Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, August 20, 2013

Pertama Kali Beraya Dengan Anak

Ok mood nak update raya sudah mai.. Mari kite cerita di hari lebaran yer.. Cewah! Korang macam mane sambutan raya tahun ni best ok.. Aku biaserlah dah jadi mak ni lain macam raya tahun ni mestilah meriahkan.. Sebelum ni beraya sorang pastu berdua pastu bertiga pastu berempat..Eh! hahaha Berempat tu nanti2 skit yer tunggu mak ecah besar skit.. ;P

Hari pertama macam biaserlah lepas sembahyang raya bersalam-salaman.. Tapi aku sempat ambik gambar bertiga masa kat rumah Kakak Ipar sebab kt rumah mak mertua tak sempat nak ambik biaserlah Affan anak laki sorang busy ke sana ke sini.. Jadi bile sampai rumah kakak ipar baru sempat ambik gambar bertiga.. ngeh ngeh~~

Semua sembahyang raya aku ngan Raicha dok rumah.. Lagi pon Raicha bangun lambat pagi tu sebab malam tu die tido tak berapa lena.. 2 3 kali gaklah die bangun.. huhuhu.. Nasib sebelum tu mak mertau dah siap2 masak lauk rendang kuah kacang nasi impit pagi tu.. Aku sampai petang terus berbuke jer..hehe Malam tu dok rileks jer.. =D

Raicha dan mummy di pagi raya..

Masa ni bibik tolong ambikkan jadinye 2 3 keping jer la yang cantik yang lain semua bergegar..hahaha Affan lak tah mane hilang nye ngi kedai kot..

Ko tengok Raicha kemain gedik nak bergambor pagi raya terselak sana terselak sini.. Die tau pakai baju raya cantik tu yang gedik semacam tu..

Feeling love di pagi raya..huahuahua.. Oh dis year adik ipar ku takde beraya sekali coz die beraya di Melbourne study..

Mak ngan Abah pon datang Kajang beraya sekali ngan mak mertua ku..

 Sampai2 atuk bawak tudung untuk Raicha..Alololo cuweet jer atuk..

Ok jom pergi beraya rumah Wan Cho..

Mak nagn Abah pon ikut sekali..

Macam2 makanan ado.. Tapi makan skit jer kang kat rumah kakak ipar nak makan lagi..

First time abah ngan mak beraya di rumah Wan Cho.. Wan Cho yang pakai tudung merah tu kakak kepada mak Affan..

Suke la tu orang cakap pasal die..hehe

Laksa Perak kome..

Ok Wan Cho terima kasih & selamat hari raya.. Masa ni tah apa yang lucu sangat tah kemain aku ngan Affan gelak..

 Ok next ke rumah kakak ipar.. Along tungguuuuu..

Along pon masak laksa gak.. Laksa penang..

Bersama Kakak iparku..

Terbaek laksa Along walaupon agak lama menunggu kami.. hahaha Ni salahkan Affan.. Boley pulak si Affan ingat Along nak datang rumah Umi kat Kajang padahal dah janji kami nak ke sana.. Nasib Umi call kalo tak jenuh le menunggu Along yang tak kunjung tiba..hahaha

Apa tah bapak aku cerita ke main tangan tu vromm vromm..hahaha Abah memang kalo bercerita semangat tu lebih skit..hehe

Ok masa untuk bergambar di hari raya walupon dah petang.. Tak kisah la petang janji gambar raya bersama anak ada.. Tu yang penting..

Huii Raicha kenapa tangan tu nak berRock pulak ngantuklah tu..


Okla ada la jugak gambar kami bertiga walaupon sampin daddy dah bukak rimas katanye.. 

Raicha dengan kakak Mariam..

Vrommm vrommm Raicha nak kutip duit raye anyak-anyak..hehe..

Buah hati mummy & daddy.. =) Thank you Allah..

Bawak anak pegi kutip duit raya..hahahah Elok diam jer Raicha dok dalam tu.. Ok daddy, Raicha dah boley naik baby car ni jom pergi cari..hehe

Ok dah abis beraya.. Masing2 pon muke letih.. Selamat Hari Raya Aidilfitri semua..

piece : kathyjem

23 comments:

intandayani said...

Cutenye baju Raicha..Bj mummy cantik..Tp bj daddy Raicha xbrp menyerlah colour die

Liyana said...

Sangatlah comel raicha ni..baju pown cantik & sesuai dgn dia! geramnya!

D' Hasnie Aini said...

kathy - tema kita sama r...

Mimy Hamid said...

baju mummy dan anak design color gojes cantikkkkkkkkkk

Aimi Laili said...

OMG comelnyaa raicha bebaju kurung , kasut pun comel. selamat hari raya raicha & family :)

zeera lily said...

sweetnya 1 family nih.. hehe..
raicha tu comei sgt la..

kathy jem said...

Mimy Hamid : mekasih mimy..selamat hari raya.. ;)

momoe said...

cutenya raicha..sy dh follow blog ni since awal tahun ni.....

momoe said...

cutenya raicha..sy dh follow blog ni since awal tahun ni.....x baca blog ni 1 ari mcm x best...

Chekgu Azrine said...

cantik warna sis..hijau!!!raicha pakai nampak lagi putih..

kathy jem said...

momoe : yeker dear..alaaa sweet silent reader mcm ni..mmuah tq so much.. ;)

kathy jem said...

Chekgu Azrine : heheh tq darling..selamat hari raya.. ;)

Shima_nour said...

Ya Allah, comelnyer raicha and mummy dier....gorgeous mummy. Beli majalah pama just nak tengok kathy dan sichumel raicha.love how you dress ur daughter dalam blog ni. Mind to share mana you tempah baju raya raicha and you. Terima kasih.

Shima_nour said...

Ya Allah cutenyer raicha and of course gorgeous mummy..saya beli majalah pama just nak tengok both of you. Love how you style ur daughter in ur blog, chumel sgt raicha ni, geram tengok. Mind to share mana kathy tempah baju raya raicha and you. Terima kasih.

Malinda said...

Comel nye raicha...

Malinda said...

Alahai comel nye raicha rambut kan main lebat...meh cium sket...muahhh

Malinda said...

Comel nye raicha...

nome said...

hai salam lebaran dari saya...dah lama jadi silent reader...ekeke...suka blog ni sbb awak dan family awak...slmt berkenalan..

mummy dan anak dua2 gorjes! cantek sgt kaler dan baju sefamily :D

Naimah Yunus said...

cantik raicha dgn mummy...gojes baju...kain chiffon ke lycra?

Naimah Yunus said...

CANTIK AKAK DENGAN RAICHA...GOJES SANGAT BAJU TU...BOLEH TAU TAK KAIN CHIFFON KER LYCRA?

kathy jem said...

Tq Malinda.. hehe ;)

kathy jem said...

Shima_nour : baju ni kathy tempah kat Sunway..kedai die berhadapan dengan Sunway Pyramid..

kathy jem said...

Naimah Yunus : tq.. yg tu kain Lycra dear.. :)