Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, December 6, 2012

Majlis Cukur Jambul & Doa Selamat Raiisah Awfiyah

Alhamdulillah selesai sudah Majlis Cukur Jambul dan Doa Selamat Raiisah.. Kenduri di buat last week lepas ari jumaat di rumah mak mertua Kajang.. Kenapa buat ari jumaat tu?? Tu ko kena tanya mak mertua aku sebab apa die nak buat ari jumaat.. hahaha

Sorila mane yang tak jemput tu yer.. Lagi pon buat ari jumaat mesti ramai tak leh datang ari kerja kan.. Lagi pon team marhaban free ari jumaat jer weekend dieorang fullybook.. So kena la buat ari jumaat.. Affan pon terpaksa ambik cuti.. Aku masih dalam cuti lagi..

Sticker Raiisah ni mummy die yang design yer.. Harusla design sendiri.. Apa gunanye designer kalo tak buat untuk anak sendiri.. Simple jer yang penting gambar Raiisah berambut cacak tu ado.. hahaha Gigih malam2 siapkan sticker Raiisah ni tau.. Opah die suruh buat nak letak kat paper beg katanye.. Jadinye malam mummy terpaksa berjaga buat design ni kalo buat siang compem tak siap.. hahaha

Majlis start kol 10 pagi ari jumaat.. Awal pagi Raiisah kena bangun awal.. Siang anak mummy kena bangun awal yer.. Selalu kol 10 11 die bangun, mandi kan die.. Kena bersiap awal kang orang marhaban sampai kelam kabut nanti..

Cari cari di mana Raiisah.. hahaha Pengantin kenit nak beradu.. Ewah!

Ni la gaya si Raiisah atas pelamin.. Elok diam tido jer atas tu..

Tapi sepanjang marhaban mummy die dok dukung.. Bukan apa takut die bangun nanti susah pulak.. Tengah marhaban die nak nenen lagi payah jadinye nak selamat kite dukung die..


Pelamin ni mak mertua aku punyer idea.. Klasikkan pelamin cukur jambuk Raiisah ni.. Simple jer.. Ni jadi pelamin nikah pon ok.. hihihi

Mummy kena dukung Raiisah.. Nasib anak mummy ni ringan takdelah lenguh sangat tangan tu.. Eh abis kenduri baru rase lenguh.. hahaha

 
Team Marhaban sedang berzanji.. Sejuk telinga mendengarnyee..

Khusyuk Raiisah dengar berzanji sampai tertido-tido..

 
Baju kasut hairband Raiisah semua dari Lovely Lace Midvalley.. Senang semua beli kat situ tak koser nak cari kedai lain.. Kesuntukkan masa dah masa beli tu sambar jer mane yang rase sesuai untuk Raiisah.. Balik tu terus sarung kat badan Raiisah nasib die muat..

Ok masa untuk memotong rambut..

Masa tengok dieorang potong rase nak nangis... uuuwaaa sedih rambut anak mummy kena potong.. Rambut Raiisah lebatkan jadinye laju la dieorang gunting.. haha Ce rambuat halus gagau makcik2 tu nak potong.. Silap2 tergunting kulit kepala.. Hissshh aku ni banyak sangat pikir.. ;P

Selesai sudah sesi menggunting rambut.. Penuh daun pandan kat badan Raiisah.. Lepas ni kena cukur botak pulak.. Tu lagi nak nangis..

Mak mertua tengah busy masa ni sempat panggil die bergambor..

Tengok Raiisah tido lagi.. Bunyi bising ker apa die tetap jugak tido.. Sampai orang dok kata.. **Bagus anak kamu tak bangun2 masa marhaban tido jer die..


Kakak Ipar ku bersama Raiisah..

Baju kurung pakai yang lama tak sempat nak cari baju baru.. Tudung jer beli baru 10 hengget anak tudung 25 hengget..

Affan pakai spek mata bukan nak bergaya yer die sakit mata.. Selalu sangat sakit mata Affan ni.. Yang pelik time kenduri tu pulak sakit mata tu nak mai.. Sabor jerla..

Sekeping jer tepek gambar kami bertiga sebabnya Affan jadi photographer ari tu so banyak gambar aku ngan Raiisah jer la.. Gambar kami bertiga sekeping dua jer..




Cake Rainbow.. Kakak Ipar aku buatkan khas untuk Raiisah.. Auuuwww terharu Along buatkan untuk Raiisah.. Sedap sangat.. Sape yang berminat leh tempah kat Kakak Ipar aku ni.. Bakery Maklong

Gift untuk tetamu.. Bunga telur, Surah Yassin, Cup Cake, Chocolate Muffins, Cookies..

Elok jer abis kenduri Raiisah bangun nak nenen.. Apa lagi laju ke bilik la bagi die nenen.. Brape jam die tak menyusu.. Dapat susu baru senyap..

Raiisah dengan Opah.. Masa ni Raiisah dah tukar baju die dah rimas..

Bersama Family mertua ku..

Terima kaseh pada yang hadir..

piece : kathyjem

13 comments:

Shima Mazlan said...

comel sgt raiisah .. geram jew tengok pipi dia .. rase nk gigit2 .. huhuhuu ..

Siti Shuhadah said...

cutenye pengantin...

rainbow cake tu sgtla comel & cute..

Mooniqueen said...

Suke sgt tgk pelamin raiisah ni... Very classic... Putih nye raiisah... Gerammmm...

Nenek Sayha said...

pwincess raiisah omey hangaaatttt :D

Chekgu Azrine said...

raiisah mcm ank patung..chomel..n putih gebu!!

Zanira Noh said...

Comel sangat raiisah...

Rozana Razali said...

Raiisah cute sgt, awfiyah mcm nama anak buah saya, arumi awfiyah. msksud berani kot x silap. =P

leeza said...

awww.. so cute la raiisah ni, buat menantu bule ;p hihi~ good girl lah die ni, tido je sepanjang marhaban.. ;)

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

Seronoknya majlis cukur jambul ni...
Meriah dan ceria...Raiisah pun baik je & tidur sepanjang majlis...

Nanti boleh la mintak Kathy tolong design kan mcm tu ye...
kot la ada function apa2 ke in future...
boleh ke kathy? hihi :D

kathy jem said...

Rozana Razali : a'ah maksud awfiyah kuat & berani.. ;)

kathy jem said...

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara : hehe..boley2..bgtau jer nk design mcm mane nnti kathy designkan.. =)

Siti Fatimah said...

Your daughter so adorable :)

azimah bakhtir said...

comel sngt3 raiisah...huhh geram..