Klik Yer!! Mekasih...

Friday, December 7, 2012

Raiisah Sudah Botak Licin

Abis jer kenduri cukur jambul Raiisah, besok tu terus cukur rambut die.. Tak leh tunggu lama lagi Raiisah pon dah masuk 2 bulan.. Orang cakap baby kena buang rambut dalam perut tak elok untuk kepala baby..

Mula ingat nak cukur rambut Raiisah kat kedai.. Dah sampai kedai gunting rambut boley pulak mamak tu ngi makan.. Nak tunggu die bukak kedai tak tau brape lama.. Jadinya mak mertua aku kata ngi watson beli shaver cukur sendiri lagi senang..

Affan pon ada niat nak cukur rambut Raiisah.. Mula2 Affan memang tak confident la kan.. Yerla kepala baby kan lembut sensitif Affan pon tak brape confident tapi dah tengok mak nye gunting rambut Raiisah terus hati berkobar-kobar nak cukur rambut anak sendiri..

Rambut Raiisah kan lebat jadiknya kena gunting dulu buang yang pacak2 tu.. Nanti senang nak cukur..

Elok diam jer daddy cukur rambut die.. Sebelum nak cukur bagi die nenen puas2 nanti masa cukur takdelah die merengek nak nenen.. Perut dah kenyang mesti dok diam..

Sedih ooo tengok rambut Raiisah kena botak..  Mummy ko dok sebelah menangis teresak2 tau.. hahaha Hover teresak-esak..;P 

Cukur tengah dulu then baru cukur tepi belakang.. Sebenarnya tak susah pon nak cukur rambut Raiisah ni cume kite kena hati2 sebab kepala baby kan lembut takut terluka.. So far Affan cukur rambut die ok, dok diam jer pastu dah tido lagi senang Affan nak cukur.. Senang2 pon 2 jam jugak la nak bagi licin kepala Raiisah ni..

Tadaaaa kepala saya sudah botak.. Time kaseh Daddy cukur rambut saya sampai jadi botak licin macam anak cina amoi..

Kemain suke die kepala dah botak.. Maybe die dah rase ringan kot kepala die, tu yang kemain suke..

Macam baby boy tak muke saya.. Takper kejap jer ni rambut die tumbuh.. Kalo ikut mummy daddy memang rambut cepat tumbuh la kan.. Lagi2 rambut daddy seminggu potong dah panjang.. hahaha =)

piece : kathyjem

14 comments:

yayang laling said...

cute!

Shima Mazlan said...

comel sgt raiisah ni .. dh botak pon comel jgk ..

mrs kayrul said...

ala la la makin comel bila dok botak ye...muka teruja betul raiisah

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

dah botak lg comei !

Suliana said...

comel sangat :-)

liza♥aufa said...

comel

sayazakiah said...

comel gilaaaaaaaaaaaa raiisah botak yeeeeeee

nak gomolllllllll2

mush said...

alaaa cute sangattt....xpe nanti dh tumbuh yg baru lgi canteq...mama simpan rambut raiisah smpi panjang2...

Chekgu Azrine said...

Chomelnya..geyam auntie!!

Pn Usmi Hikma said...

comel sungguhlah Raiisah ni.. Harap bakal baby akak yg nak kuar minggu depan ni comel mcm Raiisah..

Suka tgk gambar dia comel sgt...

Pn Usmi Hikma said...

comel sgt Raiisah ni.. Harap baby akak yg nak kuar mingu depan ni comel mcm Raiisah...

suka tgk gambar dia..

Wan Afzan said...

steady daddy dia yg cukur.. tapi botak pun tetap nampak comel.. :))

yuyuy akley said...

eiii terlintas blog ni... tgk baby raiisah ni comelnye!!! tros teringin baby girl..ngeee

mummy kimmy.com said...

suka sgt tgk baby raisahh kamooo..sgt comel..wish i hv a baby like her...baby boy dah ado nak gegegirl..owhh nnt preggy g nk tgk muka raisahh ni..kot terkenan ;)