelah 1 Bulan Lebih Berpantang

Mummy kelam kabut ari ni.. Sebab apa kelam kabut sebab ni adalah first time mummy masak setelah sebulan lebih berpantang di rumah nenek.. Gagau jugak la kan dah lama tak pengang senduk.. hahaha Ngada sungguh baru sebulan lebih over ko.. hakhakhak

Pagi ni Raiisah elok jer die tido sampai kol 11 pagi.. Sementara die tido leh potong segala bahan yang nak masak ari ni.. Dalam hati jangan la Raiisah bangun.. hehe Sempat la jugak potong daging bawang semua tu.. Elok jer dah abis potong bangun pulak si Raiisah tak sempat nak masak..

Eh eh ko Raiisah kemain lagi suke orang dok tengok die nak tido yer.. Sekarang ni Raiisah nak tido kena mumy dok sebelah die kalo tak, tak pejam la mata die.. Nak kena gurau2 dulu baru nak tido..

Tak pon kena nyoyot dulu baru nak tido.. Biaserla budak menyusu badan ni kan memang macam ni.. Nak nyoyot 24 jam..

Puting tu untuk die nyoyot nak bagi die tido jer.. Die dah tido tarik puting cepat2 kang tak pasal gusi kedepan dah tak cantik gigi tu nanti.. hahaha

Besok mummy dah kerja macam mane.. Kesian kat nenek nanti kalo siang mummy dok ajar awak bagi nenen jer.. Kalo mummy tak kerja takper 24 jam awak boley nyoyot nenen mummy.. Siang memang bagi Raiisah botol..

Macam2 aksi sebelum nak tido.. Gelak sedih nangis semua ada.. Eh gambar ni macam Raiisah dah ada gigi pulak..

Ni Lauk Daging Masak Merah yang sempat di masak lepas mandikkan Raiisah.. Ingat nak masak masa die tido sekali die dah bangun terus mandikan die dulu.. Dah elok mandi susukan die, perut dah kenyang baru senang nak masak.. Kalo tak oooek ooekk kat situ..

Huhu rupa huduhkan Daging Masak Merah aku tu tapi rase mengancam hokey! muahahaha.. puji diri nampak.. ;P

piece : kathyjem

11 comments:

Cik Teratai said...

comelnya raiisah....cute sngat bila dy senyum :)

Mally said...

kak kathy baby raiisah like a doll..
So cute

cik nur said...

amboi babu buat mimik muka apa pun tetap comel je geram je tgk hihihi :)

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

fuh terliur tgk daging msk merah nii

Chekgu Azrine said...

chomel raiisah..putih gebu!!

Izzan Yong Rosdin said...

sgt comey....
http://izzanyrosdin.blogspot.com

akish ali said...

khaty...kopek brand ape tuh???cute la..

puting dia jenis cane??? leper ke...bulat ka..

nak cr jugak...

^_*

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Raiisah dah bam2.. comei

mrs kayrul said...

alahai comelnya dia...raiisah ada tanda lahir ye kat lutut tue??/...

ComelComot said...

wah sakan skng mentang2 da abis pantang..hehehe..caya lah kate..great mommy la u nih..

kenapa comel sgt Raiisah u nih..nak geget je pehe die...grammmm

kathy jem said...

akish ali : brand tommee tippee jenis leper..hehe ;)