Klik Yer!! Mekasih...

Friday, June 29, 2012

Makanan Yang Perlu Di Makan Untuk Setiap Pagi..

Ni semua adalah makanan wajib yang aku perlu makan waktu pagi.. Susu, Kalsium  Magnesium, Kurma, Kismis dan Roti.. Obimin takde kat situ sebab aku makan malam masa nak tido..Obimin aku tak leh makan siang, kalo makan siang perut rase lain macam.. Padahal obimin la kena makan pagi kan.. hehe


Tak tau kenapa sejak2 akhir aku gemar makan roti.. Pagi2 mesti nak telan 2 3 keping kalo tak tekak mesti meminta-minta... Susu pulak aku dah tak minum susu Anmum tak tau kenap macam tak suka minum susu Anmum.. Pulak dah...hehehe.. Nak minum susu strawberi HL jer.. Lagi satu suke tengok kotak susu tu kaler pink.. ekekeke Boley macam tu.. Apa2 la ibu mengandung.. =P

Kalsium Magnesium tu orang kata elok makan supaya kurangkan bengkak kaki, tu salah satu la.. Banyak  khasiat Cal Mag Zinc ni boley mengekalkan kesihatan tulang gigi, mencegah osteoporosis (tulang reput), membantu pengecutan otot jantung, penghantaran maklumat saraf dan pembekuan darah, melegakan pedih ulu hati dan membantu individu yang mengalami masalah tekanan darah tinggi..

Sekarang ni kaki aku dah mula menampakkan kebengakkan di situ.. huhu Saiz kasut pon dah tak muat saiz 6, kena pakai saiz 7.. huhuhu So elok la aku makan Cal Mag ni nak kurangkan bengkak.. =)

Kismis dan kurma baik untuk ibu mengandung dan korang di galakkan makan supaya anak yang bakal dilahirkan itu menjadi anak yang penyabar, bersopan santun serta cerdas pemikirannya.. Lagi satu kalo tekak aku teringin nak makan manis terus aku telan kurma.. Terus rase lega.. =D

piece : kathyjem

Thursday, June 28, 2012

Celebrate Birthday Keisha Yg ke 2 Bersama Manjersss!..

Manjer2 semua nanti korang block date 24 ari bulan tu yer.. Aku nak buat Besday Party Keisha ni.. Manjer Semua : Wokey Baik!!! =D

Dalam kol 2.30 macam tu Ayu datang ambik kat rumah.. Ofcoz la Ayu kena datang ambik aku kan sebab rumah kiteorang dekat jer 10 minit Ayu leh sampai.. Lagi pon aku malas nak drive sorang2 Affan pulak  kerja.. huhuhu Tak best ok Affan kena kerja.. Pastu lak die kena kerja kat KLIA.. Sedih ari ahad pon kena kerja.. =(

Bergambar dengan Birthday Girl..

Antara juadah yang di hidang untuk tetamu..

Paling aku suka cupcakes die.. Die punyer cream tak manis.. Nyesal pulak tak tapau seketul 2 manjer.. hehehe *dasar tak malu.. Uweekk ngan Eira takkan nak malu kot.. =P Manjer nanti aku nak tempah cupcake ni.. Cakap ngan biras ko ek.. hehehe =P

Deco ni smue biras ceera yang buat.. Siapa berminat leh tanya die terus.. Alaa aku takyah bagitau nanti ceera mesti bagitau kat blog die..

Masa ni party tak start lagi.. Kemain hepi si Keisha ni bile tengok aunty2 die sampai.. Mula2 jer segan pastu dah okey..

Cantik baju Keisha.. Pink & Hitam... Kalo auntie nak buat baju macam Keisha ni boley... hahaha Gilo! Eh cute ape!

 Masing2 dengan husband.. Ai olsss??? =(

Aku ngan Ila jer single.. hahaha

Manjer seperti biasa sebelum makan apa kite buat.. hakhakhak

Masa ni Keisha dah start mengedix..

Nak berkepit jer ngn mummy die.. Pantang nampak Eira hilang mesti mengagau carik..

Mee Kari, Spaghetti, Kuih Muih, Bubur Pulut Hitam..

Sebelum makan berat kasi telan yang manis2 dulu.. Serius smua sedap.. Tak manis sangat.. Lagi2 cupcake die ngan Munchkin..

With mummy Yana.. ;P

Suke tengok Ila berhijab ni.. Nampak ayu sungguh dan berseri.. Bila la aku nak ke arah ni.. hehehe.. Insyallah.. =D

Terserlah kecilan Yana di sebelah kiteorang..

Tengok perut sape paling besak.. Ofcoz la perut aku..

 
Okey sesi meniup lilin..

Keisha muke terkejut..

Tengok mummy die kiss pon die leh buat muka.. Cuak kot orang ramai dok depan die..

Hepi Besday Keisha yg ke 2 tahun.. Nanti jangan lupa bukak present yang auntie kasi tu ek..Harap Keisha suka.. =)

Family besar ceera.. Ramai sungguh adik beradik die..


Keisha muke dah berpeluh.. Biaser la budak2 kan aktif ke sana situ memang la cepat berpeluh..

Pandai auntie Yana pujuk yer bagi gula2.. Terus laju datang kat auntie Yana.. Ce kalo auntie ni yang bagi tak pulak ko datang yer.. Keisha ni bukan ngan semua orang die nak, macam mak die jugak pemalu orang nyer.. Tapi kalo dah dok lama ngan die terus jadi tak pemalu..

Birthday Girl menyelit di situ..

Dah 6 bulan sudah.. Next week checkup.. =) Baju tu ai olss beli di Rumah Mode.. Tantik tak!

Eira tapaukan kami kek rainbow.. Dap tak manis sangat!

Dah nak balik baru nak dekat ngan auntie2 cantik yer.. hakhak

Antara kiteorang berempat Keisha paling rapat ngan auntie Yana.. Dengan auntie lain die tak brape gemar.. hahahaa

Keisha dah tukar baju.. Baju tadi sudah berlengas..

Dress pink yang sangat comel..

Elok jer ondway nak balik Affan call..

Affan : Huny bee dah abis kerja baru nak gerak dari KLIA..
Aku : Looo kiteorang dah nak gerak balik ni.. Takper la.. Takde rezeki bee nak datang rumah Eira..huhu..

Kalo bee rajin datang la Rasta.. Kiteorang nak lepak sana pulak..hekhekhek
Affan : Tengok la kalo bee larat bee datang sana nanti..

**Jawabnye memang tak la kan.. =D

piece : kathyjem

Tuesday, June 26, 2012

Makan Ayam Terpenyet di Sunway..

Hari sabtu memang dah plan ngan Ayu nak ngi tempah baju raya.. Ayu dah tempah aku jer belum lagi.. Nasib orang tu nak ambik lagik tempahan kalo tak gagau aku nak cari tailor..

Yerla bulan puasa dah nak dekat ofcoz la orang dah tak ambik tempahan.. Ayu cakap tailor yang selalu die tempah tu murah skit.. Aku nye tailor mahal.. huhuhu.. Takper anta sehelai dulu tengok dulu macam mane jahitannye kalo ok boley antar lagik.. ;D

Semangat raya ni walaupon perut membuyut.. Haruslahkan bergaya di pagi raya nanti walaupon cutting badan sudah larik... hakhakhak

Sebelum nak tempah baju raya ngi lunch dulu.. Dua2 sudah kebulur.. First time nak makan Ayam Penyet Ria kat Sunway ni.. Ayu kata sambal die terbaik dan pedas!

Minah ni biaserlah bab2 makan tanya jer die.. Tahu jer die mane tempat yang sedap, mane yang tak sedap.. Minah makan die ni.. Nampak jer cenonot macam ni tapi kuat makan.. hehehe Kan manjer! ;P

Ayu oder Ikan.. Sambal die yang buat leleh..

Aku oder sayur pecal.. Nak oder nasi macam tak lalu.. Tapi pecal die pedas giler...!!! Maybe ada sambal tu kot..

Muke tenang sebelum makan..

Makan macam ni teringat kat Bandung.. =P

Bukti sambal dia pedas yang teramat sangat.. Leleh hingus makan sambal Ayam penyet ni.. hahaha..

Sape yang tak kuat pedas tidak digalakkan memakan sambal di sini yer...

Berpeluh ketiak ahkak dua orang ni makan kat sini.. kakaka

Ayu siap tapau sayur pecal tu.. Nak makan kat rumah pulak.. See tengok kan aku dah cakap die kuat makan... Dah makan nasi nak makan sayur pecal pulak..

Dah abis makan ngi tempah baju raya... weee tak sabar nak tengok hasilnye... =D

piece : kathyjem

Monday, June 25, 2012

Jom Perkena Nasi Lemak Royale Kedah..Terbaik Ko!

Jom kite perkena Nasi Lemak Royale manjer ajak Affan sekali.. Ni pon Ayu yang bagitau Nasi Lemak Royale kat sini sedap.. Restoran ni baru bukak sebulan.. So wajib la kiteorang mencube.. Nak rase piur Nasi Lemak Royale dari Kedah katanye..Tapi kat sini panggil Nasi Kandar..

Aku : Bee.. Ayu tanya ni..?? Jadi kite nak join dieorang malam ni..
Affan : Alaa huny bee kenyang lagik.. Tengahari tadi bee makan nasi..
Aku : Bee kite makan malam la.. Sure malam karang awak lapar.. Jom la huny nak rase nasi lemak royale kat Ampang ni.. Ayu cakap sedap!
Affan : Ok la.. Dah janji kan kena la pergi.. =)

Nasib die nak ikut.. Abis kerja tu terus datang kat sini.. Kena datang awal skit takut lauk die abis..

Sebelum ni Ayu ada post kat Facebook pasal Nasi Lemak Royale ni.. Tu yang Affan beria2 nak pergi.. Eceh Affan konon padahal aku pon beria jugak nak pergi..hakhakhak.. Mamat ni memang hantu kari dan aku jugak hantu kari.. =D

Ayu dan Ah Seng.. Ni pon kali ke 2 dieorang makan kat sini..

Nasi die kaler kuning ada rase skit macam pulut.. Kuah die ofcoz la kari kan, ada rase manis sikit.. Sebenarnye kat sini panggil nasi kandar.. Tak paham aku kenape orang Kedah panggil Nasi lemak.. Padahal kuah kari ngan ayam goreng tu.. Maybe nama jer kots..

Aku makan tak abis.. Separuh lagi kasi Affan.. Aku kan takleh makan malam banyak2 nanti mesti die nak keluar balik.. Makan malam tu pon just nak rase jer.. Tapi serius memang sedap Nasi Lemak Royale kat Ampang ni..

Eizam pon join sekali.. Bakal pengantin ni!

Tengok betapa sedap sampai licin aku makan.. Ecececece padahal nasi ko tu bagi Affan separuh.. Hahaha memanglah licin.. puuiii~~

Muke kenyang!

Sebelah meje kiteorang ada Lan Pet Pet.. Tak abis2 dok buat lawak kat meja kiteorang.. Siap suruh anak die menari tarian Michael Jackson tu.. Jahat Lan Pet Pet buli anak die.. Dah terkebil2 budak tu kena menari depan kiteorang.. hahaha

Ade swimming pool lagi.. Tengok swimming pool rase nak berenang la pulak.. Bee bile kite nak pergi swimming ni!!! kata nak bawak huny ngi swimming... hehehe

Nak balik dah besok kerja.. Eh beg tersama la pulak..! ekekeke Bff kan mesti la pakai barang sama2.. Apa yang Ayu pakai mesti aku ada.. Apa yang aku ada mesti Ayu pon ada.. Weolss kalo beli apa2 mesti nak sama2 tanpa selindung.. Ni baru la di kata BFF sehidup semati tanpa rase dengki or berlagak.. Ewah!! hahaha

Mesti ramai nak tahu kat mane Nasi Lemak Royale aku makan ni kan.. Senang jer korang search GPS.. Long: 101.752008, Lat: 3.150240, kat gps search for Tiara Duta Apartment.. Bukak dari kol 4 petang sampai 1 pagi.. hehe Adds ni pon ambik dari Ah Seng nye fb..ekekeke =P


piece : kathyjem