Klik Yer!! Mekasih...

Friday, August 2, 2013

Pejam celik pejam celik Raicha dah masuk 10 bulan..

Lagi 2 bulan masuk setahun..weehuuuu! *lompat bintang.. hahaha Mummy ko pulak yang excited terlebih anak masuk 10 bulan.. Biaserlah anak membesar dengan sihat sape yang tak suke.. Alhamdulillah Ya Allah.... =)

Dah masuk 10 bulan ni macam2 perangai la kan.. Setiap bulan ada jer perkembangan terbaru dari die.. Yang terkini dah pandai goyang2kan badan kalo dengar lagu.. Kadang tu daddy die petik gitar kemain laju die hayungkan badan die sambil mulut pon aaaa aaaa die menyanyi sekali.. hahaha

Setiap pagi kalo die bukak jer mata, mummy ada kat sebelah die akan senyum.. Cube takde orang kat sebelah mesti menangis.. Kat rumah nenek pon macam tu kalo nenek takde kat sebelah die mesti menangis.. Manjer sungguh!

Mood happy di pagi hari..

Dan sekarang die suke berdiri kadang2 tu ada jugak die lepas tangan pastu tergolek sendiri..hahaha Pastu bangun muke tak bersalah.. Time die tergolek tu jangan menjerit.. Kalo kite menjerit die terkejut memang akan nangis.. So kalo die tergolek kite buat rileks jer nanti takdelah die menangis... Pastu baru datang kat die..Raicha jatuh ek ciannn die...

Rumah mummy ok la kalo jatuh tak sakit kalo rumah nenek sendiri mau ingat lantai mozek..Jatuh sendiri mau ingat Raicha..hahaha

Dan sekarang ni die susah nak tido malam.. Mak cakap kadang2 tu kol 1 2 pagi baru tido.. Tapi memang betul pon kalo kat rumah aku pon macam tu.. Kadang tu sajer petang tak nak bagi die tido lama2 kang lama tido malam mesti susah nak tido.. Tapi tak jugak susah jugak nak tido.. Nak jadi kelawar ke apa Raicah ni.. Jadi panda dah mata mummy ko ni..haha

Masa ni dah kol 12 lebih still tergelak sana-sini berhekhekhek ngan kite nak ajak kite main..Sabor jerla..

Dan sekarang Raicah suke tengok tv.. Kalo dulu tengok tv tak sampai 5 minute dah tak nak tengok.. Sekarang ni 1 jam die boley berdiri tengok tv sambil tersengeh2 depan tv..

Dah agak boring main toys tengok tv bagi die tengok TomCat.. Lagi satu kalo nangis nak bagi die senyap bagi tengok Tom sure terus senyap..hahaha Part paling die suke main ngan Tom korek hidung korek biji mata.. Tu kalo betol Tom depan mata die abis kucing tu.. Tapi sekejap jer bagi main ngan Tom tak boley lama2.. 5 minit jer bagi die pegang tab..

Dah lama tak pakaikan die headband.. Hari tu nak pergi rumah opah siap kemain lagi headband kat kepala.. Lepast tu laju jer tangan capai nak tarik.. Sebab tu sekarang ni jarang korang tengok aku pakaikan Raicha headband sebab tangan die dah laju..

Mengedix bile orang ambik gambar die.. Ada jer aksi nak di buatnye..

Makan pon dah pandai.. Pantang tengok kite makan die pon sama nak... Kasi la apa laju jer mulut tu nganga.. Kalo bagi pedas pon die boley telan..hahaha Kuat makan die ni.. Takper tengah ada selera mummy sumbat jerla apa yang raicha nak makan..

Suke main duit.. Kalo die dapat duit jangan harap die akan bagi balik.. Kalo kite cakap.. *Raicha bak duit tu bagi mummy.. Bukan die bagi siap Huh lagi kat kite! sambil badan ngan muke sekali die pusing ke belakang tak bagi kite ambik..

Hamboii kecik2 dah kedekut ek.. Tu baru mummy mintak duit.. Raichaaaa jangan kedekut nanti mummy ambik duit tu balik.. Die pandang jer aku sambil bulat2 mata tu sambil cakap huhh! katanye.. Kecik2 dah garang..

Sekarang ni suke sangat duduk katak.. Merangkak-rangkak nak ambik barang dah dapat barang tu terus duduk katak.. hahaha Comel jer duduk macam tu..

Owh lupe nak bagitau Raiisah dah ada 4 batang gigi kat atas.. 2 tu memang dah nampak lagi tu baru nak tumbuh.. Tu yang baru2 ni die demam tumbuh gigi.. Tapi demam tak kuat la light2 jer demam die.. Gambar kat atas masa ni bawak die check demam tapi doktor kata demam takde apa2 ok sihat..Check darah pon sama takde apa2 ok..

Alhamdulillah dengar doktor cakap macam tu sebab dah seminggu demam die kejap ada kejap takde.. Biaserlah demam nak tumbuh gigi kan.. Demam dedor orang tua kata..

Ok la tu jer perkembangan Raicha nak masuk 10 bulan ni..


Di akhiri rambut baru Raiisah.. Rambut raya katanye..muahaha.. Sape2 nak tiru boley la tiru gaya rambut raya mak ecah ni.. =P

piece : kathyjem

18 comments:

erin said...

geram ngan raicha, comel sgt, rambut lebat betul dia

FADLINA MOKHTAR said...

lebat nya rambut dier.jeles.huhu.anak i rambut cinonet.

ComelComot said...

wah dah besar kan..xlame lagi leh dpt menantu hahahha.
cepat kan masa berlalu xsangka Raiisah awk dah 10 bulan..ceria je bdk ni..tak tahan tgk pipi ngn mata..sama2 bulat. geram..

PILOT LOVER said...

sumpah geram tgk raicha ni.. so cuteee.. rambut die comel lah... hurm sanggup scroll balik sbb nk tgk raicha yg comel tu ^_^ hihi

Mon MonaLea said...

alaaaa...geram nengok dia.. adli pulak 5 hari lagi 10 bulan. gigi dekat atas dah 4 btg..bawah 3 batang...tua raicha beberapa hari je..

Liyana said...

geramnyaaaaa dgn raicha

salwana nordin @ che'wa said...

subhanAllah..comel sungguh raisah :)

rambut lebat tu..simpan panjang cantik :)

Mimy Hamid said...

oh raicha napa la awak ni kulit gebu....mummy kathy nnt klu buat besday jangan lupe mama fayel ye...nak dtg heheh tak malueeeeee

^*NaNa*^ said...

comellllllllllnya ...:)

cikji said...

Comel sgt.xpuas tgk dak raicha. Rmbut smkin pnjg.nt blh ikat 2.

A.I said...

homey melampau-lampau!!!!

strawberi said...

mmg comel...dhla suka bergambar..ikut prangai sape la ek..hehe
slamat hari raya raiisah

Chekgu Azrine said...

putih melepak si raicha..comel!!

zarifahmr said...

eeeee geramnyaaaa comel !

ZalinZalina said...

Tiap2 hari kak ina mesti tengok Raicha...geram sebab comei dan baik sangat...ciumkan pipi Raicha utk kak ina ye..he he..

Lola said...

Ololololo..... Comelnya raisah... Rambut yg last tu mmg latest fashion betullah... Auntie doakan raisah sihat sentiasa, jadi anak yg solehah, dan happy selalu...

Nak geget raisah....muahhhhhh

Lola said...

Ololololo..... Comelnya raisah... Rambut yg last tu mmg latest fashion betullah... Auntie doakan raisah sihat sentiasa, jadi anak yg solehah, dan happy selalu...

Nak geget raisah....muahhhhhh

mychessypie said...

nampak mcm chubby skit dah raisah pic yg last tu.. :)