Klik Yer!! Mekasih...

Monday, December 3, 2012

Anak Mummy Sudah 2 bulan..

Ampun sudah seminggu lebih blog tidak di hapdate.. Minggu lepas adalah minggu paling malas aku nak update.. Serius sangat malas.. hahaha.. Mau tak malas dalam pala otak dok ingat **alaa next week dah nak start kerja tu yang jadi malas tu.. Tinggal saki baki cuti yang ado so kenalah rehat secukup-cukup nyer.. eceh alasan padahal boley jer ko update blog tu kan.. hahaha


Semalam Raiisah sudah masuk 2 bulan 02/12/12.. Sekejap jer kan dia dah 2 bulan.. Kang tau2 dah pandai berjalan bercakap.. Skang ni cepat betul masa berlalu.. Rase semalam beranakkan die tau2 dah masuk 2 bulan umur die..

Macam aku ni ha tau2 ari ni dah start kerja tapi di sebabkan kereta aku rosak minyak hitam bocor so terpaksa la sambung cuti sampei ari selasa.. Hari rabu baru masuk kerja.. Dup dap dup dap nak masuk ofis ni.. Sure kerja berlambak giler.. Dah la tengah banyak event skang ni..~~ **tarik nafas panjang2..


Apa yang progress tentang Raiisah..


*Okey die dah start pandai sengeh senyum gelak.. Maybe penglihatan die dah jelas.. Orang kata budak dah masuk 2 bulan dah boley nampak.. Kalo atuk die ajak berborak kemain lagi aaoo aaoo..

*Pantang orang agah die mesti die nak aaooo aaoo ngan kembang hidung nak bercakap..

*Lagi satu masa sebelum dengan pas mandi.. Masa baju dah tanggal lagi die suke aaoo aaaooo.. Macam tau2 jer kite nak mandikan die.. Raiisah memang suke mandi ok dari masa die baru lahir sampai sekarang.. Jarang die menangis, kalo menangis masa mandi pon sebab terkejut.. Tu pon kejap jer..

*Sok dah besar mesti suke main air ni.. Nanti Raiisah dah besar skit mummy bawak Raiisah mandi swimming pool ek.. Skang ni kecik lagi bahaya..

*Berak pon taik dah banyak.. hahaha.. Masa 1 bulan tu skit jer aik die.. Skang ni pon die dah banyak menyusu tu yang aik anyak.. keke..

*Kalo bagi susu dalam botol letak 2oz lebih terus abis.. Masa sebulan tu letak 1oz pon tak abis.. Susu badan pon sekejap2 jer.. Skang ni bagi jer nenen sampai 1 jam baru selesai.. hahaha Lenguh badan mummy nak tunggu Raiisah abis menyusu..

*Malam pon dah jarang bangun.. 2 kali jer die bangun.. Time die bangun kol 3.30 pagi ngan subuh.. Tu adalah masa untuk die menyusu.. Lepas bagi susu tido balik..

Bile tengok gambar Raiisah ada rambut sedih pulak rasenye.. Dah pala botak anak mummy ni.. Kepala botak tu next enty yer.. hihi.. Owh yer besok nak bawak Raiisah ngi inject 2 bulan..

Ni la gaya die baru lepas mandi.. Kemain hepi sengeh.. Dah wangi2 mesti nak susu tido.. Kalo tak bagi susu tido kan die mula la die oooekk ooekk.. Biase la badan dah rase sedap mestila nak tido kan..

Yang mummy die lak suke benor pakai bedak macam tepong gomak kat muke Raiisah, ata dah nenek nyer ajar masa pantang lagi so mummy yer dah terbiase pakai bedak macam tu.. Kejap jer bedak tu, kang die sapu guna sarung tangan tu hilang la bedak tu.. Budak tangan mane reti diam.. haha

Nanti aku tunjuk video raiisah bersuara ek.. ;)

piece : kathyjem

4 comments:

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

heheh kejap jek dah dua bulan raiisah=)

kathy jem said...

NORSHAHFEZA HAMSAN : kan sekejap jer dia dh 2 bulan.. ;)

dye.yana said...

just like my daughter. my daughter tua berapa minggu je kot dengan your daughter. sekejap je dah 2 bulan kan :)

btw, careful masa letak bedak kat muka dia. can coz asma coz habuk bedak tu masuk ikut hidung

Siti Nursyamimi said...

comey nye muka cam tepung gomak tuu..:)